16.02.2013 Haukipudas

Sbt Martinniemi – Sastamolo Kings 2-4 (2-1, 0-0, 0-3)

Menneenä viikonloppuna Sastamolo Kingsin naisten joukkue matkasi haukiputaalle pelaamaan naisten III divisioonan otteluita. Vastaan ensimmäisessä ottelussa tuli Sbt Martinniemi joka on kauden edetessä parantanut peliään koko ajan ja Martinniemellä on varmasti sarjan paras maalivahti tolppien välissä. Sastamolo lähti otteluun kahdella kentällisellä, ottelun alku oli melkoista sähellystä molemmilta joukkueilta ja tuomari kaksikko ei saanut pilliä millään puhallettua. Martinniemi sai otteluun hyvän alun ja ajassa 7.27 siirtyi 1-0 johtoon.

Noin minuutti avausmaalista Sastamolon puolustus pelasi pallon nurkkaan jonne ensimmäisenä ehti Kirsi Sipola joka laittoi namupassin maalin edustalle nousseelle Sallamaari Haapakoskelle joka läppäsi pallon ilmasta sisään. Ottelu oli tasaista vääntöä alusta asti ja ajassa 10.51 Martinniemi iski jo toisen maalin ottelussa. Näin ensimmäinen erä 2-1. Toinen erä oli molemmilta todella rikkonaista peliä ja mailaan lyömistä sallittiin kyllä todella raaasti. Välillä näytti että tuomarit eivät edes olleet kentällä.

Toinen erä oli maaliton molemmilla joukkueilla vaikka Sastamolo vyörytti läpi erän hyvän oloisia hyökkäyksiä kohti vastustajaa. Maalivahti pelasi loistavaa ottelua. Toisella erätauolla painotettiin vain saman työn tekemistä ja palkinto tulee vielä. Kolmas erä oli edelleen todella rikkonaista mutta nyt maalipaikkoja syntyi tasaisella tahdilla ja lopulta ajassa 41.25 Kirsi Sipola tasoitti ottelun 2-2. Maalin jälkeen pikainen aika lisä ja pakkaa tiivistettiin entisestään. Ajassa 41.35 Pesonen vapautti Sipolan jo toistamiseen maalintekoon ja Sastamolo siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Ajassa 44.13 Kirsi Sipola vielä iski yhden tyhjiin ja puhdas hattutemppu tiukassa ottelussa. Ensimmäisen ottelun tehokkaimmat Kirsi Sipola 3+1 , Veera Pesonen 0+2

Sastamolo Kings – Lnm II 12-0 (2-0, 10-0 Ottelu keskeytettiin)

Toisessa ottelussa vastaan marssi limingan joukkue joka on parantanut peliään kauden edetessä ja pelannut todella tiukkoja otteluita kärkipään joukkueita vastaan. Alku oli paljon parempaa syöttöpeliä kuin ensimmäisessä ottelussa ja palloa hallittiin melko hyvin alusta asti. Ajassa 1.29 Ninnu Hilden iski 1-0 tilanteen. Paikkoja saatiin todella paljon luotua ja puolustus katkoi kaikki limingan yritykset. Ajassa 8.54 Sari Haarala iski tilanteen 2-0 ja näissä lukemissa myös mentiin ottelun erätauolle. Selkeää hallintaa ensimmäinen erä vaikka tilanne olikin vain 2-0.

Toisessa erässä sitten Sastamolo laittoi isomman vaihteen silmään ja jälki näkyi murskaavana valotaululla. Noin minuutin välein Sastamolo iski maalin ja Liminka ei saanut minkäänlaisia hyökkäyksiä aikaan ja Sastamolon karvaus katkoi kaikki yritykset heti alkuun. 10 maalia erässä oli liikaa ja tuomari kaksikko vihelsi pelin päättyneeksi ajassa 27.25 liian suuren maalieron vuoksi. Ottelussa tehokkaimpina hääri Ninnu Hilden tehoilla 5+1 , Sari Haarala 2+4 ja Veera Pesonen 2+1.

Loistava turnaus oli jälleen ja nyt Sastamolon naiset nousivat jo sarjan kärkeen koska Papas pelasi kaksi tasapeliä haukiputaalla. Kovaa kautta pelataan ja vielä 4 ottelua jäljellä sarjaa. Seuraavat pelit pelataan 9.3 Rovaniemellä ja sitten sarjan päättävä turnaus 16.3 Kempeleessä.

21.1 Kajaani

20.1 Sastamolo Kingsin naisten joukkue matkasi kajaaniin jossa vastaan astelivat KeLy sekä NSB. Nsb otti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa voiton Sastamolon joukkueesta ja nyt oli revanssin paikka.

