28.5. - 2013 Juniorijoukkueet joukkuekuvissa, päättäjäisten Junnu-arpajaisten voittajat selvillä

Päättäjäistapahtumaa koskien seuran kahdeksan juniorijoukkuetta valokuvattiin. Paikalle eivät päässet 95-96 ja 97-98 ikäluokkien  joukkueet. Katso myös päättäjäisten Junnuarpojen voittolista.

    

    

    

    

    

Päättäjäisten Junnu-arpajaisissa onnekkaita olivat:

1. Boschin Akkuporakone - Mällinen Petri
2. Limsakone - Kukkonen Väinö
3. Peltor radiokuulosuojain - Määttä Markus
4. Peltor radiokuulosuojain - Ollitervo Antti
5. Sastis-kello - Määttä Pasi
6. Bahco ruuvimeisselisarja - Korhonen Harri
7. Sastis-pipo - Hyrkäs Aku
8. Sastis-kaulahuivi - Pekkinen Joona

27.5. - 2013 20-vuotista salibandytaivalta juhlitiin - katso kattava kuvakollaasi!

Seura juhli kaksikymmenvuotis juhliaan, niin kuin kaksikymppiset konsanaan - aamusta iltamyöhään ja osin seuraavallekin päivälle. Päivän rämäytti käyntiin Tervahallilla 06- ja nuoremmat ikäluokka ja tämän jälkeen hulinaa riitti hallilla aina ilta kuuteen saakka, jolloin aikuisjoukkueetkin olivat saaneet pelinsä pelattua.

Aikuisten juhlat jatkuivat vielä ravintola Corner Innissä, jossa seuran rokkibändi Just A Molo veti huikean spektaakkelin.

Lähiaikoina tulee nettiin esille myös Sastamolo Kingsin 20-vuotis historiikkivideo, joka sai ensi-esityksensä Tervahallille viritetyllä hulppean kokoisella valkokankaalla.

Katso kuvia juhlapäivästä Sastamolon Facebookista ja tykkää samalla Sastis-yhteisöstä!

Kuvia Tervahallilta
Kuvia Just A Molon keikalta

11.5. - 2013 Sastamolo juhlii 25.5.

Syksyllä Sastamolo Kingsin salibandytoiminnan aloittamisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Tasavuosien kunniaksi seura juhlii 25.5. koko seuraväen isona rintamana. Samalla kauden päättäjäisinä toimiva juhla järjestetään Tervahallilla, jossa juniorijoukkueet ottavat mittaa vanhemmistaan pelaamalla otteluita tyyliin- Isät vastaan Pojat ja tokihan kentällä tullaan näkemään myös nais- ja tyttöpelaajia.

Junioreilla on ohjelmassa myös erilaisia tarkkuuslaukauskilpailuja, mitalien jakoa ja tietysti myös jätskit ja ilmapallot kuuluvat ohjelmistoon.

Iltapäivästä lähtien omia otteluitaan käyvät seuran miesten ja naisten edustusjoukkueissa pelanneet pelaajat. Aikuisväelle suunnattu 20-vuotis juhlagaala pidetään samaisena iltana Ravintola Corner Innissä, jossa lauteille astuu Sastamolon seuraväen edustajista koottu rokkibändi Just A Molo!

Tervahallin tapahtumaan on vapaa pääsy ja yleisöllehän tarjolla on pelien lisäksi kanttiinipalveluita, kärkkäreitä, arvontoja yms. Tule paikalle nauttimaan taatusti hauskasta tapahtumasta!

OTTELUOHJELMA:

10:00  G-06 Pojat/tytöt Sastamolo-huoltajat06
10:20  G-05 Pojat Sastamolo-huoltajat05
10:40  F-04 Pojat Sastamolo-huoltajat04
11:00  F-03 Pojat Sastamolo-huoltajat03
11:20  E-02 Pojat Sastamolo-huoltajat02
11:40  Yhteiskuva kaikki pelaajat osallistuu
12:00  E-01-03 Tytöt Sastamolo-huoltajatT01
12:20  E-01 Pojat Sastamolo-huoltajat01
12:40  D-00 Pojat Sastamolo-huoltajat00
13:00  D-99 Tytöt Sastamolo-huoltajat99T
13:20  D-99 Pojat Sastamolo-huoltajat99
13:40  kaukalon isontaminen
14:00  B-95 Pojat Sastamolo-Sastis 2
14:30  Naiset Sastamolo-Sastamolo
15:00  Miehet
15:30  ”
16:00  ”
16:30  ”

23:30 Just @ Molo Corner Inn (K.20)

18.3. - 2013 Katsaus edustusjoukkueen tilastoihin kauden päätteeksi

Sastamolo Kings sijoittui Kakkosdivisioonan pohjoislohkossa kaudella 2012-2013 neljänneksi. Seuraavassa luomme katsauksen millaiset jäljet tilastokirjoihin joukkue jätti kaudesta.

Sastamolo saalisti 18 ottelussa 20 sarjapistettä, maalisuhde 140-98 eli ottelukeskiarvoksi muodostui 7,78 tehtyä- ja 5,44 päästettyä maali per ottelu. Maaleja joukkue tehtaili enemmän kuin kertaakaan aiemmin II-divarissa ja päästetyt maalikin olivat totutun alhaisissa määrissä. Joukkue päästi sarjan ainoana joukkueena alle 100 maalia kauden aikana ja näin vähiten koko sarjasta.

Sarjan pistepörssin piikkipaikalta löytyy sininuttu Tero Tikkala. Tikkala tehtaili itsensä seuran kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen lukemin 158+89=247. Tämän kauden saldon ollessa 42+19=61, jotka nekin ovat miehen ennätyspisteet.

Yli- ja alivoimatilastoissa Sastamolo menestyi viime kauden tapaan parhaiten sarjassa. Ylivoimatilastossa Sastamolo oli ykkönen lukemalla 2,24 ylivoimaminuuttia/ylivoimamaali. Alivoimatilastossa joukkue sijoittui kakkoseksi, kun alivoimatakaiskun joukkue otti vastaan keskimäärin viiden minuutin ja 7 sekunnin pituisen alivoiman jälkeen.

Sastamolon maalivahtikolmikko on tilastojenkin mukaan kovaa valuuttaa Kakkosessa. Juha-Pekka Laakso ja Seppo Forsman päästivät vähiten maaleja per ottelu sarjassa. Laaksolle peliminuutteja kertyi reilun 7 ottelun verran ja päästettyjen maalien keskiarvo komea 4,28. Forsmanin lukema seitsemässä pelatussa ottelussa oli 5,35. Kolmatta maalivahtia Janne Niemelää tilastoon ei olla huomioitu vähäisen pelimäärän (3 ottelua) vuoksi, mutta Niemelänkin lukema on huikea 4,09 päästettyä maalia per ottelu.

Tervahalli täyttyi katsojista mukavaan tahtiin runkosarjassa. Sastamolo keräsi kotikatsomoon keskimäärin 108 katsojaa/ottelu, joka on paras keskiarvo joukkueista.

Tämän kauden tilastojen lisäksi myös seuran kaikkien aikojen pistepörssi on päivitetty ajan tasalle. Tikkala otti piikkipaikan pörssissä, mutta maalintekovertailussa mies jää vielä maalin verran Juha Tammelalle. Katso kaikkien aikojen tilastot täältä!

16.3. - 2013 Naisten edustusjoukkue nousi II-divisioonaan!

Sastamolon naisten edustusjoukkue sinetöi tänään sarjanousunsa Kempeleen turnauksen avausottelussa Papasta vastaan. Tasapeli 3-3 riitti sarjajohtaja Kingsille takamaan lohkon ykköspaikan ja suoran nousun II-divariin. Sastamolo pelasi tasaisen kauden, kun muutoin voittamatton joukkueen ainoat tahrat sarjataulukkoon tuli kotiturnauksessa Kemissä, jossa joukkue koki tappion molemmissa otteluissa.

Toisessa Kempeleen ottelussa joukkue kaatoi rutiinilla OFBC:n lukemin 5-1, jonka jälkeen joukkueessa alkoikin nousujuhlien virittely.

Katso III-divarin lopullinen sarjataulukko Liiton sivuilta.

Kakkosdivariin joukkueen nostivat seuraavat pelaajat:

Maalivahti:

Nina Frant
Emilia Martimo

Puolustajat:

Maarit Kvist
Johanna Koskinen
Elina Kanto
Inka Turtinen
Susanne Lager
Marski Roiha
Riikka Nurmela
Anna-Leena Koivisto

Hyökkääjät:

Maija-Riikka Koivunen
Veera Pesonen
Kirsi Sipola
Ninnu Hilden
Sallamaari Haapakoski
Annika Barsk
Sari Haarala

Valmennus:

Janne Laurikainen
Mikko Lapinniemi

20.2. - 2013 Naisten edustusjoukkue sarjan piikkipaikalle!

Naisten edustusjoukkue otti kaksi voittoa viime lauantaina pelatussa Haukiputaan sarjaturnauksessa. Ensin kaatui SBT Martinniemi jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 4-2 ja toisessa ottelussa LNM jäi Sastamolon jalkoihin, kun ottelu keskeytettiin toisessa erässä Sastamolo tehtailtua kahdentoista maalin ero (12-0).

Kaksi voittoa ja Papasin pelaamat kaksi tasapeliä tiesivät sitä, että Sastamolo nousi sarjan kärkipaikalle ohi Papasin, kun joukkueilla on jäljellä vielä neljä ottelua.

Katso sarjataulukko liiton sivuilta ja lue valmentaja Janne Laurikaisen raportit otteluista.

21.1. - 2013 Naiset kovassa iskussa, lue voittoraportit Kajaanin turnauksesta!

Sastamolo Kingsin naisten edustusjoukkue jatkoi vahvaa virettään Kajaanissa sunnuntaina, kun tilille tuli kaksi voittoa lisää. Ensin kaatui Kely puhtaasti 12-0 ja jälkimmäisessä ottelussa NSB 3-1.

Lue valmentaja Janne Laurikaisen otteluraportit naisten omilta sivuilta. Naiset jatkavat sarjassa toisella sijalla, joka oikeuttaisi karsintapaikkaan. Sarjasta on jäljellä vielä kuusi kierrosta.

22.12. - 2012 Juniorimäärät kovassa nousussa

Sastamolo Kingsin juniorimäärät ovat hurjassa nousussa. Viime kaudella junioripelaajia oli hieman vajaa sata, mutta tämän vuoden joulukuussa pelaajia kymmennessä juniorijoukkueessa oli 201. Kun tähän lukuun lisätään seuran aikuisjoukkueet (miesten ja naisten edustus), niin seurassa on 239 pelaajaa. Juniori-ikäluokkiin on ollut tunkua pitkin syksyä ja uusia innokkaita pelajia ilmoittautuu viikottain. Seurajohdon haasteena onkin tällä kaudella ollut saada ryöpsähtäneelle juniorikannalla kelvollisia harjoitusaikoja ja -määriä, mutta varsinkin vanhimmille ikäluokille harjoituskertoja kaivattaisiin useampia.

