UIFK jäi jyrän alle

UIFK-Sastamolo Kings 1-12 (1-4, 0-7, 0-1)

Edustusjoukkue pelasi eilen kauden ensimmäisen vieraspelin UIFK:n vieraana Oulun Kastellissa. Lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla varsin erilaiset, sillä UIFK oli voittanut edellisenä päivänä kahdeksan kenttäpelaajan voimin sarjanousija Merikoski SBT:n Jukka-Pekka Järvenpään viime hetkien maaleilla numeroin 10-8. Sastamolon lauantaille kaavaillun SBT Suola -ottelun siirron myötä vierasjoukkue matkasi tervakaupunkiin tuorein jaloin. PaPas -ottelun kokoonpanoon härkälaumalla oli tullut yksi muutos pelaajavalmentaja Jaakko Kvistin siirryttyä kaukalon toiselle puolen korvaamaan reisivammaista Matti Rantajärveä.

Ottelu käynnistyi tunnnustellen. Kotijoukkue karvasi matalalta ja pyrki reagoimaan jokaiseen riistoon pelinkäännöllä. Tämä ansa oli tiedossa vierasjoukkueen leirissä ja avauspelin koohottamisen sijaan Sastamolo pyrkikin karvamaan maltilla prässiinnostopaikat priorisoiden. Kotijoukkueen passiivinen karvaus ohitettiinkin ensimmäistä kertaa maalin muodossa jo ajassa 03.33 kun Topias Tiilikainen päätti puolen kentän tuntumasta lähteneen keskustahaaston terävällä rannellaukauksellaan. 0-2 maali tuli kotijoukkueen vaihtovirheen (!) myötä, kun Ilkka Moskarin erinomainen pelinkääntö pelattiin Jaakko Kvistin kautta takatolpalla odottaneelle Tero Tikkalla, josta maalisepon oli helppo lisätä vierasjoukkueen johtoa. UIFK sai erässä lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, joista valkopaitainen kotijoukkue tekikin myös 1-2 kavennusmaalin Tommi Lähdesmäen toimesta.

Toiseen erään lähdetiin Sastamolon 1-4 johdosta kun päivän ykköshärkä Janne Korvela sekä Samuli Metsävainio iskivät vielä maalit mieheen. Kun avauserässä UIFK sai omat mahdollisuutensa ottelun tasaisena pitämiseen vastahyökkäysten muodossa, niin viimeisen 40 minuutin osalta vierasjoukkueen nöyryys ja tilanneratkaisukyky oli sitä luokkaa, että UIFK kahdeksan miehen rypistys kuoli alkuunsa. Tähän kun lisätään vielä Topias Tiilikaisen johtoman ketjun pitkät, useita minuutteja kestäneet hyökkäyspään myllyt, niin oululaisjoukkueen lopun pelaamisesta tuli lähinnä selviytymistaistelua.

Lauantai Merikoski-ottelun raju kuormitus alkoi eittämättä painaa ja toinen erä menikin härkäpaidoille numeroin 0-7. Viimeisessä erässä UIFK vaihtoi maalille Juha Mäen joka selvisi puhteestaan varsin hyvin päästäen ainoastaan yhden maalin selkänsä taakse. Sastamolo tarjosi puolestaan avausminuutit hyökkääjälupaus Matias Ollonqvistille, joka esitti oivan 20 minuuttisen päästen parille huippupaikalle vielä kuitenkaan osumatta. Päätöserän ainokaisesta vastasi Topias Tiilikainen, joka löi ottelun loppuluvut 1-12 ajassa 52.23. Sastamolo esitti fiksua, nöyrää vieraspelaamista eikä astunut kotijoukkueen asettamaan miinaan, johon niin monesti leveämmällä materiaalilla operoiva joukkue tahtoo astua. Leveistä loppulukemista huolimatta Sastamolon maalilla pelannut Seppo Forsman oli täystyöllistetty torjuen 27 kertaa, UIFK:n 31 vastaan.

Kenttäpelaajista edukseen esiintyi etenkin Topias Tiilikaisen johtama 2.kenttä, laidoillaan Janne Korvela ja Harri Hautakangas. Sastamolon kausi jatkuu tulevana viikonloppuna tuplapeleillä sen isännöidessä lauantaina Tervahallilla hyvin kautensa aloittanutta KoskRi:a. Sunnuntaina joukkue matkaa Rovaniemelle Lapin paikkalliseen kohdatakseen fuusiojoukkue Santa`s United:in.