Tärkeät pisteet Oulusta kotiin

SSRA-Sastamolo Kings 6-7 (1-1, 3-4, 2-3)

Sastamolo palasi parin viikon pelitauolta sorvin ääreen Oulussa, kun urheilutalolla vastaan asettui ennakkoluulottomia otteita sarjassa esittänyt sarjanousija SS Rankat Ankat. Kingsin lähtötilanne otteluun ei ollut helpoin mahdollinen. Kahden viikon aikana joukkueelle oli suotu kaksi harjoitusvuoroa Tervahallin varauskalenterista ja tämä näkyi varsinkin toisen hyökkäysketjun otteissa, joka oli koottu normaalisti puolustajana pelaavan Mikko Teikarin ympärille. Teikarin laidoilla oli armeijasta lomille palannut Miika Kemilä ja Jari Poikela. Ketjun syömähammas ja joukkueen kapteeni Ville Mänty oli ottelusta poissa ja teki odotetusti pahan loven Sastamolon hyökkäyspelaamiseen.

Itse ottelussa Sastamolo ei saanut peliä kulkemaan halutulla tavalla kuin hetkittäin ja seuraavassa hetkessä SSRA:n isokokoinen "rymistelyryhmä" saattoi olla jo pahanteossa kentän toisessa päädyssä. Rankat Ankat on tällä kaudella ollut nimensä mukainen joukkue siinä mielessä, että se on ottanut pelistä toiseen suuren määrän rangaistuksia, eikä tämä ottelukaan tehnyt poikkeusta joukkueen kerätty kuusi pikkukakkosta.

Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että oululaisten kyseenalainen maine jäähyrikkaana joukkueena alkaa olla jo rasite pelaamiselle, sillä jonkin verran heppoisesti sille osa jäähyistä tuomittiin. Toisaalta joukkueen luulisi jo tiedostavan tuomareiden tarkan linjan ja sen ettei tilanteen ulkopuolella kannata juuri ylimääräisiä konnankoukkuja tehdä.

Kemiläiset saivat hyvän vaihteen päälle toisen erän alussa ja menivätkin nopeaan tahtiin 1-3 johtoon, mutta tämän jälkeen Ankkoja tuli ohi oikealta ja vasemmalta ja kotijoukkue tehtaili erään vielä kolme maalia. Hyvä alun jälkeen Sastamolon pelaaminen alkoi tökkiä joka osa-alueella. Keskialuetta ei enää kunnioitettu, vaan pallonmenetyksiä ja huolimattomia syöttöjä tuli pelin keskustassa iso määrä.

Rankat Ankat kuittasi erässä pelin 4-4 tasalukemiin ajassa 37.00. Oululaiset tekivät suuren osan päivän maaleista kaukovedoilla. Ryhmästä löytyy paljon hyviä laukojia ja kun maskimiesten fyysisen olemus on esimerkiksi Sastamolon pelaajarinkiin verrattuna luokkaa "katujyrä", niin tulosta voi vastaisuudessakin odottaa tulevan juuri kaukovedoilla.

Toisen erän puolenvälin jälkeiset hetket oli Sastamololle pelin vaikeinta aikaa ja 4-4 osuman jälkeen Jaakko Kvist keräsikin ryhmän kokoon aikalisän merkiksi. Aikalisän jälkeen peliä saatiin hieman rauhoitettua ja toiselle erätauolle päästiin johto-asemassa Tero Tikkalan tehtyä yhden päivän erikoisista. Perttu Saarela sai puolustuspäästä pitkän kaaripallon kentän toiseen laitaan ja heti ensimmäisestä pompusta suoraan maalille suuntautunut syöttö löysi Tikkalan lavan, joka ohjasi pallon ilmasta verkkoon.

Kolmannen erän ensimmäiselle puolikkaalle osui taas Sastamolon parempi jakso, mutta viimeinen kymppi oli yhtä puolustussotaa kelloa ja päälle käyviä Ankkoja vastaan. Ajassa 44.44 Tero Tikkala kuittasi päivän toisen osumansa rankkarista ja 4-7 osumasta vastasi Kimmo Kangas, joka päätti ylivoimahyökkäyksen kylmänviileään rannelaukaukseen etuyläkulmaan. Ajassa 49.49 tulleen ylivoimamaalinsa jälkeen SSRA otti pelistä otteen ja Sastamolo pikkaisen turhaakin lahjoitti pelinhallinnan vastustajalle. Hyökkäyksiä päätettiin hätäisesti, eikä palloa maltettu enää pitää. Viimeisen kympin Sastamolon avauspelaaminen perustui kaaripallon heittämiseen vastustajan alueelle SSRA:n nostettua karvaustaan, mutta muutamaan kertaan karvaus puhkottiin näppärällä lyhytsyöttöpelillä ja äkkiä toiseen päätyyn mentiin miesylivoimalla.

Rankat Ankat tuli maalin päähän ajassa 55.12 ja näin sillä oli liki viisi minuuttia aikaa tuoda peli tasoihin. Tämän ei kuitenkaan onnistunut lopun hurjasta vyörystä huolimatta, vaan Sastamolo sai väännettyä pisteet kotiinviemiseksi maalivahti Seppo Forsmanin johdolla. Vierailta varsin keskikertainen  esitys, mutta positiivista oli ettei Rankkoja Ankkoja päästetty takaa-ajoasemasta ohi, vaan peli saatiin parsittua heikkojen hetkien päätteeksi jollain tavalla kokoon.