Ikäluokat 1997-2006 syntyneet eivät pelaa tällä kaudella mitään alueellisia sarjoja, sillä valtaosa ikäluokista on tälle kaudelle perustettu ja tämä kausi on päätetty keskittyä pelin perustaitojen opettelemiseen. Joukkuieilla on tarkoitus pelata yksittäisiä turnauksia vielä kevään aikana mahdollisuuksien mukaan.

Seuran juniorijoukkueet 2012-2013:

Pojat 1995-1996
Pojat 1997-1998
Pojat 1999-2000
Pojat 2001-2002
Pojat 2003
Pojat 2004
Pojat 2005
Pojat 2006 ja nuoremmat
Tytöt 1998-2001
Tytöt 2001 ja nuoremmat

Katso harjoitusajat- ja paikat junioreiden sivuilta.

Sastamolo Kingsin Facebook-yhteisöön on lisätty kuvia -05 poikien ja -01 tyttöjen tämän viikon maanantain  yhteistreeneistä. Säpinää hallilla riitti, kun uutukaisiin seura-asustesiin ja tonttulakkeihin sonnustautuneet junnut kävivät valmentajiaan ja huoltojoukkojaan vastaan leikkimielistä treenimatsia. Sivuilla kuvatunnelmia myös poikien 2003 ja 2004 syntyneiden treeneistä. Muistathan samassa yhteydessä tykätä Sastamolo Kingsiä Facebookissa ja saada näin ajankohtaista ja nopeasti pävitettävää tietoa joukkueiden otteista ja muista seura-asioista!

 

16.12. - 2012 Naisille jälleen täydet pisteet III-divaripeleissä

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Kajaanin Papas joka oli ennen turnausta kolmen pisteen karkumatkalla sarjassa. Ensimmäinen peli Sastamolo-Papas 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) Pelin tehokkaimmat Kirsi Sipola 3+0, Sallamaari Haapakoski 0+2 ja Veera Pesonen 0+1. Ottelu oli alusta asti tiukkaa vääntöä ja puolustus peli onnistui miltei täydellisesti. Ottelussa saatiin useita ylivoima hyökkäyksiä mutta pelin henki oli jokaisesta pallosta taistelu ja kova voiton tahto. Loistava viisikko puolustus takasi ottelussa voiton ja vastustaja ei montaa kertaa päässyt laukomaan ettei peitto olisi ollut paikallaan. Ottelussa Kirsi Sipola näytti mallia miten maaleja tehdään ja kurinalainen peli ja pelin avaus tuotti toivotun tuloksen.

Toisessa ottelussa vastaan tuli sarjan hännillä oleva Kojamo. Ottelu päättyi 12 sekuntia ennen loppuvihellystä liian suuren maalieron vuoksi, Sastamolo-Kojamo 12-0 (4-0, 3-0, 5-0) Ja ottelun ensi vihellyksestä lähtien ottelussa oli vain yksi joukkue ja ottelua pelattiin täysin Kojamon puolustaessa viidellä pelaajalla. Ottelussa oli onnistujia laajalla rintamalla ja ottelu oli selvä alusta asti. Ottelun tehokkaimpina olivat Kirsi Sipola 3+1, Maarit Kvist 2+2, Maija Koivunen 2+0 ja useita pelaajia oli kahdessa pisteessä. Kahdella voitolla joukkue nousi sarjassa 2. paikalle ja nyt yksi piste erottaa Sastamolon sarjan kärkipaikalta enää. Tästä on hieno jatkaa harjoittelua tammikuun turnausta kohti joka pelataan Kajaanissa Papaksen kotihallissa.

- Valmentaja Janne Laurikainen -

27.11. - 2012 Naiset ja B-junnut tuplavoittoihin viikonloppuna!

Naisten edustusjoukkue otti III-divarissa kaksi voittoa lauantaina Haukiputaalla. Saman tempun teki toisaalla (Oulussa) B-junnut, jotka ottivat myös molemmista päivän otteluista voitot.

Ensimmäisessä ottelussa naiset kaatoivat LNM II:n 1-6 (1-1, 0-2, 0-3). Tehokkaimmat pelaajat olivat Kirsi Sipola 2+0 ja Maija Koivunen 1+1. Toisessa ottelussa OFBC nujertui myös lukemin 6-1 (4-0, 1-1, 1-0). Tehopelaajat olivat Ninnu Hilden 2+1, Maija Koivunen 1+1, Kirsi Sipola 1+1 ja Johanna Koskinen 1+1.

Valmentajan Janne Laurikainen kommentoi otteluita lyhyesti.

"Ensimmäisessa ottelussa alku oli melko vaikeaa mutta sitten saatiin oma avauspeli kuntoon ja alko onnistuun. Maalissa Nina Frant pelas loisto ottelun. Toinen peli, loistava aloitus ja avauspeli toimi toisen erän alkupuolelle asti ja sitten ei oikein toiminu enää. Nina Frant oli maalissa loistava."

B-juniorit kaatoivat Paka 9-5 ja NSB II:en peräti 12-1. Samuli Lätti teki otteluissa tehot 4+4, Kalle Kari 4+2, Timi Suomalainen 4+1 ja Jouni Karvonen 2+1.

Katso naisten ja B-junnujen tilastot.

4.11. - 2012 Naiset palasivat voittojen tielle

Sastamolon Kingsin naisten Kolmosdivarijoukkue jatkoi sarjaansa Oulun Nallisportissa, jossa joukkue palasi voittokantaan nappaamalla ensi pisteet sarjakärki Merikoskelta lukemin 5-3 (1-2, 2-0, 2-1) ja toisessa ottelussa kaatui SB Martinniemi 3-1 (0-0,1-1, 2-0).

Joukkueen tehotyttönä hääri Niina-Riikka Hilden, joka laukoi kahdessa ottelussa viisi maalia. Katso sarjan tilastot täältä.
 

8.10. - 2012 Naisille kaksi tappiota kotiturnauksesta

Sastamolo Kingsin naisjoukkue koki sunnuntaina kaksi kirvelevää tappiota, kun aamuottelussa NSB oli parempi lukemin 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) ja toisessa ottelussa HaHe vei pisteet Sastamololta lukemin 5-3 (2-1, 1-1, 2-1). Sastamolon maaleista vastasivat NSB-ottelussa Noora Piisilä ja toisessa ottelussa Kirsi Sipola, Piisilä ja Niina-Riikka Hilden.

Raporttia otteluista tulossa.

Katso kuvia avausottelusta!

 

20.9. - 2012 Sastamolo Kingsin naiset mukaan sarjatoimintaan

Sastamolo Kingsin naisten joukkue on saatu uudelleen tolpilleen ja naisten joukkue pelaa kaudella 2012-2013 naisten III divisioonaa Pohjoislohkossa. Naisten valmentaja Janne Laurikainen valotti joukkueen tilannetta kauteen lähdettäessä.

"Naisten joukkue on kasvanut mukavasti ja viime vuoden C-juniorijoukkueesta mukana on kaikkiaan 9 pelaajaa ja mukaan on saatu entisiä Sastamolon naisten joukkueen pelaajia. Harjoituksissa on alkanut käymään mukavasti porukkaa ja lisääkin vielä mahtuu mukaan. Joukkue on sarjassa uutena mukana ja joukkue onkin koko sarjan nuorin joukkue. Vanhemmat pelaajat tuovat mukavasti kokemusta ja asennetta joukkueeseen ja odotukset sarjaan ovatkin kovat.

Tavoitteet ovat tuonne neljän joukkoon sarjassa, jossa pelaa 10 joukkuetta. Naisten sarja polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna 23.9 Kajaanissa, jossa sitten nähdään paremmin missä mennään ja millaisia joukkueita on mukana sarjassa. Mahtava tilanne joukkueessa koska nyt meillä on jo kolme täyttä viisikkoa ja peliajasta tulee olemaan kova kilpailu. Kilpailutilanne on hyvä ja sen vuoksi harjoituksissa vauhti ja halu kehittyä kasvaa. Tänä vuonna naiset saavat pelata myös kotikentällä yhden turnauksen ja se pelataan Kemin Tervahallissa 7.10, sinne vaan porukalla katsomaan naissalibandyä. Nyt jatketaan kovaa harjoittelua ja valmistautumista kauteen."

Naisten kokoonpano kaudella 2012-2013:

Maalivahti:

Nina Frant

Puolustajat:

Maarit Kvist
Johanna Koskinen
Elina Kanto
Inka Turtinen
Susanne Lager
Marski Roiha

Hyökkääjät:

Maija-Riikka Koivunen
Veera Pesonen
Kirsi Sipola
Ninnu Hilden
Sallamaari Haapakoski
Anna-Leena Koivisto
Annika Barsk
Sari Haarala
Riikka Nurmela
Noora Piisilä

Valmennus:

Janne Laurikainen
Samuli Metsävainio
Pasi Määttä

14.9. - 2012 Sastamolo harjoitteli maalintekoa

Sastamolo pelasi torstaina syksyn viimeisen treeniottelunsa ennen kauden alkua, kun vastaan(tulijaksi) asettui Gammelgårdens IF Kalixista. Viime kauden päätteeksi Ruotsin alimmalta sarjatasolta Kolmosesta II-divisioonaan noussut joukkue ei pystynyt laittamaan Sastamololle kampohin millään osa-alueella ja hyvässä ystävyysottelun luontoisessa koitoksessa numerot kirjattiin Kingseille 19-4.

Sastamolo ei saanut vastustajasta ehkä niin kovaa sparrausta ennen kauden alkua, kuin joukkue oli ennakkoon odottanut, mutta pallokonttrollia ja maalintekoa joukkue sai harjoitella senkin edestä.

Edustusjoukkueen seuraava ottelu onkin jo sarja-avaus, kun kausi käynnistyy 30.9. kotiottelulla rakasta paikallisvastustaja RSB:tä vastaan!

12.9. - 2012 Gammelgårdens IF vastaan torstaina

Sastamolo saa mielenkiintoisia vieraita harjoitusotteluun torstaina, kun vastaan astelee Gammelgårdens IF Ruotsin Kalixista.

Joukkue nousi viime kauden päätteeksi II-disivioonaan ja toinen fakta mikä punanuttuisesta vierasjoukkueesta tiedetään on se, että kokemusta ei ainakaan puutu. Joukkueen vanhin pelaaja on 47-vuotias puolustaja Juha Rajala ja kun joukkueesta löytyy useita muitakin yli 40-vuotiaita pelaajia, niin malttia ja taitoa joukkueesta takuulla löytyy.

