Sastamolo parempi henkien kamppailussa

Sunnuntain ottelusta Sastamolon joukkue tiesi tulevan erittäin vaikea pelipaikan ollessa pitkin historiaa vaikeaksi käynyt Vaasan Kauppaoppilaitos. Perinteisesti pelaamista on vaikeuttanut myös se, että jostain kumman syystä Vaasaan löydetään hyvin usein samaiset, ilmeisen suuren kotiseuturakkauden omaavat oikeudenjakajat, joilla näyttää olevan mahdoton työsarka viheltää ottelut tasapuolisesti. Ironisinta ottelussa olikin ehkä se, että Sastamolo sai hengen päälle ja aimo annoksen uskoa tekemiseen eläimellisesti päätöserässä taistelleesta alivoimapelistä. Pelikellon lähestyessä täyttä aikaa Woodcuttersin maalintekoyritykset nollasi Janne Liuski Sastamolon veräjän suulla.

Woodis liikkeellä suoraviivaisella taktiikalla

Avauserä oli lievästi kotijoukkuevoittoinen. Woodcutters avasi peliä tutuksi käyneellä taktiikalla. Pallot lähtivät puolustajilta pitkänä kohti suhteellisen passiivisesti liikkuvia laitureita. Suorista hyökkäyksistä joukkue ei saanut juuri yhtään tilannetta, vaan tilanteet syntyivät puolustajien laukauksista, joita pakit laukoivat suoraan syötöstä kulmista tulleista syötöistä. Woodis puolustajat laukoivat pelissä valtavan määrän laukauksia kohti maalinedustan mailaviidakkoa.  Sastamolon ollessa hyvin valmiina ensiminuuteista lähtien oma maali saatiin varjeltua takaiskuilta ensierässä. Edellispäivästä lisääntyneen työmäärän palkkiona avauserän ainoasta vastasikin Sastamolo ja tehoduunari Juha Tammela Jaakko Kvistin maalin takaa tulleesta syötöstä.

Tärkeitä onnistumisia

Toisessa Sastamolo oli hetkittäin pienoisessa paniikissa oman maalin edustalla. Woodcuttersin painostusjaksojen keskellä Sastamolo ei saanut konttroloidusti purettua palloa ja näin vastahyökkäyksiä ei syntynyt tavalliseen malliin. Mutta mikä tärkeintä Sastamolon onnistumiset tulivat makeisiin paikkoihin. Woodis meni ottelussa johtoon toisen erän alussa. Ensin ajassa 24.13 vaasalaiset tasoittivat pelin, kun Kingsin puolustuksella pallo pomppi oman pään kulmasta maalin eteen. Tästä paikasta Mika Myllykangas ei erehtynyt. 2-1 johto-osuman joukkue teki paria minuuttia myöhemmin ylivoimapelissä komealla vapaalyönnillä. Kotijoukkueen maalien jälkeen peli tasoittui, mutta laatupaikoilla Kingsit eivät päässet kovinkaan usein. Peli toki aukesi hyvin, mutta hyökkäyksien jumittuessa kulmiin paikkoja ei saatu luotua. Tuskastumista maalipaikkojen vähyyteen ei ollut kuitenkaan havaittavissa. Uhrautuva puolustuspeli tuotti hedelmää ajassa 36.36, kun kapteeni Mänty teki kierron päätteeksi pelin kannalta tuikitärkeän 2-2 tasoituksen. Kingsin murheenkryyni on pitkin kautta ollut vapaalyönnit. Nyt tälle saralle positiivista valoa näytti Juha Tammela, joka sijoitti pallon maaliin vaasalaismuurin uumenista. Sastamolon tarkka maalineduspelaaminen ja maalivahti Liuski piti Kingsit 2-3 johdossa erän loppuun saakka.

Alivoimaa - syystä ja toisesta

3:sta erästä muodostui, voisiko sanoa taas kerran henkien taistelu. Välillä tuntui, että Sastamololla on vastassa muitakin tahoja kuin Woodcutters-96. Tuomaripari Lepistö&Kuusilehto piti läpi pelin ilmeisen läpinäkyvän linjan. Fifty-fifty vääntötilanteissa pilli soi herkästi ja näistä vislailuista hyötyi lähes järjestään kotijoukkue. Sastamolo pelasi viimeisessä erässä 8 minuuttia vajaapeliä. Suuri osa noista neljästä kakkosesta oli hyvin tulkinnanvaraisia tilanteita, mutta niin vain samainen linja säilyi täydet 60 minuuttia. Sastamolon käydessä vajaapelitaistelua ehätti joukkue myös maalintekoon. Tällä kertaa ottelun ratkaisuosumat nähtiin tahoilta, joille kunniaa harvoin suodaan. Velikullat Janne ja Jussi Pirttikangas tulivat ja näyttivät mistä on Hepolahden kasvatit tehty latoen joukkueen 4-2 ja 5-3 maalit. Ensin Janne Pirttikangas kirmasi laidasta läpi ja heilutteli takayläkulmaa terävällä laukauksella. Jussi Pirttikankaan helpottava 5-3 maali (55.16) syntyi miehen karatessa jäähyboksista 2vs.1 hyökkäykseen. Vapauttavan syötön maalin antoi Jaakko Korhonen.

Kolmannen erän peli tasaviisikoin oli hyvin Sastamolon kontrollissa, mutta viimeisen kymmenminuuttisen vaasalaisylivoimat antoi Woodiskelle loistoasetelmat tulla pelissä tasoihin, mutta näin ei käynyt. Ottelun Man of the match seisoi tänään Sastamolon maalin suulla. Janne Liuski torjui reikäpalloa välillä pienoisen tuurinkin saattelemana. Ja kaikki huipentui viimeisille minuuteille, jolloin Liuski torjui palloja valtaisan lihamuurin takaa Teemu Kvist istuessa jäähyllä. Woodiksen usko tasoitukseen heikkeni mitä lähemmäksi päätössummeria peli kävi. Tämä näkyi pelin loppua kohden laukausten laadussa. Paljon laukonut joukkue latoi palloja ratkaisuhetkillä liian usein pitkin päätyseiniä, jolloin Sastamolo pääsi vaihtamaan tuoreita alivoimapelaajia kentälle. Kaikkinensa loistava koko joukkueen taisteluvoitto, jossa murennettiin hieman Vaasa Kauppaoppilaitoksen taikaa. Tämän pelin perustella Woodis tulee ottamaan kotikentällään vielä monta päänahkaa. Sastamolo pelasi ottelun kahdella kentällisellä, eikä väsymisen merkkejä ilmennyt runsaasta alivoimakuormituksesta huolimatta. Janne Pirttikangas otti toisessa erässä Tapio Erkkilän paikan kakkoskentän laiturina ja tämä vaihto osoittautuikin onnistuneeksi Pirttikankaan tehdessä tärkeän 4-2 osuman joukkueelleen. Myös ykköskenttä muodossa J.Kvist-J.Tammela-J.Korhonen osoitti toimivuutensa.