Kely - Sastamolo 0-12 (0-4, 0-7, 0-1)

Otteluun lähdettiin kahdella viisikolla ja peliin painotettiin viisikko puolustusta ja tarkkuutta syöttöihin. Ottelun alusta asti Sastamolo hallitsi ottelua ja dominoi täysin kentän tapahtumia. Molemmat viisikot loivat maalipaikoja tasaiseen tahtiin ja peli kulki hienosti. Ensimmäisen erän jälkeen peli oli jo selvä tilanteessa 0-4. Samaa jatkettiin ja ottelu keskeytettiin ajassa 41.36 liian suuren maalieron vuoksi.

Ottelussa oli onnistujia laajalla rintamalla mutta tehokkaimpina häärivät, Kirsi Sipola 3+3, Veera Pesonen 2+2, Niina-Riikka Hilden 3+0 ja joukkueen kapteeni Sallamaari Haapakoski 2+1 joka vihdoin sai avausmaalin kaudelleen tuuletusten kera. Hieno ottelu ja mahtava aloitus myös Mikko Lapinniemelle joka aloitti naisten valmennuksessa mukana edellisellä viikolla.

Sastamolo - NSB 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Toisessa ottelussa vastaan asettui Nsb joka tällä kaudella voitti naisten joukkueen kotiturnauksessa 2-1 joten pelissä oli alusta asti kova näytön halu. Näyttöä tuli ja joukkueen puolustus pelaaminen oli ihailtavaa katseltavaa. Erityisesti puolustaja Anna-Leena Koivisto oli liian kova luu vastustajan hyökkääjille purtavaksi. Peli oli tasaista vääntöä vaikka sastamolo hallitsi selvästi pallollista peliä ottelun kuluessa. Pelissä ei vieheitä tehty ja sarjan tehokkain joukkue teki tarvittavat maalit. Ensimmäisessä erässä Ninnu Hilden aloitti maalinteon 5 minuutin pelin jälkeen hienolla yksilösuorituksella. 10 minuutin kohdalla nähtiin ehkä koko turnauksen hienoin maali kun Annika Barsk pääsi oikealta laidasta läpi ja laukoi sellaisen rysty ruoskan jollaista ei aiemmin ole sarjassa nähtykään. Toisen erän alkuun Maarit Kvist sivalsi viivasta hienon laukauksen joka upposi maaliin ja Nsb joukkue tuntui olevan täysin aseeton. Nsb kavensi vielä kolmannessa erässä 3-1 pelin mutta minkäänlaista hätää ei tilanne aiheittanut. Ottelun tehokkaimmat Ninnu Hilden 1+0, Annika Barsk 1+0 sekä Maarit Kvist 1+0 Sastamolon maalilla pelasi molemmat ottelut Emilia Martimo ja etenkin Nsb ottelussa otti muutamia tärkeitä koppeja ja esitti varmaa peliä. Hieno turnaus ja sarjan toinen sija edelleen. Mahtava joukkue ja mahtava asenne joka peliin. Sarja naisten osalta jatkuu 16.2 haukiputaalla.

23.9 Kajaani

Sastamolo Kings – Kely 9-3

Sastamolon naisten joukkue aloitti menneenä viikonloppuna naisten 3 divisioonan pohjoislohkon pelillä Kellon lyöntiä vastaan. Kely on jo viime kaudella pelannut sarjaa joten odotimme kovaa vastusta otteluun. Ennen ottelua saimme tietää että Kelyn joukkueeseen oli iskenyt flunssa-aalto ja että joukkue pelaa vain kahdella vaihtopelaajalla ottelun. Sastamolon joukkue oli saanut kasaan aloitukseen 14 kenttäpelaajaa ja alkuasetelma oli selvä. Kova liike jolla saadaan vastustaja väsytettyä. Joukkueessa tällä kaudella pelaa 9 juniori-ikäistä pelaajaa ja vanhemman kaartin pelaajat tuovat mukavasti kokemusta ja rauhallisuutta kentälle. Ottelu sai loistavan alun Sastamolon kannalta kun vain muutaman minuutin jälkeen Ninnu Hilden laittoi pallon varmasti maalin edestä verkon perille. Ottelun alusta asti Sastamolo sai rakennettua useita maalintekopaikkoja ja palloa pidettiin maltilla omalla joukkueella.