Ottelu alkaa Tervahallilla klo 19.30. Otteluun vapaa pääsy!

8.9. - 2012 OLS:n A-junnut tarjosi vauhdikkaan harjoitusvastuksen

Sastamolo kohtasi lauantaina kauden kolmannessa treeniottelussa tähän saakka ehkä kovimman vastustajan, kun puolella kymmenellä OLS liigajoukkueen pelaajalla höystetty OLS A-juniorijoukkue matkasi Kemiin. Ottelussa pelattiin neljä täysimittaista erää ja loppulukemat olivat 6-8 vierailijoille viimeisen maalin upotessa tyhjään Sastamolo verkkoon. Ottelun pelinkuva oli selvä alusta saakka. OLS:n pallollinen pelaaminen jyräsi ja Sastamolo joutui painimaan omalla puolustusalueella suurimman osan pelistä. Vaikka pelinhallinta oli läpi ottelun OLS:n, niin aivan samassa suhteessa joukkue ei päässyt huippu-maalipaikoille, joskin viivavetoja maalivahti Forsman torjui melkoisen määrän.

Sastamolo pelasi kuitenkin ihan mukiinmenevän ottelun ja varsinkin puolustussuuntaan joukkue teki onnistuneen päivätyön. Pallollinen pelaaminen jäi joukkueelta melko laihanlaiseksi keltapaitojen ollessa agressiivisesti kiinni joka puolella kenttää. Positiiviseksi asioiksi voidaan laskea myös B-junioriketjun onnistumisen ja uuden puolustaja Juho Kaakisen hyvät otteet. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Tero Tikkala (3), Juho Ruonakangas, Kalle Kari ja Jari Poikela.

27.8. - 2012 Edustusjoukkue pelasi Rovaniemellä

Sastamolo Kings pelasi kauden toisen treenipelinsä Rovaniemellä 26.6. RSB:tä vastaan. Tuloksena reissusta oli toinen rökäletappio treeniotteluissa, mutta tärkein anti ottelusta oli uuden B-junnuketjun sisäänajo ja muutoinkin pelituntuman saanti. Sastamolo olit ottelussa liikkeellä erittäin kapealla materiaalilla, kun kokoonpanossa oli 3 puolustajaa ja kahdeksan hyökkääjä. Neljä täysimittaista erää teki luonnollisesti tehtävänsä ja vaikka pari ensimmäistä erää ottelu pysyi suht tasaisena, niin loppunumerot repsahtivat 14-4 RSB:lle. Isoista tappiolukemista huolimatta joukkue pelasi kuitenkin suht hyvän pelin Keltakankaan parketilla ja pallollinen pelaaminen oli jopa paremmalla tasolla, mitä se on tällä alustalla ollut normaalisti. Myös maalipaikoille päästiin huomattavasti paremmin mitä neljä tehtyä maalia antaa ymmärtää.

25.8. - 2012
Edustuksen treeniottelut selvillä

Edustusjoukkueen kausi starttaa 30.3. kotiottelulla RSB:tä vastaan. Otteluohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan salibandyliiton sivuilla lähiaikoina. Edustusjoukkueen treenipelikalenteri alkaa täyttyä ja tällä hetkellä ohjelma näyttää seuraavanlaiselta:

10.8. SSRA-Sastamolo 10-4
26.8. RSB-Team-Sastamolo
1.9. Harjoitusturnaus, Oulu
8.9. Harjoitusturnaus, Kemi - Sastamolo-OLS A, Sastamolo-RSB
13.9. Sastamolo-Gammelgårdens IF (Ruotsin II-div.)

21.5. - 2012 Seura päätti kautensa juhlahumun keskellä

Sastamolo päätti kautensa virallisesti 19.5. kun seura oli pistänyt pystyyn seurahistorian mittavimmat peli- ja päättäjäiskarnevaalit. Päättäjäispeleissä kentällä kirmasi 22 eri joukkuetta ja yli 300 pelaajaa. Sastamolon juniorijoukkueet olivat saaneet vieraita Haukiputaalta, Haaparannalta, Keminmaasta ja Torniosta. Kun paikalle oli saapunut myös mukavasti junioreiden vanhempia, riitti Tervahallilla kuhinaa varsinkin iltapäivään saakka jatkuneisssa junioreiden peleissä. Junioreilla oli ohjelmassa pelien lisäksi ns. päättäjäistilaisuus, jossa juniorit saivat kaudesta muistoksi mitalit ja tietysti näin keväällä korkattiin jäätelökausi avatuksi. Myös laukaisututkalle riitti jonoa pitkälle päivään saakka.

Illalla seuran täysi-ikäiset jäsenet ja sen kannattajat juhlivat Bar Koodissa, jossa Just A Molo veti tuvan täydelle yleisölle komean keikan, josta tunnelmaa ei puuttunut!

Katso kuvatunnelmia junioreiden peleistä ja hallilta muutoinkin alla olevista linkeistä.

Kuvia otteluista ja hallilta
Junioreiden joukkuekuvat

Päivän otteluiden tulokset:

10:00 Pojat G-05 Sastamolo-Kely 2-3
10:30 Pojat G-04 Sastamolo-Kely 5-5
11:00 Tytöt E-01-05 Sastamolo-IBK Haparanda 0-9
11:30 Pojat F-03 Sastamolo-SBT Tornio 1-6
12:00 Pojat F-02 Sastamolo-SBT Tornio 3-5
12:30 Pojat E-00-01 Sastamolo-Kempa 0-7
13:00 Pojat C-96-97 Sastamolo-Topv 6-2
13:30 B-94, A-92 Sastamolo-Sastamolo 2-7
14:30 C-96, Naiset Sastamolo-Sastamolo 0-2

Miesten pelit:
15:00 Valkoinen-Musta 2-2
15:25 Sininen-Harmaa 2-4
15:50 Musta-Harmaa 2-5
16:15 Valkoinen-Sininen 5-4
16:40 Musta-Sininen 3-6
17:05 Valkoinen-Harmaa 2-5

17.5. - 2012 Seura päättää kautensa pelaillen, juhlien ja rokaten

Sastamolo Kings juhlii kauden päättäjäisiä koko seuran voimin lauantaina 19.5. Tervahallilla. Tervahallilla seuran yhdeksän juniorijoukkuetta pelaavat pelejä klo. 10 alkaen ja myöhemmin ohjelmassa on seurassa pelanneiden naisten ja miesten otteluita.  Tämän lisäksi Sastamolo Kingsin junioreille on luvassa palkitsemisia, jäätelökestityksiä limppareineen, tutkaan laukomista, joukkuekuvaukset ja paljon muuta mukavaa. Cafe-Sastiksessa toimii myös MM-kisastudio, jossa voit kannustaa Leijonat välierävoittoon! Yleisölle on tapahtumaan vapaa pääsy.

Päivä huipentuu illalla klo. 22.30 Bar Ankkurissa (K-18), kun seuran pelaajista ja kannattajista koottu yhtye Just A Molo astuu lavalle. Seuran nykyisistä ja entisistä pelaajista ovat mukana Kimmo Kangas (kitara), Jiri Holpainen (rummut), Ilkka Kuusisto (basso) ja Esa Hyvärinen (kitara). Bändin muut jäsenet ovat solistit Meiju Kangas ja Eemeli Pehkonen, ja kosketinsoittaja Juuso Kumpulainen. Keikan tuotto menee Sastamolo Kingsin juniorityöhön.

Miesten pelejä pelaavat joukkueet Sininen, Valkoinen, Harmaa ja Musta. Joukkueiden koostumukset ovat samat edellisvuosien tapaan. Katso joukkueet täältä. Tälle kaudelle mukaan tulleet pelaajat jaetaan joukkueisiin paikan päällä.

Otteluohjelma:

10:00 Pojat G-05 Sastamolo-Kely
10:30 Pojat G-04 Sastamolo-Kely
11:00 Tytöt E-01-05 Sastamolo-IBK Haparanda
11:30 Pojat F-03 Sastamolo-SBT Tornio
12:00 Pojat F-02 Sastamolo-SBT Tornio
12:30 Pojat E-00-01 Sastamolo-Kempa
13:00 Pojat C-96-97 Sastamolo-Topv
13:30 B-94, A-92 Sastamolo-Sastamolo

14:00 Koko seuran valokuva

14:30 C-96, Naiset Sastamolo-Sastamolo

Miesten pelit alkaa.

15:00 Valkoinen-Musta
15:25 Sininen-Harmaa
15:50 Musta-Harmaa
16:15 Valkoinen-Sininen
16:40 Musta-Sininen
17:05 Valkoinen-Harmaa

22:30 Just Molo Bar Ankkurissa (K-18)

25.3. - 2012 C-tyttöjen upea kausi sai päätöksen

Sastamolon C-tyttöjen kausi päättyi 18.3. Tampereen Tenniskeskuksessa, kun Joutsenon Kataja kaatoi kemiläiset SM-sarjan pudotuspelien karsinnassa lukemin 8-2. Sastamolo ei voinut paremmalleen mitään, vaikka johtikin ottelua avauserän jälkeen lukemin 1-0. JoKa voitti myös toisen päivän ottelunsa ja selvitti näin tiensä SM-sarjan puolivälieriin.

Tarkemman otteluraportin näet täältä.

Kaikkinensa C-96-97 tytöt pelasivat mahtavan kauden ja tekivät sellaisen urotyön, johon harva olisi uskonut. Ensimmäinen kausi liiton sarjoissa tuotti 14 voittoa alkusarjassa tappiosarakkeen näyttäessä nollaa. Ensi kauden alustavissa suunnitelmissa joukkueella on aikomus jatkaa Salibandyliiton naisten sarjoissa, mutta asia tarkentuu kevään ja kesän aikana.

16.3. - 2012 Edustusjoukkue tilastoykkönen - kurkistus numeroiden taakse

Nettitoimitus päätti koota edustusjoukkueen mennen kauden yhteen tilastopoiminnoillaan. Tässäpä yhteenvetoa kansalle, joka numeroista hullaantuu.

Sastamolo Kings sijoittui kauden 2011-2012 pohjoislohkon sarjataulukossa sijalle 4. keräten 18 ottelussa 20 pistettä maalieron ollesssa 101-92. Sijoitus oli paras viiteen vuoteen Kakkosen pohjoislohkossa. Joukkue keräsi keskimäärin 1,1 pistettä ottelua kohden ottelukohtaisen maalieron ollessa 5,6-5,1.

Maaleja Sastamolo päästi sarjassa 4. vähiten, mutta tekikin toiseksi vähiten. Tiukkoja jännäripelejä kannattajilleen tarjonnut Sastamolo päätyi jatkoajalle kolmeen otteeseen ja maalin erotuksella päättyi peräti kymmenen ottelua.

