7.9. - 2014 Suomen Cupin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon

Edustusjoukkue jatkaa pelejään Suomen Cupin 2. kierrokselle, kun kuluneena viikonloppuna joukkue voitti 1. kierroksen osaturnauksen Torniossa. Lue lisää otteluista Sastamolon Facebookista ja muista tykätä yhteisöstä, niin olet tuoreeltaan perillä edustuksen peleistä!

25.8. - 2014 Edustusjoukkueen treenipelit käynnistyi

Edustusjoukkue aloitti kauden treenipelirupeamansa Kokkola-Kalajoki akselilla menneenä viikonloppuna. Lauantaina Kokkolassa Nibacos oli Sastamolo 4-1 lukemin parempi ja toisessa täysimittaisessa ottelussa SC Alajärvi kaatui lukemin 12-2.

Sunnuntaina fyysisesti kovan viikonlopun päätti Kalajoella pelattu Kely-ottelu, josta Sastamolo nipisti 14-10 voiton.

Lue lisää otteluista Sastamolon Facebookista, jossa esillä myös joukkueen tuoreet vahvistukset ja pois siirtyneet pelaajat. Myös valmentaja Kvist kommentoi Kokkola-Kalajoki viikonlopun antia.

Ja muistahan toki tykätä Sastamolo Facebookista, niin saat tietoja seuraan liittyen heti tuoreeltaan!

28.6. - 2014 Sastamolo yhteistyöhön varustevalmistaja Unhocin kanssa

Sastamolo Kings on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen maailman suurimman salibandytuotemerkki Unihocin kanssa. Toukokuun lopussa seuran päättäjäisten lomassa Sastamolo Kingsin puheenjohtaja Jiri Holpainen (vas.) ja Unihocin edustaja Iiro Parviainen löivät kättä päälle alkavan maila- ja varustesopimuksen sinetiksi.

Yhteistyösopimus pitää sisällään koko seuran, lippulaivanaan miesten edustusjoukkue.

Unihoc on tähän saakka ollut johtava merkki varsinkin Ruotsissa. Iiro Parviainen sanoo, että Unihoc haluaa tulla entistä enemmän esille myös Suomessa ja Sastamolo sopii nousevana organisaationa erinomaisesti Unihoc yhteistyöseuraksi.

5.1. - 2014 Jukka Lindgren Sastamolon paitaan

Sastamolo Kingsin edustusjoukkue saa loppukaudeksi kovan luokan vahvistuksen, kun puolustaja Jukka Lindgren siirtyy OLS:n liigajoukkueesta Sastamoloon. 23-vuotias Merikoski-kasvatti on ehtinyt pelaaja-urallaan kokemaan jo paljon. Viime kaudella mies pelasi liigaa OLS:n keltaisissa, mutta sitä ennen mies vahvisti Loviisan Toria kahden kauden verran.

Lindgren on pelannut Salibandyliigassa 114 ottelua, kolme ottelua Suomen B-maajoukkueessa ja viisitoista ottelua nuorten maajoukkueessa, josta saaliina mm. nuorten MM-hopeamitali. Jo näiden meriittien perusteella on helppo todeta, että mies tulee olemaan yksi kovimmista pelaajista, joita tässä sarjassa on nähty pitkiin aikoihin.

Sastamolon nettitoimitus tavoitti Lindgrenin tuoreeltaan siirron varmistuttua ja selvitti miksi mies valitsi juuri Kemin ja Sastamolon härkäpaidan. Pelaajaurallaan edelleen eteenpäin pyrkivä Lindgren on kärsinyt pitkäaikaisesta akillesjännetulehduksesta, eikä mies ole pystynyt pelaamaan viime kauden jälkeen. Ennen vuodenvaihdetta Lindgren harjoitteli jo OLS:n mukana, mutta liigapelit eivät tulleet kysymykseen vielä tällä kaudella, kipujen muistuteltua itsestään taas pyhien aikana.

Sastamolossa pelaa jo ennestään Jukan isoveli Pekka. ”Sastamoloa on tullut seurattua tällä kaudella muutaman pelin verran. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja Tervahallilla on ollut mahtava meininki kotiotteluissa. Ja tokihan velipoika Pekan pelaaminen Sastamolossa vaikutti tänne tuloon”.

Pelaajavalmentaja Jaakko Kvist sanoo joukkueen saaneen urheillullisen ja tervepäisen pelaajan, joka tulee olemaan loistava esimerkki niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Jukka Lindgren on edustuskelpoinen Sastamolossa 10.1.2014, joten mies on terveenä ollessaan kokoonpanossa viikon päästä pelattavassa ottelussa Kajaanin Papasta vastaan.