Ensimmäisen erän Kely kuitenkin vielä pysyi kohtuudella mukana pelissä ja erän alkuun vielä Riikka Nurmela iski maalin ja Ninnu Hilden vielä toisen maalin. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-1 . Saatiin paljon laukauksia mutta vastustaja sai myös muutamia laukauksia ja Sastamolon maalivahti Nina Frant otti muutamia hyviä torjuntoja ottelun ensimmäisessä erässä. Toiseen erään korostettiin rauhallista pallonhallintaa ja laukausten määrää. Ottelun toinen erä jatkui samoissa merkeissä, molemmat joukkueet rikkoivat paljon ja vapareita tuli koko ajan. Toinen erä oli kovaa karvausta ja paljon laukauksia ja toiselle erätauolle mentiin lukemissa 6-2.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua ja toisen erän puolivälin jälkeen Kelyn ei enää jaksanut paljon liikkua ja ottelu tuntui selvältä. Sastamolo sai hienosti avattua peliä ja päästiin muutamaan otteeseen myös pelaamaan ylivoimaa. Missään vaiheessa peliä ei todellista hätää ollut mutta siltikin muutamia pahoja virheitä tehtiin joista vastustaja olisi voinut tehdä kavennusta. Sastamolo kuitenkin jatkoi samaa linjaa ja ottelun loppu lukemat kelpo suorituksella ensimmäisessä ottelussa 9-3. Sastamolo Onnistui ottelussa laajalla rintamalla ja pöytäkirjaan löydettiin 6 eri maalin tekijää. Jokainen viisikko onnistui hyökkäys ja puolustus pelissä hyvin vaikka vielä on paljon kehitettävää. Ensimmäisessä ottelussa tehokkaimpina häärivät Ninnu Hilden 3+1 sekä Riikka Nurmela 2+1.

Kojamo SB – Sastamolo Kings 0-10

Toiseen otteluun asetelma olikin toinen. Uusi joukkue vastassa ja pelaajia oli kolmen viisikon verran. Kojamo lähti ottelua voittamaan kuten myös Sastamolo halusi onnistuneen viikonlopun. Ottelun alussa Sastamolo otti heti pallokontrollin haltuun ja jo ensimmäisellä minuutilla Kojamo otti turhan jäähyn muurin ollessa liian lähellä. Sastamolon ylivoima kentällä ja 16 sekuntia myöhemmin Kirsi Sipola iski ottelun 0-1 tarkalla laukauksella. Sastamolo piti huolella palloa ja heti ensi hetkistä lähtien saatiin laukauksia vastustajan maalia kohti. Ajassa 2.49 Riikka Nurmela sai pallon laidassa ja puski itsensä laidasta vauhtiin ja ampui tilanteeksi 0-2. Ensimmäinen erä oli Sastamolon hallintaa mutta syöttöjen laadussa on paljon parannettavaa, vastustaja ei montaa laukausta erässä kuitenkaan päässyt laukomaan Sastamolon maalia kohti ja yllätykseksi erätauolle mentiin lukemissa 0-2.

Toisessa erässä kentällä sitten loistikin yksi pelaaja yli muiden Annika Barsk oli päättänyt ratkaista pelin toisessa erässä ja aina kun Barsk kentällä viiletti niin saatiin loistopaikkoja aikaan. Ottelun toista erää oli pelattu 2.28 niin Barsk lähetti viuhuvan laukauksen maalin oikeaan ylänurkkaan ja tilanne oli 0-3. Noin viisi minuuttia edellisestä Barsk oli toistamiseen asialla Anna-Leena Koivisto syötti ja Barsk viimesteli, tilanne 0-4 . Barsk jakeli monia paikkoja puolustajille ja Maarit Kvist sekä Johanna Koskinen koittivat moneen otteeseen. Sitten ajassa 26.33 Barsk jälleen tarjoili kulmasta ja puolustajan paikalta nousuun lähtenyt Johanna Koskinen niittasi tilanteeksi 0-5. Maalin jälkeen Sastamolo otti jäähyn ja vain minuutti ehti kulua kun Sari Haarala riisti pallon puolustuspäässä ja Annika Barsk oli läpiajossa, Barsk ei antanut maalivahdille armoa vaan lähietäisyydeltä iski pallon voimalla ohi maalivahdin ja tilanne 0-6. Siinä myös mentiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä oli enää muodollisuus koska Kojamo ei päässyt yhtään pelaamaan pallollista peliä. Heti kolmannen erän alkuun Kirsi Sipola iski ottelun toisen maalin pienestä kulmasta. Kolme minuuttia edellisestä ja Maija Koivunen syötti maalin eteen ja Veera Pesonen iski pallon maaliin. Loppulukemat vielä Ninnu Hilden kahdella nopealla maalilla ja Barsk järjesti niistä toisen. Ottelun lopputulos lupaava 0-10. Loistavaa peliä ja peliä hallittiin alusta alkaen. Hieno asenne pelissä ja kova työ tehtiin. Ottelussa tehokkaimpia olivat Annika Barsk 3+2, Ninnu Hilden 2+0, Kirsi Sipola 2+0 ja puolustaja Johanna Koskinen 1+1