Tilastoissa verrattuna muihin joukkueisiin Sastamolo on tilastoykkönen. Joukkue oli sarjan paras alivoimajoukkue lukemalla 7:16 pelattua minuuttia/päästetty alivoimamaali. Ylivoimalla Sastamolo oli - ei pelkästään sarjan paras, vaan Salibandyliiga, Divari ja kaikki Kakkosdivarin lohkot mukaan luettuna paras joukkue. Ylivoimamaali syntyi 2:19 pelattua ylivoimaminuuttia kohden.

Päästettyjen maalien keskiarvossa Kings-maalivahti Seppo Forsman oli sarjan ykkönen. Forsman päästi maaleja 60 pelattua minuuttia kohden vain 4,07.

Joukkue oli myös sarjan Fair-Play -joukkue, sillä se otti vähiten rangaistuksia. Keskimäärin 5,7 minuuttia/ottelu. Yleisömäärävertailussa Sastamolo sijoittui hienosti toiseksi. Kauden aikana Tervahallilla kävi 999 katselijaa yleisökeskiarvon ollessa 111 katselijaa per ottelu.

12.3. - 2012 Tytöille alkusarjan voitto puhtaalla pelillä - nyt alkaa tosipelit!

Sastamolo oli murskaavan ylivoimainen Pohjanmaan aluejatkosarjassa. Tilille kertyi 14 ottelussa sama määrä voittoja maalieron ollessa hulppeat 106-8. Kaksi viimeisintä voittoa joukkue otti viikonlopun otteluissa Kokkolassa. Alkusarjan on nyt pelattu ja Sastamololla on edessään tulevana viikonloppuna karsinnat SM-sarjan playoffeihin.

Sastamolo saa ensin vastaansa Joutsenonr Katajan, joka sijoittui SM-sarjan itälohkossa sijalle 4. Jos Sastamolo voittaa 3x15min mittaisen ottelunsa on sillä vastassa toisen otteluparin (Tiikerit-Classic) voittaja heti avausottelun perään ja tästä otteluparista voittaja jatkaa SM-sarjan puolivälieriin. Ottelut pelataan Tampereen Tenniskeskuksessa tulevana sunnuntaina. Katso tarkemmat tiedot C-tyttöjen playoff-karsinnoista.

Lue valmentaja Laurikaisen kirjoittamat raportit viikonlopun otteluista.

28.2. - 2012 C-96-97 tytöille aluejatkosarjan voitto - seuraava tähtäin SM-sarjan play-offeissa

Seuran C-tyttöjen joukkue voitti menneenä viikonloppuna kaksi ottelua ja jatkoi voittoputkeaan kahdentoista ottelun mittaiseksi. Voitot Jeppiksestä 5-0 ja Hipasta 4-1 tiesivät myös sitä, että joukkue varmisti ennen kahta päätösotteluaan Pohjanmaan aluejatkosarjan voiton ja pääsyn jatkopeleihin, josta on mahdollisuus edetä SM-sarjan pudotuspeleihin. Tulokaskauttaan liiton sarjoissa pelaava joukkue, on ollut sarjassa mykistävä ylivoimainen voittaen kaikki tähän saakka pelatut 12 ottelua maalierolla 94-7 ja on mielenkiintoista nähdä mikä on joukkueen todellinen taso, kun vastus alkaa olla astetta parempaa. Toki joukkue voi olla tyytyväinen kauteensa jo tässä vaiheessa.

Sarjan tilastot löytyvät Salibandyliiton sivuilta. Lue Lapuassa pelattujen otteluiden raportit joukkueen omilta sivuilta.

Sastamolo C-94-95 pojat päättivät kautensa Rovaniemellä. Saldona reissusta 9-0 tappio NSB:lle ja 11-4 voitto Tornion Palloketuista. Joukkue sijoittui 10 joukkueen aluesarjassa hienosti kolmanneksi. Katso sarjan tilastot.

14.2. - 2012 Sastamolon C-tytöille ja A-pojille kolme voittoa

Sastamolon A-pojat päätti kautensa Oulussa, jossa vastassa oli Kempeleen Kiri ja OLS. Ensimmäisessä ottelussa debyyttikauden liiton sarjoissa pelannut A-juniorijoukkue otti upean kauden avausvoiton, kun KeKi kaatui 6-3. Toisessa ottelussa OLS oli 5-1 parempi.

Seuran C-97-97 tytöt jatkoivat voittoputkeaan jo 10 ottelun mittaiseksi, kun Limingassa pelatussa turnauksessa kaatui ensin LNM 6-1 ja toisessa ottelussa FBC Remix 2-1. Pohjanmaan aluejatkosarjaa on jäljellä yksi turnaus. Tyttöjen ero sarjan kakkoseen Hipaan on 3 pistettä, kun jatkosarjaa on jäljellä vielä neljän kierroksen verran. Lue tarkemmat kuvaukset otteluista valmentaja Janne Laurikaisen otteluraporteista.

A-poikien lopullinen sarjataulukko
C-tyttöjen tilastot

23.1. - 2012 Sastamololla 11 pisteen viikonloppu - Edustus, A-pojat, B-pojat ja C-tytöt pisterohmuina

Sastamolo menestyi menneenä viikonloppuna usealla eri rintamalla, kun edustusjoukkueen voiton lisäksi A-pojat ottivat kauden avauspisteen, B-pojat nappasivat voitot molemmista otteluistaan ja samoin teki voittokulkua jatkava C96-97 tyttöjoukkue. B-pojat voittivat Rovaniemellä käydyissä otteluissaan Papaksen ja HaHen. Tytöt peittosivat omissa koitoksissaan SB Kauhajoen 12-0 ja Jeppiksen 9-0.

Lue tyttöjen peleistä lisää valmentaja Janne Laurikaisen otteluraporteista!

 


21.1. - 2012 A-pojille avauspiste

Ensimmäistä kauttaan liiton sarjoissa tahkova A-poikien joukkue saalisti avauspisteensä I-divarissa, kun joukkue saalisti tasapelin liigapaikkaa hamuavalta Merikoski SBT:ltä. Ottelu päättyi tasalukemiin 3-3 Merikosken tasoittaessa pari minuuttia ennen päätössummeria. Toisessa ottelussa Sastamolo ei voinut rutinoituneelle OLS:lle mitään häviten 9-1.

Joukkueen tuore valmentaja Tero Tikkala kommentoi otteluita seuraavasti:

" Merikoski-pelissä 2 pistettäkin oli tarjolla, mutta totta kai avauspiste lämmittää. Vielä enemmän olisi toivonut joukkueelta pallollista pelaamista, jota kautta maalipaikkoja oltaisi voitu luoda. Toinen ottelu näytti, että OLS vaan on vielä liian kova pala ja pelaa kyllä väärää sarjaa. Meidän karvauspeli oli reikäjuustoa, ja OLS teki pallolla melkein mitä halusi. Positiivista, että saatiin pelattua täydet 45 minuuttia. "

Kauden avausottelussa joukkue hävisi OLS:lle puhtaasti 12-0 ja ottelu keskeytettiin hyvissä ajoin ennen päätössummeria, joten eteenpäin on menty siinäkin suhteessa. Päivän onnistujiin Tikkala listasi maalivahdit.

" Puhtaat paperit päivän otteluista saa ilman muuta molemmat maalivahdit Matias Tiiperi ja Kirstinän Jani, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa liiton sarjoissa ja huonommalla maalivahtipelillä OLS olisi laittanut ottelun poikki jo toisessa erässä. Myös ykköskenttä oli hyvä hyökkäyspäässä pystyen haastamaan vastustajaa, mutta omissa soi liikaa, joten aivan puhtaita papereita ei voi siihen suuntaan antaa.

Joukkueen kauden viimeiset ottelut ovat Oulussa 12.2. Katso tilastot täältä.

Katso kuvia avausottelusta!

17.1. - 2012 Kimmo Posti Sastamolon sinisiin

Sastamolon pelaajisto vahvistui juuri ennen siirtorajan umpeutumista, kun edellisvuosina rakkaan paikallisvastustajan ToPV:n riveissä kemiläisiä kiusannut Kimmo Posti siirtyy Sastamolo Kingsin edustusmiehistöön. Sekä puolustajana että sentterin paikalla viihtyvä Posti pelasi ToPV:ssa seuran perustamisesta (2002) lähtien, ollen johtava pelaaja joukkueen noustessa vuosi/sarjataso tahtia vitosdivarista aina Kakkoseen saakka.

31-vuotias ToPV-ikoni on edustuskelpoinen uudessa seurassaan 19.1.2012 lähtien, joten mies nähtäneen kokoonpanossa tulevan sunnuntain HaHe-ottelussa. Kotiyleisö voi nähdä tuoreen vahvistuksen tositoimissa 28.1. RSB:tä vastaan.

Edustusjoukkueen valmentaja Jaakko Kvist taustoitti siirtoa seuravasti:

"Ajatuksena oli se, että pystyttäisiin pelaamaan pallollista peliä useamman kentän toimesta. Aikaisemmin jouduimme hieman rajoittamaan ja yksinkertaistamaan kentällisten pelaamista, mutta Kimmon tulon myötä hyvään pallolliseen peliin kykenevien pakkien määrä taas nousi. Toki puolustajan tarve oli myös siinä mielessä, että Sami Soppela siirtyi vuoden vaihteessa opiskelemaan Ouluun ja Teppo Nousiaisella siviilikiireet rajoittavat harjoittelua ainakin tovin aikaa.

Joukkue sai sarjan mittapuulla mitattuna ihan kärkitason puolustajan. Kokenut, erittäin hyvä joukkuepelaaja joka on jo näissä muutamissa harjoituksissa tuonut positiivista energiaa joukkueeseen. Pelillisiä vahvuuksia ehdottomasti pelin lukeminen, syöttäminen ja semmoinen oikeanlainen maltti, jota etenkin paineen alla tarvitaan. Uskon, että Kimmosta on vielä kevään mittaan meille paljon hyötyä

Kimmo Postin pelaajatilastot:

Kausi  j
02-03 (ToPV) ? ? ? ? ?
03-04 (ToPV) ? ? ? ? ?
04-05 (ToPV) ? ? ? ? ?
05-06 (ToPV) 18 11 18 29 2
06-07 (ToPV) 16 10 14 24 2
07-08 (ToPV) 12 3 4 7 2
08-09 (ToPV) 12 4 7 11 4
09-10 (ToPV) 12 6 8 14 6
10-11 (ToPV) 10 8 6 14 0
yht.  80 41 57 99 16

10.1. - 2012 Tytöille voittoisa Lohtajan reissu ja julkisuutta paikallislehdessä

C96-97 tyttöjen menestys Pohjanmaan aluesarjassa on huomioitu nyt myös paikallislehti Lounais-Lapissa. Sivun kokoinen lehtijuttu luettavissa täältä. (sivu 24.)