2.12. - 2013 Tervahallille uusi kaukalo

Lue juttu ja katso kuvia Sastamolon facebookista!

22.9. - 2013 Suomen Cupissa jatkopaikka

Sastamolo Kings aloitti Cuptaipaleensa onnistuneesti, sillä Oulun Nallisportissa pelatussa turnauksessa irtosi turnauksen kakkospaikka ja näin jatkopaikka Cupissa. Cupin kolmannella kierroksella vastaan asettuu RSB-Team. Sastamolo otti voitot eilen pelatussa turnauksessa II-divarin NSB:stä 4-2 ja Kolmosen Mupsista lukemin 7-2. Yhdelle Kakkosen ennakkosuosikeista SSRA:lle Kings kärsi 5-2 tappion.

Lue lisää otteluista ja katso kuvia NSB-ottelusta Sastamolon Facebookista.

15.9. - 2013 Nibacokselle 5-2 kuokkaan, numerot ympäri Toholampi-ottelussa

Edustusjoukkue reissasi eilen Kokkolassa Nibacoksen ja Toholammin Urheilijoiden vieraana. Avausottelussa Nibacos vei voiton lukemin 5-2 ja toisessa ottelussa lukemat Sastamololle samoin 5-2 numeroin.

Lue lisää otteluista ja katso kuvia Nibacos pelistä Sastamolon Facebook-ryhmästä ja tykkää samalla!

2.9. - 2013 Edustusjoukkueen harjoitusottelut käynnistyivät voitolla ja tappiolla

Sastamolon miesten edustus aloitti kauden treenipeliruamansa Kemin turnauksessa, jossa vierailijajoukkueina toimi Wibax Patriots Ruotsin 3. korkeimmalta sarjatasolta ja RSB-Team.

Sastamolo saalisti RSB:tä vastaan käydyssä ottelussa 9-5 voiton, mutta ruotsalaiset kylvettivät kemiläisiä isoin 8-1 numeroin.

Lue lisää otteluista seuran facebook-ryhmästä ja tykkää samalla FB-sivustosta! Esillä myös kuvia päivän otteluista.

 

 

25.8. - 2013 Edustusjoukkueen treenipelit selvillä

Edustusjoukkue aloittaa treeniottelunsa viikon päästä sunnuntaina Kemissä pelattavassa harjoitusturnauksessa. Turnauksessa on mukana Sastamolon lisäksi RSB-Team ja Wibax Patriots Ruotsin Piteåsta. Joukkueet pelaavat keskenään täysimittaiset ottelut. Sastamolon kausi käynnistyy siis melkoisella tasonmittauksella, kun vastassa on turnauksen avausottelussa viime vuoden Ruotsin I-divisioonassa viidenneksi sijoittunut piteålaisjoukkue. Ja kun toisessakin ottelussa on vastassa vanha tuttu RSB, niin vauhdikkaat 60-minuuttiset on takuulla luvassa sunnuntaiksi.

Sunnuntain ohjelma: 11:30 Sastamolo-Wibax Patriots, 14:30 RSB-Wibax Patriots, 17:00 Sastamolo-RSB HOX! RSB-Wibax pelin alkamisaika oli aluksi merkitty virheellisesti, nyt aika on oikein.

Lauantaina 14.9 Sastamolo matkaa Kokkolaan, jossa joukkue pelaa kaksi ottelua. Ensin vastassa on viime kaudella RSB:lle karsintaottelussa nöyrtynyt Nibacos Kokkolasta ja jälkimmäisessä ottelussa Sastamolo kohtaa II-divisioonan Toholammen Urheilijat.

21.9 Sastamolo pelaa moneen vuoteen ensimmäistä kertaa Suomen Cupia. Joukkue aloittaa Cup-taipaleensa 2. kierrokselta turnausmuotoisilla peleillä. Joukkue pelaa II-divisioonan NSB:tä, SSRA:ta ja ensimmäisellä kierroksella pelattavan lohkon MuPS, Tyrnävä, SBC Levi, OFBC, SBT Tornio voittajaa vastaan. Lohkosta kaksi parasta jatkaa Cupin kolmannelle kierrokselle.

Varsinainen sarjakausi käynnistyy edustusjoukkueella heti seuraavana viikonloppuna 28.9, kun kotiottelussa vastaan astelee viime kaudella ylöspäin karsinut Kajaanin Papas.

