Karsintahaaveet vesittyi Oulussa

SBT Suola-Sastamolo Kings 5-3 (2-2, 2-0, 1-1)

Sastamolon tiukka puristus kohti kahden kärkeä vesittyi tänään, kun SBT Suolan vieraana olleet kemiläiset kärsivät Oulun Kastellissa 5-3 tappion kärkiottelussa. Näin ollen Suolan mahdollisuudet kahden joukkoon paranivat entisestään. Päivän ottelussa Suola ansaitsi täyden pistepotin äärimmäisen nöyrällä keskustan puolustamisella ja kovan luokan maalivahtipelillä. Sastamolon pelaaminen Kastellissa oli tälläkin kertaa liikaa laidoilla pyörimistä ja pallollinen pelaaminen muutoinkin aavistuksen staattista ja hidasta.

Ottelussa nähtiin tukku erikoisia tilanteita. Peliä oltiin pelattu alle minuutti, kun Sastamolon Tero Tikkala oli jo kertaalleen päässyt läpiajoon ja tämän jälkeen punapaidat karkasivat läpiajoon pariinkin otteeseen viimeistelleen joukkueelleen pikatahtiin 2-0 johdon. Ajassa 1.32 ralli jatkui erikoislaatuisena, kun Mikko Mettovaaran laukaus nousi vastustajan lavasta yläilmoihin ja pallo tippui n. kolmen metrin korkeudesta komeana roikkuna maaliin. Sastamolo sai erittäin sekavan ottelun alun jälkeen peliä hieman kontrolliin ja Samuli Samuli Metsävainio viimeisteli tasoituksen erään Kimmo Kankaan hienosta esityöstä.

Toisessa erässä pelin tunnetaso läikähti aavistuksen yli, kun Suolan pelaaja ajoi Sastamolon Janne Korvelan Kingsin vaihtopenkille selästä työntäen. Rytäkässä meni mukana myös kontaktin aiheuttanut punapaita ja Kingsin vaihtopenkin edustalla oli hetken päällä jääkiekkotyylinen mylly. Tilanteesta selvittiin kuitenkin puolin ja toisin ehjin nahoin ja peliä jatkettiin Sastamolon vapaalyönnillä. Suola onnistui erässä kahteen otteeseen Kingsin jäädessä maaleitta. Paras tekopaikka tarjottiin Tero Tikkalalle rangaistuslaukauksen muodossa, mutta Suolan maalille vaihdettu Janne Karvonen pystyi nollaamaan Tikkalan yrityksen varsin omintakeiseen tyyliin. Rauhallisesti palloa kuljettanut Tikkala yllättyi täysin, kun Karvonen syöksyi hyvissä ajoin maaliltaan ulos kohti palloa ja rangaistuslaukaus nollautui siihen. Liekkö tuomariparikin häkeltyi tilanteesta sen verran, ettei reagoinut mitenkään siihen, että maalivahti pelasi reilusti alueensa ulkopuolella a) maassa b) käsillään.

Päätöserässä Sastamololla ei ollut kuin yksi tavoite, lähteä hakemaan tasoitus ja sitä kautta voitto-osumaa. Erä olikin Sastamolon paras ja tässä kohdin kotijoukkue saa kiittää usean tilanteen osalta erinomaista maalivahtipeliään, joskin joukkueen puolustuspeli oli edelleen uhrautuvaa, kun laukausten edessä oltiin oikeana lihamuurina. Sastamolo ei päässyt kahta maalia lähemmäksi kotijoukkuetta. Topias Tiilikainen ampui lähivaparin viekkaasti suorilta maaliin, punapaitojen hakiessa vielä paikkojaan muurista. Viidennen osuman Suolalle ampui Miika Hämäläinen lähietäisyydeltä.

Niin kuin sanottu, Sastamolo ei päässyt tälläkään kertaa käyttämään Kastellin runsaita vapaita pelineliöitä hyväkseen, vaan pelaaminen meni liikaa seisovalta mieheltä seisovalle syöttämiseksi syöttöjen viipyessä. Suolasta on taasen kehittynyt kakkosdivarikauden aikana hyvin organisoitu nousijajoukkue, joka tänään näytti ettei se kuitenkaan ole riippuvainen sarjan yhdestä parhaasta pelaajasta Mikael Kujalasta, joka oli otttelusta loukkaantumisen vuoksi pois. Sarjan päätöskierroksella toinen karsintapaikka ratkaistaan otteluissa RSB-Kely ja Papas-SBT Suola. Tällä hetkellä RSB on Suolan edellä vain maalieron turvin, joten se joukkue joka kerään viimeisestä ottelusta enemmän pisteitä jatkaa pelejä kohti karsintoja. Sastamolon kauden päätösottelu on viikon päästä lauantaina Tervahallilla, kun tänään vieraspisteen (7-7) RSB:ltä nitistänyt UIFK saapuu Kemiin.