Joukkueen pelit jatkuivat murskaavaan tyyliin, kun Sastamolon jyrän alle jäi tällä kertaa PSB Lapua (8-1) ja toinen ottelu Nibacosta vastaan keskeytettiin lukemien ollessa 13-1. Tarkemmat raportit otteluista voi lukea valmentaja Janne Laurikaisen kynän jäljistä.

21.12 - 2011 C-tytöt Radio Perämeressä ja kuvatunnelmia Nassikoiden treeneistä

Janne Laurikaisen ja Vesa Barskin valmentamat C-tytöt olivat keskiviikkoaamuna esillä paikallisradiossa, kun Radio Perämeri teki haastattelun tyttöjen alkukaudesta. Jari Vesan haastateltavina olivat valmentaja Laurikainen ja pelaajistosta Maija-Riikka Koivunen ja Kirsi Sipola.

Haastattelun voit kuunnella Yle Areenalta.

Alla olevien kuvien myötä voit virittäytyä iloisiin joulutunnelmiin. Kuvissa Jiri Holpaisen valmentamat Nassikka-ikäluokat 2001-2003 ja 2004-2005. Holpaisella ja vanhemmilla junioriapulaisilla on valmennettavaan yli kuusikymmentä tulevaisuuden lupausta.

  

  

19.12 - 2011 B-pojille ja C-tytöille täydet pisteet

Sastamolon B94-95 pojat ja C96-97 tytöt ottivat täydet neljä sarjapistettä viikonlopun koitoksistaan.

Pojat ottivat kaksi isoa voittoa sarjan kärkipäässä majailevilta joukkueilta, kun ensin kukistui Kuusamon Pallokarhut 6-5 ja toisessa ottelussa Merikoski kaadettiin 5-4. Kempeleessä otettujen voittojen arvoa nostaa se, että äkillisten poissaolojen vuoksi joukkueen kumpikaan valmentaja ei päässyt peleihin mukaan ja pojat ottivat voitot tiukoissa otteluissa keskinäisellä joukkuepelaamisella. Jälkimmäisessä ottelussa Sastamolo tuli 1-4 tappioasemasta tasoihin ja maalin voittoon.

C96-97 tytöt jatkoivat myös hienoja otteitaan Pohjanmaan aluejatkosarjassa. Kaksi voittoa tuli lukemin 7-0 ja 3-1, kun vastassa olivat ennalta sarjan kovimmat haastajat PSB Lapua ja Hipa. Tyttöjen valmentaja Janne Laurikainen myhäili tyytyväisyyttään komeiden voittojen jälkeen.

"Kaksi hienoa voittoa. Toisessa pelissä alettiin saamaan jo pikkasen vastusta, kun kaveri osasi hyvin sumputtaa omaa maaliaan. Hienon vaparimaalin pääsivät myös tekemään. Pallokontrolli oli kuitenkin meidän, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Hipa on periaatteessa liigajoukkue, mutta joukkue ei ottanut syksyllä ansaittua liigapaikkaa vastaan ja jatkoi Pohjanmaan aluesarjaa."

Lue Laurikaisen kirjoittamat otteluraportit peleistä!

Ottelut pelattiin Isossakyrössä. Sastamolo jatkaa sarjaa puhtaalla pelillä. Aluejatkosarjaa on jäljellä vielä viiden turnauksen verran. Sarjan voittaja selviytyy keväällä pelattaviin liigan play-off otteluihin.

Tyttöjen tulokset ja tilastot.
Poikien tulokset ja tilastot.

10.12 - 2011 B-pojille voitto ja tappio

B-junioreiden kausi jatkui kotiturnauksella 10.12. Avausottelussa Sastamolo kärsi kirvelevän 4-2 tappio Merikoski SBT:lle, mutta toisessa ottelusta tuli murskavoitto 8-1 Raahen Ponnistuksesta.

Joukkueen valmentaja Sami Soppela antoi pika-analyysit otteluista.

"Avausottelu tasainen peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle vaan. 2-2 tilanteessa meillä oli omat paikkamme, mutta maalikehikot ja huono tuuri esti lisäosumat. Kaveri ratkaisi sitten meidän laiskan puolustamisen seurauksena. Varsinkin meidän hyökkääjien puolustuspeli oli ratkaisuhetkille surkeaa. Toinen ottelu oli sitten läpihuutojuttu, eikä Raapo kummoista vastusta tarjonnut."

Kausi jatkuu 17.12. Kempeleessä. B-junnujen tilastot ja sarjan tulokset salibandyliiton sivuilta.

KUVIA RAAPO-OTTELUSTA.

4.12 - 2011 C-tyttöjen sarjataival käynnistyi murskaavasti

Parina viime kautena Oulun paikallissarjoja tahkonnut Sastamolon tyttöjoukkue C96-97 aloitti tänään Salibandyliiton alaiset pelit. Joukkue on pelannut aiemmilla kausilla pääosin poikajoukkueita vastaan ja tämä näkyi heti sarjataipaleen startissa mukavina tuloksina. Avausottelussa Kokkolan osaturnauksessa kaatui SB Kauhajoki 13-1 ja toisessa ottelussa isäntäjoukkue Nibacos 12-0.

Molemmat ottelut keskeytettiin ennen täyttä aikaa 12 maalin eron tullessa täyteen. Niin kuin lukemista voi päätellä molemmat ottelut olivat Sastamolon täydellistä hallintaa otteluiden alusta loppuun, eikä vastustajat saaneet juurikaan edes laukauksia kohti Kings-maalia. Joukkueen valmentajana toimiva Janne Laurikainen tavoitettiin paluumatkalla ja luonnollisesti bussissa oltiin iloisissa tunnelmissa.

"Tyytyväinen täytyy olla tyttöjen puolesta. Syksyn kova treenaaminen näytti tuottavan heti tulosta. Mukana meillä oli vain 9 kenttäpelaajaa ja maalivahti, mutta pelit kun keskeytettiin ennen täyttä aikaa, niin ei meidän jaksamistamme vielä koeteltu. Muiden joukkueiden taso näytti sille, että mahdollisuus pärjäämiseen ovat hyvät. Päivän otteluissa olimme kyllä selvästi syöttö- ja laukaisutekniikassa kaveria edellä."

Ensimmäisessä ottelussa tehopistein kunnostautuivat Elina Kanto (3+1), Riikka Nurmela (3+1) ja Veera Pesonen (2+2), ja toisen ottelun tehotytöt olivat Maija Koivunen (3+4), Kirsi Sipola (4+1) ja Riikka Nurmela (3+1). Seuraavaan turnaukseen Sastamolo saakin sitten kovempia mittareita, kun vastaan asettuu sarjan ennakolta kovimmat vastustajat. Turnaus pelataan 18.12. Isossakyrössä.

Osaturnauksen tulokset.

21.11 - 2011 B-junnujeille kaksi voittoa Torniosta

Sastamolo Kingsin B-junioreiden aluejatkosarja käynnistyi lauantaina Tornion Putaalla. Tornio toimi nyt ensi kertaa B-junioreiden turnauspaikkakuntana Pallokettujen ilmoittaessa joukkueensa liiton sarjaan. Päivän kenties mielenkiintoisimmassa ottelussa isäntäjoukkue isännöikin Sastamoloa derbyhengessä, mutta kotiyleisön harmiksi kokeneempi Sastamolo vei ottelun nimiinsä maalein 3-5. Päivän toisessa ottelussa härkälauma kohtasi Haukiputaan Heiton (HaHe), jonka kanssa käydyt kamppailut ovat olleet tiukkoja kaudesta toiseen, mutta niin vain Sastamolo käänsi taaskin voiton nimiinsä viime hetken maaleilla luvuin 4-3. Juniorijoukkueen valmentaja Sami Soppela kertasikin päivän tapahtumia varsin levolliseen tyyliinsä:

”Avausottelussa Pallokettuja vastaan nukuttiin alku täysin ja pelaajilla tuntui jostakin syystä pallokin polttavan lavassa. Palloketut karvasi erittäin passiivisesti ja me lähettiin kaverin tempoon matkaan ja pallo alkoi viipyä pelaajilla. Onneksi saatiin kuitenkin tasonnosto ottelun edetessä ja kuitattiin pisteet mukaan. Toisessa ottelussa nousimme hienosti sillasta, sillä kolme minuuttia ennen loppua tasoitimme ilman maalivahtia ja kuittasimme voittomaalin heti perään ylivoimalla.”

Kaikki päivän tulokset ja jatko-ohjelma salibandyliiton sivuilta.

13.11 - 2011 A-juniorit puolivälin krouvissa Nallisportissa

Sastamolon A-junioreiden joukkue matkasi sunnuntaina vuoden 2011 viimeiseen osaturnaukseen Oulun Nallisporttiin. Vastaansa härkälauma sai kahden aiemman osaturnauksen tapaan Merikoski SBT:n sekä Kempeleen Kirin. Täksi kaudeksi perustettu juniorijoukkue ei ollut saanut sarjassa vielä pistettäkään, eikä sunnuntain Oulun reissu tehnyt tähän tilastoon poikkeusta. Ensimmäisessä ottelussa hyvin kaksi erää taistellut Sastamolo johtui lopulta toteamaan KeKin paremmakseen maalein 1-6 ja toisessa ottelussa lohkovoitosta yhä taisteleva Merikoski löi taululle 8-5 lukemat. Tappioista huolimatta Sastamolo valmennusportaan Kimmo Kangas suuntasi katseensa tiukasti muuhun kuin tuloksiin, joita suuri yleisö saa tilastoista katsella:

”Niin kuin kauden aloitushaastattelussa totesin, niin hommaa tehdään täysin yksilö -ja joukkuepelaamisen kehittämisen ehdolle, tulokset tulevat sitten tekemisen myötä. Tänäänkin KeKi-ottelussa taistelimme tasapäin kaksi erää, sillä päätöserään mennessä KeKi johti ottelua vain 2-1, mutta huolimattomuusvirheet, joita esiintyi mm. peittovirheiden muodoissa, maksoivat meille kovan hinnan. Lisäksi kun itse tuhlasimme valtavan määrän paikkoja, niin numerot pääsivät repeämään hieman ottelutapahtumia vääristäväksi.  Toisessa ottelussa Merikoskea vastaan murheenkryyniksi nousi niin ikään puolustuspelaaminen, joka ei tänään ollut sillä tasolla millä sen pitäisi olla. Peittovirheitä ja viisikon repiviä läpisyöttöjä tuli aivan liiaksi.