05.8. - 2013 Edustusjoukkue muutosten tuulissa juhlakauteen

Eilen kaukaloharjoitukset aloittanut miesten edustusjoukkue lähtee seuran 20-vuotis juhlakauteen muutosten tuulissa. Merkittävimmät muutokset joukkue kokee lähtijäpuolella, sillä viime vuoden kokoonpanosta poistuu tukku ratkaisupelaajia. Näiden joukossa on viime vuonna 2. kentän muodostaneet Sakari Nikkinen (KoskRi), Juho Ruonakangas (KoskRi) sekä Mikko Mettovaara (SS Rankat Ankat). Näiden lisäksi viime vuonna 2.divarin pistepörssin voittanut Tero Tikkala on harjoitellut kesän liigajoukkue OLS:n kanssa tavoitteenaan saada liigasopimus tulevalle kaudelle.

Puolustuspäästä joukkue menettää Sami Soppelan sekä Juho Kaakisen. Hyökkääjä Perttu Saarelan, puolustaja Mikko Lapinniemen sekä polvileikkauksesta toipuvan Kimmo Postin tilanne selviää syksyn aikana. Edustusjoukkueen päävalmentajana jatkava Jaakko Kvist on haikein mielin menetyksistä, mutta näkee asiassa myös positiivisiakin puolia.

”Valitettavia menetyksiä, mutta tätä osattiin vähän odotella. Täytyy kuitenkin nostaa etenkin II-Oulu akselin pojille hattua ja kiittää heitä näistä vuosista mitä he ovat edustusjoukkueen hyväksi tehneet. Useamman kauden ajan kun tuota 109km väliä ajaa, niin ymmärtäähän sen, että jossain vaiheessa lyhyempi harjoitusmatka houkuttaa.

Isoa kuvaa nämä menetykset ei kuitenkaan sumenna, sillä seura ja edustusjoukkue katsoo tulevaan ja rakentaa toimintaansa omien junioripelaajien varaan. Joissakin muualla tuossa etelämpänä kahden ensi kentän menetykset olisi luultavasti korvattu soittokierroksella, mutta täällä perustus on rakennettava ja kasvatettava omista.

Nytkin nämä menetykset korvataan omilla sekä lähialueen pelaajilla. Isot juniorivolyymimäärät, kokonaisvaltainen, päämärätietoinen tekeminen on ainut tie menestykseen tällä alueella. Muualta, kauempaa tulevien kausikohtaisten pelaajien varaan ei voida pitkässä juoksussa rakentaa”

Tulijapuolella on tällä hetkellä kolme pelaajaa, kun torniolaiskaksikko Sauli Kaikkonen puulaakisarjoista (puolustaja) sekä Matti Rantajärvi (hyökkääjä) SBT Torniosta siirtyvät härkäpaitaan. Viime kauden lopulla B-juniorijoukkueesta nostetut Jere Salo sekä Matias Ollonqvist ovat myös mukana edustusjoukkueen vahvuudessa. Näiden pelaajien lisäksi joukkueen mukana harjoittelee paluuta kentille halaajava keskushyökkääjä Harri Korhonen.  

Seuralla on myös neuvotteluyhteys muutaman vahvistuksen kanssa. Suurimman kalan joukkueen valmentaja Kvist on kuitenkin saanut jo ehkä napattua. Kvist sai houkuteltua OLS-aikaisen pelikaverinsa Pekka Lindgrenin OLS:sta Kemiin ja myös Loviisa TOR:ssa liigaa pelanneen hyökkääjän siirto sinetöityi tänään ja näkyy salibandyliiton siirtolistalla. Sastamolo saa Lindgrenistä aimo vahvistuksen hyökkäyspäähän. Hyökkääjän parhaat avut ovat poikkeuksellisen hyvässä karvauspelaamisessa ja pallonriistoissa, mutta liiga-OLS:ssa mies kantoi useaan kertaan myös Tupla-pelaajan liiviä, joten tehojakin mieheltä voidaan odottaa. Lisää Lindgrenin siirrosta ja miehen kuulumisista lähiaikoina.

Edustusjoukkueen kauteen valmistautuminen alkoi kesäkuun alussa pidetyillä testeillä. Joukkueen keskimääräinen harjoitusviikko sisälsi kolme lajifysiikkaa sekä yhden pallopelitapahtuman. Aiemmista vuosista poiketen harjoitusten päävetovastuu oli täysin Jari Poikelan harteilla, jonka johdolla kesä vietettiin erittäin monipuolisin harjoittein. Hyökkääjä Jari Poikela (siviiliammatiltaan fysioterapeutti) tarjosi joukkueelleen mm. spinning-, suo-, bodycross-, kahvakuula- sekä vesijuoksuharjoitteita. Tokihan harjoituspankissa oli tarjolla myös tuttuja oheisharjoitteita mm. mäkijuoksujen, intervallien ja loikkatreenien muodossa.

Alla muutama kuva Sastamolon kesäharjoittelun tiimellyksestä:

 

 

Uutisia arkistoista