Toisen erän tehotuokio toi Sastamololle voiton sarja-avauksessa

Sastamolo lähti kauden avaukseen hyvistä lähtöasetelmista, kun joukkueen runko oli säilynyt hyvin pitkälti viime vuotisessa permanentissaan. Lähtöpuolella oli ainoastaan puolustaja Jussi Pirttikangas ja Harri Kurkela, joka toki palaa vuoden vaihteen jälkeen takaisin salibandy-ympyröihin. Joukkue sai mukavia uutisia kuitenkin paluumuuttajien rintamalta, kun Jaakko Kvist pakkasi käpsäkkinsä ja palasi kolmen OLS:ssa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Sastamolon pelaajavahvuuteen. Myös harjoitusottelut lupailivat hyvää kauden alkuun, olihan joukkue pelannut tiukkoja otteluita Kakkosen kärkeen povattujen Merikosken ja RSB:n kanssa. Myös Divarijoukkue Kely kaatui kertaalleen. Viime kauden joukkue lopetti lennokkaasti voittaen viisi viimeisestä otteluaan ja tätä tahtia oli tarkoitus jatkaa Putaan uutukaisessa urheiluhallissa, kun sarja starttasi makeimmalla mahdollisella tavalla paikallisvastustaja ToPV:ta vastaan.

ToPV-Sastamolo Kings 5-8 (2-3, 1-4, 2-1)

ToPV:n valmennusjohto oli siirtänyt pienoisen mediapelin turvin avauskamppailun paineet vieraille. Valmentaja Jani Hanskan mukaan sarja-avaus tulisi joukkueelle liian nopeasti, kun joukkueen kokoonpanossa ovi oli käynyt ja lähtijöiden tilalle oli tullut 10-15 uutta pelaajaa. Niin tai näin, ToPV:n kokoonpano vaikutti hyvinkin tutunlaiselta ja kokoonpanosta löytyi Sastamolo-otteluun kentällisen verran uusia pelaajia.

Sarja-avaus käytiin erinomaisissa puitteissa Putaan urheiluhallin uuden uutukaisessa hallissa ja sametin pehmeällä mattoalustalla. Joukkueet käynnistivät kauden melkoisissa hurlumhei-merkeissä, kun ensimmäiseen kahteentoista minuuttiin oltiin ladottu jo viisi maalia. Sastamolon ykköskenttä kokoonpanossa Poikela(2+0)-Metsävainio(1+3)-Tikkala(3+0) takanaan puolustajat Saarela-Nousianen oli tänään pirteällä pelipäällä tehden kaikki joukkueen kolme maalia avauserässä. Voittoerästä (2-3) huolimatta vieraiden  peli avauserässä ei ollut likimainkaan sillä tasolla, mitä se oli ollut esim. viikon takaisessa Merikoski harjoitusottelussa. Oliko pienoinen jännitys kiihkeän sarja-avauksen alla puserossa vai mikä, mutta Sastamolon normaalisti hyvin tilkityn oman alueen puolustuksen ToPV pystyi rikkomaan turhan usein poikittaissyötöillään.

Toinen erä ja varsinkin sen viimeinen kolme minuttinen oli pelin ratkaisu ja torniolaisten turma. Sastamolo teki erän lopussa 4 maalia kolmeen minuuttiin ja sai johtonsa kasvatettua lukemiin 7-3. Sastamolon hyvää pelaamista toisessa erässä rikkoi useat ja osin turhatkin jäähyt, joista ToPV pääsi kertaalleen rankaisemaan. Vieraiden toisen erän maalit syntyivät erinomaisista laukauksista maalin kattoon. ToPV näyttää menettäneen tälle kaudelle pitkään joukkueen tukipilarina olleen maalivahti Janne Niemelän ja olisi helppo osoittaa syyttävällä sormella nyt tappion hetkellä maalinsuulla torjuneen Janne Keräsen suuntaan. Tosiasia kuitenkin on, että Sastamolon maaleista valtaosa oli erinomaisia laukauksia maalin nurkkiin ja vaikka Niemelä olisi maaleista maalin tai kaksi saattanut napatakkin, niin vastaisuudessa torniolaisten on vain puolustettava sen mukaan, ettei maalivahti pelasta joukkuetta aivan mahdottoman näköisistä tilanteista.

Kolmanteen erään Sastamolon oli tarkoitus jatkaa siitä mihin toisessa erässä oli jääty. ToPV:n korkean karvauksen alla peli pystyttiin tekemään ja pallokontrolli oli hyvissä kantimissa. Paletti sai kuitenkin sen perinteisen värityksen, joka tuppaa aina tulemaan joukkueen ollessa turvallisen tuntuisessa johdossa ja usean maalin johto hupenee. Torniolaiset tulivat kolmanteen erään  ärhäkkäästi päälle ja erän ensimmäisen kympin Sastamolo selvisi paineen alla kohtuudella. Palloa pystyttiin pitämään puolustusalueella ja näin pelaamaan minuutteja kellosta pois, mutta tukipelaaminen oli ajoittain pahastikkin vaillinaista ja näin pelinkäännöistä jäi paras terä pois ja hyökkäysalueelle ei päästy toivottuun tapaan. Torniolaiset saivat pahimmat mylläkät Sastamolo maalille aivan päätöserän viimeiselle vitoselle ja palloa heiteltiin maalille kuin Bundesliigassa konsanaan. Yhdestä tuollaisesta maalille lähetetystä ajokoirasta joukkue onnistuikin, kun pallo lyötiin hyökkäyskulmauksesta maalille ja se pomppasi maalin kattoon Sastamolo-puolustaja Pekka Anttilan jalasta. Osuma lukemiin 5-7 tuli kuitenkin auttamatta liian myöhään (57.54), kun hetkeä myöhemmin Tero Tikkala päästi Sastamolon piinasta tehden loppulukemat 5-8 tyhjään maaliin.

Ei mikään loistosuoritus vierailta, mutta kaksi pistettä paikallisvastustajalta, jolle on viime vuosina kärsitty karvaita tappioita - maistuu joukkueelle taatusti. Parannettavaa kahden viikon kuluttua tulevaan Merikoski-peliin on pallollisessa pelaamisessa ja pelin käännöissä, myös puolustuspäässä pitää saada maalimäärät alemmaksi.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Voitto ja kaksi sarjapistettä toki miellyttää, mutta tässä vaiheessa sarjaa on pakko katsoa tuloksenkin taakse. Pelaamisen taso ei missään nimessä ollut niin hyvää, mitä se on esimerkiksi harjoitusotteluiden osalta on ollut. Viisikko oli avatessa levällään, käännöt eivät lähteneet, eikä viisikkopuolustuskaan viime kauden tasolle päässyt. Saimme kuitenkin arvokkaan oppitunnin siitä, mitä voittojen eteen on tehtävä. Yleensä heikosta pelistä joutuu maksamaan tappiolla, mutta nyt saimme opetuksen ohella kaksi sarjapistettä. Ne ovat ainoat asiat jotka lämmittävät.