Päivän positiivisiä merkkejä ehdottomasti B-junioreista lainattu Samuli Lätti, joka pelasi 1.ketjussa loistavaa peliä jaellen loistavia syöttöjä, myös avauspelaamisen toimimiseen on oltava tyytyväinen.

A-junioreiden kausi jatkuu ensi vuoden puolella (21.01.2012)  Kemin osaturnauksella.

2.11 - 2011 Aki Kvist vahvistaa Kingsin takalinjoja

Sastamolon edustusjoukkue saa mieluisan paluumuuttajan, kun kolmen vuoden korpivaelluksen naapurijoukkue ToPV:ssa tekaissut Aki Kvist palaa kasvattajaseuraansa. Puolustajan paikalla viihtyvä ja lujaa laukova Kvist on pelannut edustusjoukkueessa kaudella 2007-2008 ja sitä ennen seuran eri juniorijoukkueissa. 24-vuotiaasta Kvististä tulee kolmas ToPV:sta Sastamoloon siirtynyt pelaaja. Kaksi ensimmäistä olivat Juha Nevala ja Tony Rissanen, jotka pelasivat joukkueessa kaudella 2000-2001. Kvistin voi nähdä kolmen vuoden tauon jälkeen Sastamolo paidassa jo tulevan viikonlopun OYUS- ja NSB-otteluissa.

Aki Kvistin pelaajatilastot:

Kausi o m s p j
03-04 (cjun) 12 1 1 2 ?
04-05 (bjun) 17 2 1 3 0
05-06 (bjun) 12 0 2 2 2
06-07 välivuosi    
07-08 18 0 8 8 16
08-09  (ToPV) 18 3 6 9 12
09-10  (ToPV) 13 0 3 3 12
10-11 (ToPV) 13 1 4 5 14
Yht. 62 4 21 25 54

30.10. - 2011 A-junioreiden peli kehittyy

A-junioreiden kauden kolmas osaturnaus pelattiin toisen osaturnauksen tapaan Kempeleessä. Vastustajajoukkueet olivat niin ikään pysyneet samoina, sillä aamun ensimmäisessä ottelussa härkälauma kohtasi isäntäjoukkue KeKin ja vain tunti myöhemmin vastaan asettui Merikoski SBT Oulusta. Sastamolon pelaaminen on kehittynyt turnaus-turnaukselta ja tänään joukkue hallitsikin avausottelua KeKiä vastaan, mutta joutui toteamaan kotiareenalla pelanneen joukkueen paremmakseen maalein 5-4.

Päivän toisessa ottelussa Merikoski SBT takoi taululle kahden erän jälkeen lukemat 7-1 ja moni katsoja luuli jo pelin olleen ohitse. Sisuuntunut valkopaita näytti kuitenkin voimansa ja pelasi hienon viimeisen erän vieden sen 1-4 nimiinsä. Loppulukemat 8-5 kärkijoukkue Merikoskelle, mutta viimeinen erä ja päivä kokonaisuudessaan miellytti A-juniorijoukkueen valmentajaa Pasi Riikolaa:

”Hieno päivä kaiken kaikkiaan. Pelaaminen on mennyt eteenpäin ja leveämpi materiaali antaa enemmän mahdollisuuksia. Taisteltiin tänään hienosti ja eka pelissä olisi ehkä ansaittu voittokin. Pieniä puolustamiseen liittyviä ongelmia tuossa ilmeni, mutta muutama kaveri joutui pelaamaan täysin uusilla pelipaikoilla, joten kyllä sen ymmärtääkin.

Toisessa pelissä Merikoskea vastaan pelattiin kyllä hieno kolmas erä: kavennettiin kokoonpanoa ja aktivoitiin karvausta, jolloin kaveri oli hätää kärsimässä. Koko joukkueena onnistuttiin tänään erinomaisesti, mutta erityismaininnat Janne Korvelalle, joka onnistui maalintekorintamalla ja oli muutoinkin pirteä, Juho Ruonakangas toi lisää osaamista edustusjoukkueen puolelta, Mikko Lapinniemi jatkoi vakuuttavia otteita puolustuksessa ja maalivahtipeli on myös ottanut isoja askeleita kauden avauspeleistä. Tästä on hyvä jatkaa”

A-junioreiden seuraava, ja vuoden 2011 viimeinen osaturnaus pelataan 13.11 Nallisportissa Oulussa.

16.10. - 2011 A-juniorit kauden toisessa osaturnauksessa Kempeleessä

A-junioreiden kauden toinen osaturnaus pelattiin sunnuntaina Kempeleessä. Kolme isoa tappiota kauden avausturnauksessa kärsinyt härkälauma pelasi aamupäivän ensimmäisen ottelun Merikoskea vastaan, joka vei joukkueiden aiemman kohtaamisen Kemissä maalein 11-0. Nyt kuitenkin asetelmat olivat muuttuneet, sillä Sastamolo taisteli loppuun asti jopa ottelun voitosta, mutta joutui lopulta toteamaan vastustajan paremmuuden maalein 2-3 (1-1, 0-1, 1-1). A-junioreiden valmennusryhmään kuuluva Kimmo Kangas oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin:

”Pelattiin hyvin, jätkät olivat löytäneet aivan uuden vaihteen tekemiseen. Pystyttiin tänään myös hyökkäyspäässä rakentamaan peliä ja saatiin luotua useita hyviä paikkojakin. Ikävän maun ottelusta jätti kuitenkin ottelun ratkaisumaali, joka tuli meidän yv:n jälkitilanteesta kaverin päästessä suoraan jäähyaitiosta läpi. Tilanteessa Merikosken hyökkääjä otti pallon selvästi mukaan kaukalon ulkopuolelta mukaansa, mutta tuomaristo ei tätä voimakkaasta protestoimisesta huolimatta nähnyt. Toki meillä siunaantui vielä tasoitus mahdollisuus 2-3 tilanteesta 5vs3 ylivoiman muodossa, mutta jätkät jotenkin jäätyivät, eikä päästy kunnon vetopaikoille. Joka tapauksessa ensimmäinen askel on otettu tehdyn maalin muodossa, seuraava askel otetaan ensimmäisen voiton myötä”

Päivän toisessa ottelussa Sastamolo kohtasi turnauksen isäntäjoukkueen Kempeleen Kirin. Kapealla materiaalilla pelannut Kiri vei ottelun maalein 6-0 kovista pisteodotuksista huolimatta. Toimitus tavoittikin kiireisen oloisen Sastamolo-valmentaja Kimmo Kankaan välittömästi ottelun jälkeen:

”Oltiin kaikilla pelin osa-alueilla heikkoja. Kaveri pelasi tänään kahdella kentällä ja piti pelin temmon täysin olemattomana. Lähdettiin kaverin kävelyvauhtiin mukaan ja tulos oli sen mukainen. Kolmannessa erässä yritettiin sitten nostaa karvausta, jolloin peli alkoi aaltoilla ja KeKi pääsi maalaamaan muutaman osuman lisää. Kolmas kenttä saa puhtaat paperit hyvästä pelisuunnitelman toteutuksesta.”

A-junioreiden kausi jatkuu 30.10 Kempeleen osaturnauksella.

24.9. - 2011 A-juniorit historiaa kirjoittamaan

Nettitoimitus tapasi A-junioreiden valmentaja Kimmo Kankaan ennen viime viikonlopun kauden avauspelejä. Turnauksen tuloksia löydät täältä.

Sunnuntaina Tervahallilla käännetään Sastamolo Kingsin seurahistoriassa uusi sivu, sillä viime kaudella perustettu A-juniorijoukkue pelaa ensimmäiset sarjapelit liiton sarjoissa. Tilanteen seurahistorialliseksi tekee se, että koskaan aiemmin Sastamolossa ei ole A-junnujoukkuetta ole ollut, saatikka sitten pelattu A-junioreiden sarjaa. Viime kauden yhdessä harjoitellut joukkue on nyt mielenkiintoisen paikan edessä, sillä sunnuntai on monelle pelaajalle täysin uusi kokemus salibandyn saralla. Pelaajiston lisäksi uudessa tilanteessa on debyytin penkin takana tekevä A-junioreiden valmentaja Kimmo Kangas. Toimitus tavoittikin valmentaja Kankaan päivää ennen h-hetkeä:

Millaisilla fiiliksillä A-junnut lähtee historialliseen tilanteeseen?

Ihan hyvällä fiiliksellä, toki jännitystä on rinnassa jokaisella. Tässä ollaan yritetty opastaa A-junnuja parhaansa mukaan, että jokainen kehittyisi pelaajana. Tämä tosiaan on ensimmäinen kausi penkin takana ja suurempia tavoitteita ei ole asetettu pelaajille/joukkueelle. Tärkeintä, että saadaan juniori-ikäisten pelaajien henkilö- ja joukkuekohtaisia taitoja kehitettyä.

Eli mitään sijoitustavoitetta yhdessä joukkueen kanssa ei ole asetettu?

Ei ole asetettu. Vastuuvalmentaja Pasi Riikolan kanssa tänään juteltiin asiasta ja tulimme siihen tulokseen, ettei kannatta lähteä hakemaan kuuta taivaalta vaan pyritään pelkästään parantamaan nykyisiä taitoja, jotta saataisiin potentiaalisia pelaajia edustusrinkiin. Viime kaudesta sinne on noussut 3-4 pelaajaa, joten jos samaan pystytään, niin voidaan melkeempä olla tyytyväisiä. Kummallakaan meistä ei kuitenkaan ole valmentajataustaa, joten pakko mennä pikku askelilla eteenpäin ilman turhia paineita.

No miltäs sitten historiallinen a-juniorijoukkue näyttää?

Joukkueessa on kyllä yksilötasolla muutama sarjan kärkipään pelaajaa, jotka voivat yksinään tuoda pisteitä joukkueelle, mutta tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti ja toteuttamaan sovittua pelitapaa. Kokonaisuutena joukkueessa vallitsee hyvä henki ja reeneissä on ollut tekemisen meininkiä, mutta pieniä viilauksia tarvitaan vielä, jotta joukkue olisi valmis haastamaan ennakkosuosikit. Töitä on reilusti edessä, mutta tämä sarja opettaa meitä paremmin kuin mikään muu.

Millainen on sitten a-junnujen pelitapa, tai pelikirja, jos tämmöistä ”Tami” Tammisen lanseeraamaa termiä voidaan käyttää?

Pelikirjasta ei voi julkisesti puhua tarkemmin, mutta sen mukaan yritetään saada pelaajat kehittymään sille tasolle, jotta olisivat valmiita edustamaan ykkösjoukkuetta. Treenien painopiste on ollut pääasiassa joukkuepelitaitojen hiomisessa, joskin paikan tullen pyritään yksilöitä neuvomaan ja rohkaisemaan omiin ratkaisuihin.

