Valot sammuivat jälleen ratkaisuhetkillä

Salibandyn II-divisoonan ottelu Woodcutter-Sastamolo Kings: "Sastamolo johtaa 4-7 kahdeksan minuuttia ennen täyttä peliaikaa kunnes pöytäkirja alkaa täyttyä seuraavanlaisista merkinnöistä: 52.32 5-7 Harri Isomäki, 54.41 6-7 Tommi Talvitie, 57.22 7-7 Teemu Talvitie." Eli, jälleen yksi jännitysnäytelmä loppuhuipentumineen. Mutta nämä "jännitysnäytelmät" alkavat muistuttaa jo komediaa, joka ei härkäleiriä jaksa naurattaa. Jo toisen kerran tälle kaudella, Sastamolo päästi sinänsä muuten hyvän ottelun luisumaan käsistään selvässä johtoasemassa pelin ollessa täysin hallussa. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Woodcutters meni 1-0 johtoon ajassa 14.30. Tästä minuutti eteenpäin alkoi Sastamolon akseli J.Kvist-V.Mänty-T.Tammela toimia. Vapaalyönnistä, kaukalon reunan tuntumasta tinttasi Jaakko Kvist lujaa ja tarkasti debyyttiosumansa sarjassa maalin takaylänurkkaan, syöttäjänä Toni Tammela. 2-1 johto-osuman viimeisteli ylivoimalla kelpo ottelun pelannut Pekka Anttila erän loppuvaiheilla.

Toisessa erässä Woodcutters niputti kolme maalia vajaassa viidessä minuutissa ja tilanne oli äkkiä 4-2 kotijoukkueelle. Kingsin takaa-ajon aloitti ja tärkeän 4-3 kavennus maalin laittoi Toni Tammela lähietäisyydeltä häkkiin Jaakko Kvistin maalin takaa tulleesta syötöstä. Näissä numeroissa lähdettiin toiselle erätauolle. Toisella erätauolla King-valmentaja Mika Piiparinen piti valmennettavilleen puhuttelun äänenpainolla, jolla viesti tuli kohtalaisen selväksi; Maali on tehtävä, ja ohi mentävä. Eikä turhaan Piiparinen äänijänteitä vaivannutkaan, kun Sastamolo aloitti maalien tehtailun kolmannen erän vanhennettua 1.44 Ville Männyn toimesta.

Tämän jälkeen Sastamolon loi makoisia paikkoja Woodiksen maalille ja peli komeaa katseltavaa. Juha Tammela, Jiri Holpainen ja Pekka Anttila toistamiseen iskivät Kingsit jo 4-7 johtoon hieman yli kolmannen erään puolen välin taituttua. Sitten alkoivat sinivalkoiset makselemaan oppirahojaan. Muuten hyvä ottelu, joka oli täysin hallinnassa ensimmäiset 50 minuuttia. Paikkoja luotiin, maalejakin syntyi. Sitten vain mörkö tulee ja vie, melkein kaiken. Woodcutters oli kirinyt ottelun tasoihin aikaan 57.22. Edelleen, ratkaisu hetkillä selvässä johtoasemassa jotain tapahtui Sastamololle. Pallot pomppivat kummallisesti, merkkausvirheitä syntyy omassa päässä ja kun Rouva fortuna näyttää vielä ahteriaan niin tulos on tämä. Woodcuttersin tasoitusmaali leijaili Kings-pakin lavasta suuntaa vaihtaen verkon perukoille. Jatkoajalla molemmille joukkueille oli mahdollisuus ratkaista peli yv:llä, mutta voitto maali ei nähty ja siitä piti viimeisenä huolen Woodcutters-vahti Hannu Isomäki viime hetkien paraati torjunnoillaan.

Hieman jopa tappiolta maistuvasta ottelusta jäi positiivisia asioita käteen Ville Männyn johtaman ketjun esitys. Vaikkakin ketju oli kentällä  kolmessa viimeisessä Woodis-maalissa ottavana osapuolena, niin hyökkäyspäähän sai Sastamolo "uutta" verta maalien tehtailuun. Myös Janne Liuskin viikonloppu kokonaisuudessaan oli onnistunut.