Millaisin tavoittein joukkue lähtee avausturnauksen kolmeen otteluun?

Ennakolta kärkeen povattu OLS on kaksi kertaa vastassa, joten pakko lähteä nöyrästi peleihin liikenteeseen. Muista joukkueista ei kyllä ole henkilökohtaisesti mitään tietoa, niin vaikea sanoa. Nämä pelit ovat kuitenkin hyviä oppitunteja kovista ja liikkuvista joukkueista, kuten OLS:sta. Näistä toivottavasti voidaan ottaa opiksi tuleviin peleihin. Toki en lupaa näille peleille mitään tuloksia, vaan lähetään rohkeasti haastamaan jokaista joukkuetta mikä tulee meille vastaan. Altavastaajana on aina helppo lähteä yllättämään.

Toimitus kiittää Kangasta haastattelusta ja toivottaa menestyksekästä alkukautta juniorijoukkueelle. Palaamme valmennuksen pakeille pelien edetessä.

24.9. - 2011 B-junioreiden kausi käynnistyi Tervahallilla

Sastamolon B-junioreiden kausi käynnistyi tänään kotiturnauksella Kemin Tervahallilla. Viime kausina varsin hyvin menestynyt ikäluokka koki avauspelissä tappion rovaniemeläiselle NSB:lle maalein 7-2. Aktiivisesti karvannut vierasjoukkue hallitsi pelitapahtumia läpi ottelun ja ansaitsi voittonsa. Kotijoukkueen valmentaja Sami Soppela myönsikin vastustajan paremmuuden:

”Meiltä puuttui tänään monta avainpelaajaa ja se valitettavasti näkyi tulostaululla. Olimme myös alusta asti helisemässä vastustajan korkean karvauksen kanssa, emmekä saaneet avauspeliä käytiin. Pelin edetessä saimme hieman pelistä kiinni, mutta kyllähän kaveri oli koko ottelun askeleen meitä edellä ja ansaitsi ehdottomasti voittonsa.”

Päivän toisessa ottelussa härkälauman vastustajaksi asettui PaKa Kuusamosta. Maalirikkaassa ottelussa onnistuttiin vuorotahtiin, mutta Sastamolo korjasi lopulta täyden pistepotin maalein 8-7. Kauden avausvoitto lämmittikin Kings-valmennuksesta tänään yksin vastannutta Soppelaa:

”PaKa karvasi selvästi passiivisemmin kuin NSB ja se helpotti meidän avauspelaamista. Saimme palloa paremmin syvyyteen ja pystyimme myös hyökkäämään monipuolisemmin kuin avauspelissä. Lopun pelaamisesta täytyy vähän antaa noottia pojille, sillä vastustaja päästettiin turhaan voittotaisteluun mukaan muutamalla ilmaisella maalilla. Voittopeli, ja tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen.

Päivän muiden otteluiden tulokset.

23.9. - 2011 A- ja B-poikien kausi starttaa Tervahallilla

Sastamolon tälle kaudelle perustetun A-poikien taival alkaa sunnuntaina Tervahallilla, kun seura isännöis A-poikien I-divarin avausturnausta. Tervahallin viikonloppu on muutenkin salibandytäytteinen, sillä lauantaina matolle astelevat B-pojat. Viikonlopun molempina päivinä Tervahallilla nähdään myös useita OLS:n edustusjoukkueen divaripelaajia. Otteluihin vapaa pääsy ja kanttiini toimii!

Otteluohjelmat:

Lauantai B-pojat:

11:00 NSB-Sastamolo Kings
12:00 HaHe-OLS
13:00 RSB-NSB
14:00 PaKa-HaHe
15:00 OLS-RSB
16:00 Sastamolo Kings-PaKa

Sunnuntai A-pojat:

11:00 Sastamolo Kings-OLS
12:00 KeKi Merikoski-SBT
14:00 KeKi-OLS
15:00 Merikoski SBT-Sastamolo Kings
17:00 KeKi-Merikoski SBT
18:00 Sastamolo Kings-OLS

14.8. - 2011 Edustusjoukkue kovassa kyydissä OLS:n vieraana

Miesten edustusjoukkue aloitti perjantaina harjoituspelirupeaman liigapaluuta hamuavan OLS:n vieraana Oulun Linnanmaalla. Vahvasti esiintynyt kotijoukkue hallitsi odotetusti pelitapahtumia ja löi tulostaululle varsin tylyt loppulukemat 10-2.  Leveästä tappiosta huolimatta Sastamolon valmentaja Jaakko Kvist oli varsin tyyni taiston tauottua:

”Niin, kyllähän tässä pelin kehittämisen ehdoilla mennään, joten siinä mielessä oltiin tänään rohkeita ja yritettiin tosissaan haastaa kaveria pallollisessa pelissä sekä aika-ajoin aktiivikarvassa. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin ollut bussin parkkeeraaminen tuohon maalin eteen, ja välttää isokokoinen tappio, mutta eihän sellainen palvele kumpaakaan joukkuetta. Kolmen käydyn kaukaloharjoituksen jälkeen pelaamista ymmärrettävästi leimasi useat perustason virheet, mutta nämä poistuvat jahka tässä saadaan vähän kaukaloharjoitusta alle.  Mieltä lämmittää myös uusien kavereiden debyytit härkäpaitaan.”

Edustusjoukkue on siis nyt aloittanut kaukaloharjoitukset ja harjoittelee lähes koko rosterin voimin, ainoastaan valtion harmaita kantavat Tero Tikkala sekä puolustaja Sami Soppela ovat poissa vahvuudesta. Jalkapallon ehdoilla kesät menevä Harri Kurkela on myös aloittamassa lajiharjoittelun.

Kuvia ottelusta.

3.8. - 2011 Edustusjoukkue vahvistuu Ruonakankaalla ja Päkkilällä

Parhaillaan tulevaan salibandykauteen valmistautuva miesten edustusjoukkue vahvistuu kahdella pelaajalla, kun vielä viime kaudella SSRA:ta (4.div) edustaneet Juho Ruonakangas ja Juho Päkkilä siirtyvät härkäpaitaan. Pelaajien liityttyä joukkueeseen Sastamolossa on jo kolme SSRA taustaista pelaajaa, sillä viime kaudella hienon debyyttikauden pelannut Mikko Mettovaara jatkaa myös kemiläisjoukkueessa.

Sekä pakin että hyökkääjän rooliin kykenevä Ruonakangas on pelaajatyypiltään hyvinkin Sastamolon näköinen pelaaja. Pienikokoinen, hyvät kädet omaava pelintekijä, jolta onnistuessaan voidaan hyvinkin odottaa hyvää kautta.

Päkkilä puolestaan tuo erinomaisen lisän Sastamolon ehkä muutoin hieman -ei niin fyysiseen pelityyliin. Isokokoinen voimahyökkääjä omaa myös hyvän laukauksen, josta osoituksena viime kaudella tehot 12+13 neljässätoista ottelussa.

Edustusjoukkue on aloittanut tällä viikolla myös kaukaloharjoitukset kahden kuukauden fysiikkajakson jälkeen. Lajiharjoitusten ohessa joukkueen ohjelmaan kuuluu myös fysiikkaharjoittelu, joissa painopiste siirtyy enemmän nopeusharjoitteiden puolelle.

Tulevan kauden pelaajisto julkaistaan parin viikon sisällä.

 

 

01.07 - 2011 Edustusjoukkue rakensi kuntopohjaa suon silmäkkeessä

Miesten edustusjoukkueen kesäharjoittelu on hyvässä vauhdissa. Ensimmäinen kuukausi kolmen kuukauden mittaisesta harjoitteluperiodista on nyt takana ja kaikesta suorittamisesta paistaa kova tekemisen meininki. Joukkueen valmentaja Jaakko Kvist kertookin olevan varsin tyytyväinen kesäkuun antiin:

”Osallistumisprosentti on kovin moneen vuoteen ja uudistunut harjoitusohjelma on tuonut piristystä jokapäiväiseen tekemiseen. Toki osanottajien määrä voisi olla kovempikin, mutta joukkueen kokoonpano on tässä vaiheessa kautta hieman repalainen, johtuen armeijamiesten ja ulkopaikkakuntalaisten poissaoloista, joten siihen nähden on oltava tyytyväinen. Onneksi ensimmäiset varusmiehet kotiutuvat jo ensi viikolla, joten sen myötä saamme harjoitusvahvuuteen taas lisää leveyttä”

Edustusjoukkueen normaali harjoitusviikko käsittää kolme fysiikkaharjoitusta. Kovan fyysisen kuorman vastapainoksi joukkue pelaa myös paikallista jalkapallon harrastesarjaa. Kesäkuun harjoittelun paino oli peruskunnon kohottamisessa ja heinäkuussa harjoitusten vaatimustasoa olisi tarkoitus nostaa.

Esimakua tulevasta joukkue sai kokea menneenä perjantaina, jolloin härkälauma vietti harjoitusrupeamaa paikallisella hillasuolla. Suohon tehtiin lähempää tuttavuutta niin loikkatreenien, kuin suofutiksen merkeissä.

LISÄÄ KUVIA SUOTREENEISTÄ!

02.06 - 2011 Edustusjoukkue aloitti kauteen valmistautumisen

Miesten edustusjoukkue aloitti tällä viikolla valmistautumisen kohti lokakuussa alkavaa salibandykautta. Edessä on 3 kuukauden mittainen fysiikkaharjoittelujakso, jonka aikana pelaajistolle luodaan pohja kohti varsinaisen kauden haasteita.

Härkälauma lähtee kauteen varsin laajalla kokoonpanolla, sillä viime vuoden rungon pohjalle on nostettu A&B-juniorijoukkueesta 4-5 pelaajaa, jotka harjoittelevat jo nyt edustusjoukkueen mukana. Tämän lisäksi alustavia neuvotteluja on käyty muutamien uusien pelaajien kanssa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Jaakko Kvist.24.05 - 2011
Päättäjäispeleissä letkeä tunnelma

Sastamolo Kings vietti seuran yhteisiä kauden päättäjäisiä ja samalla 18-vuotisjuhliaan kerämäämällä koko seuraväen yhteen ja järjestämällä pelipäivän, jossa jokainen pääsi osaltaan estradille. Miehet pelasivat neljän joukkueen voimin turnauksen, jonka vei viime vuotiseen tapaan Sininen joukkue. Päivän mieleenpainuvimmat ja mukavimmat pelihetket tarjosivat kuitenkin Sastamolon 02-05 nassikkajoukkue ja SBT Tornion vastaava. Liikettä ja vipinää kentällä riitti, eikä päästettyjä maaleja turhanpäiten surkuteltu. Kuvakollaasi kertoo nassikoiden peleistä enemmän kuin tuhat sanaa.

Ratkiriemukkaan pelipäivän päätteeksi aikuisväkeä hemmoteltiin illalla, kun ravintola Koodissa Sastamolon nykyisistä ja entisistä pelaajista pääosin koottu kokoonpano Just A Molo soitti heavymetallia ja komeasti soittikin!

 

    

17.05 - 2011 Sastis-päivä Tervahallilla 21.5. - Otteluohjelma esillä

Sastamolo Kings viettää seuran 18-vuotispäiviään hieman viime vuotiseen tapaan, kun seuran edustusjoukkuetta kautta aikain edustaneet pelaajat on kutsuttu koolle neljän joukkueen turnaukseen. Neljän miesjoukkueen lisäksi Tervahallilla nähdään Sastamolon junioreiden ja naisten välisiä otteluita. Yleisölle on tapahtumaan vapaa pääsy. Myös kanttiini toimii!

 

 

 

Päivän ohjelma:

10:30  Harmaa-Sininen
11:05  Valkoinen-Musta
11:40  Harmaa-Valkoinen
12:15  Pojat98-Tytöt96
12:50  Nassikat 02-05 - Nassikat Tornio
13:30  Valokuvaus (yhteiskuva kaikista seuran pelaajista, kaikki paikalle!)
13:40  Pojat93-Pojat95
14:15  Sininen-Musta
14:50  Sastamolo Queens-Sastamolo Ladies
15:25  Pojat96 I-Pojat96 II
16:00  Harmaa-Musta
16:35  Valkoinen-Sininen

22:00  Bar Koodi - Just A Molo (K-18)

Miesjoukkueiden kokoonpanot ovat pääpiirteittäin samat kuin viime vuoden tapahtumassa. Joukkueisiin on lisätty joitain uusia pelaajia.

Sininen:

Seppo Forsman (mv)
Jaakko Kvist
Kimmo Kangas
Harri Korhonen
Mikko Hytönen
Juri Holpainen
Tomi Kinnunen
Janne Laurikainen
Sakari Nikkinen
Keijo Puumala
Harmaa:

Matias Tiiperi (mv)
Tero Tikkala
Eetu Nuolioja
Perttu Saarela
Petri Hiltunen
Janne Pirttikangas
Jyrki Seitamaa
Pentti Laine
Jari Poikela
Jyrki Holpainen
Teppo Nousiainen
Musta:

Pasi Riikola (mv)
Niko Kvist
Samuli Metsävainio
Elmo Hooli
Tomi Pudas
Juha Matinlassi
Jouko Kehusmaa
Mika Björbacka
Jaakko Korhonen
Ville Mänty
Mikko Mettovaara
Valkoinen:

Juha-Pekka Laakso (mv)
Vesa Hytönen
Teemu Kvist
Pekka Anttila
Petteri Näätsaari
Mikko Uimonen
Timo Karmala
Toni Tammela
Tapio Erkkilä
Juuso Patrikainen
Jussi Pirttikangas

01.05 - 2011 Haetaan pelaajia junioreiden 91-93 joukkueeseen!

Sastamolo Kings hakee pelaajia nuorten I-divisioonajoukkueeseen. Haussa on 1991-1993 syntyneitä pelaajia. Jos intoa ja kipinää riittää salibandyn harrastamiseen, niin aloituspalaveri + treeni on TI 10.5. klo 19-20.30 Tervahallilla. Kysy lisää Jaakolta 0405455976 tai jaakko.kvist(ät)Sastamolo.net.

 

 

 

 

 

 

25.03 - 2011 Puheenjohtajan tiedote Sastis-päivästä 21.5.2011

Sastispäivä pidetään tänä keväänä 21.5.2011. Päivä on samalla koko seuran "kauden päättäjäiset".

Päivä sisätää viimevuotiseen tapaan pelailua Tervahallilla, saunontaa ja illalla Koodissa (k18) Just A Molo. Koodi on auki kaikille halukkaille. Paikalle toivotaan taas paljon vanhoja ja uusia pelaajia, sekä miehiä että naisia. Ja junnutkin pelaavat tervahallin karkeloissa omissa sarjoissa.

Laittakaa pvm muistiin ja levittäkää ilosanomaa kaikille asianomaisille. Asianomaisiahan ovat:
-Edustuksen pelaajat
-2-joukkue ja ikämiehet
-Ex edustuksen pelaajat
-Ex 2-joukkue ja ikämiehet
-Queenssit(nyk. ex. old)
-Kauden 2010/11 juniorit
-Kaikki talkoolaiset ikinä
-Kaikki valmentajat ikinä

Ilmoittautuminen pelaamaan olisi mukavaa, että osaa vähän varautua. Tärkeintä kuitenki on olla paikalla. Ilmoittautumisen voi laittaa facebookkiin, sähköpostiin, tekstarilla tai ihan miten vaan,jotta saahaan tietoa perille.

Vielä on reilusti aikaa. Joten sopikaa menot kohilleen, että pääsette mukkaan, silla mukavaa on tiedossa!

Tarkempaa tietoa sitten tulevaisuudessa.

- Jirtsi -

Tässä muuten vielä viime kauden joukkueet, joilla jatketaan tälläkin kertaa!

     
 

     

05.12 - 2010 Sastamolo MM-kisoissa edustettuna

Suomessa pelattavissa salibandyn MM-kisoissa on Kanadan joukkueesta voinut bongata useita Kanadan passin omaavia suomalaisnimiä. Yksi heistä on kausina 96-97 ja 97-98 Sastamolo Kingsiä edustanut Seppo Lattu. Lattu oli esillä myös Suomea vastaan käydyssä ottelussa. Toiseen maaliin Lattu merkittiin syöttäjäksi, vaikka TV-kuvan perusteella osumasta olisi voinut mennä myös maalimerkintä Sastamolossa 30 maalia 28:ssa ottelussa tehneelle Latulle. Ottelu päättyi Suomen 14-2 voittoon.

Lue Seppo Latun haastattelu YLE:n sivuilta.

18.09 - 2010 A&B-juniorijoukkue aloitti toimintansa

Sastamolo Kings käynnisti muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen myös vanhempien juniori-ikäluokkien salibandytoiminnan, kun A -ja B-junioreiden yhdistelmäjoukkue aloitti yhteisharjoitukset. Joukkue koottiin jo alkukesästä, mutta varsinainen harjoittelu potkaistiin käyntiin elokuussa Tervahallin avattua jälleen ovensa pienen kesätauon jälkeen. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Jaakko Kvist sekä Perttu Saarela. Sivujen toimitus istuikin alas Kvistin kanssa.

Tervehdys. Valoittaisitko vähän joukkueen taustoja - mistä kaikki sai oikein alkunsa?

”No kyllähän siellä kaiken takana on ajatus paremmasta, isommasta ja kunnianhimoisesta salibandyseurasta. Se, että tällä alueella voidaan menestyä vaatii hyvää  pitkäjänteistä juniorityötä, jossa jokaiselle juniorille on taattava seuraava kehitysporras, ilman että siellä jouduttaisiin tekemään liian suuria ikäluokkaharppauksia. Toinen tähän liittyvä juttu on tietysti seuran lippulaivan, edustusjoukkueen menestys, joka kulkee miltei käsi-kädessä yhdessä juniorityön kanssa”

Mitä tällä tarkoitat?

”Jos toimittaja olisi tehnyt taustatyönsä kunnolla, niin voisit pelaajalistaa katsomalla todeta, että pelaajatuotanto on pysähtynyt vuosiluokkaan -90 edustusjoukkueen osalta. Sekään ei varmaan tässä tapauksessa yllätä, että viimeiset Sastamolon B-junioreita edustaneet olivat juurin noita yhdeksänkymmentä syntyneitä. Joten jos leikitellään ajatuksella, että vanhempi-ikäluokka olisi ollut toiminnassa nämä pari-kolme hiljaista vuotta, niin meillä voisi olla vieläkin elävämpää toimintaa koko seurassa, sekä muutama hyvä junioripelaaja edustusjoukkueessa”

No nyt on kuitenkin asiat parempaan päin. Millaisia ajatuksia se herättää?

”Positiivisia tietenkin, nyt juna on kääntynyt ja suunta on oikea.”

Millä tavoin?

”Se, että asioita on alettu tekemään oikein ja uusia ikäluokkajoukkueita ja lajin parissa toimijoita on syntynyt. Lajin mahdollisuudet ovat kuitenkin hirmuiset, ja jos toimijoita olisi vielä lisää, pystyisimme vieläkin parempaan. Alhaiset kustannukset ja matala aloituskynnys tekevät lajista erittäin mielekkään ja helpon aloittaa.”

No mutta mennäänpä asiaan. Miltä tuore junnujoukkue näyttää?

”Freshiltä, innokkaalta, motivoituneelta ja kehityskelpoiselta. Harjoituksissa on käynyt 15 -hengen innokas pelaajajoukko. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että tuo mainitsemani parin-kolmen vuoden tauko näkyy, sillä aktiivinen pelaajisto on lähes pystymetsästä vedetty. Monellakaan näistä ei taida olla aiempaa pelaajataustaa salibandystä.”

Millä tavoin se vaikuttaa esim. harjoitteluun?

”No kyllähän se vaikuttaa - aika vahvastikkin. Harjoittelua on yksinkertaistattava ja pelin universaaleihin periaatteisiin on puututtava varsin paljon. Mutta ei se ainakaan minua haittaa, sillä ei tässä huomisen takia tätä työtä tehdä, vaan target on tuola kauempana jossain. Onneksi laji on kuitenkin nuori, eikä harjoitusmäärät jonkin tietyn taidon hallitsemiseen ole lähellekkään niin suuria, kuin esim. jalkapallossa, vaan hyväksi pelaajaksi voi kehittyä yllättävän nopealla aikataululla.”

No miten joukkueen toiminta muuten? Harjoittelu? Pelaaminen?

”Joukkue harjoittelee 2-3 kertaa viikoon ja harjoittelussa on kova tekemisen meininki. Kaikesta voi aistia, että jätkät on tosissaan mukana. Sarjatoimintaan emme vielä lähteneet mukaan, vaan asia tarkistetaan uudestaan syyskierroksen päätyttyä. Sillä aikaa pelaamme harjoituspelejä alueen harrastelijajoukkueita vastaan ja perehdymme pelin saloihin.”

Vieläkö joukkueeseen otetaan pelaajia?

”Tottakai. Eli 91-93 syntyneet pelimiehen alut ovat kaikki tervettulleita,  rohkeasti vain harjoituksiin mukaan.”

Sivujen toimitus kiittää haastattelusta ja toivottaa A&B-junioreille menestyksellisä ja ilosia hetkiä reikäpallon parissa. Palaamme joukkueen kuulumisiin kauden kuluessa.

 

Uutisia arkistoista