Taistelun tuloksena kaksi pistettä

Parin viikon ottelutauon jälkeen tänään kokovalkoisissa pelannut Sastamolo avasi pistetilinsä kaatamalla Woodcuttersin Vaasasta lukemin 8-5. Ottelu ei tarjonnut suuremmin salibandyllisiä hienouksia ja olihan kyseessä vasta kauden toiset ottelut joukkueille. Sastamolon keskialueen puolustuspeli oli luokkaa parempaan kuin Woodcuttersin vastaava ja voitto oli ansaittu. Ensimmäisessä erässä ei maalipaikoilla herkuteltu ja maalitkin jäivät vähiin. Erän ainoasta osumasta vastasi kotijoukkueen kapteeni Ville Mänty alivoimalla. Maali oli todellinen tahtomaali, Mänty nousi kulmasta parinkin vaasalaispelaajan estelyistä huolimatta röyhkeästi maalin edustalle ja löi numeroiksi 1-0.  Toinen erä oli varsin katkonainen. Maaleja tehtailtiin molempien joukkueiden osalta ja lukuisat jäähyt johtivat siihen, että tasakentällisin ei pelattu kovinkaan montaa hetkeä. Erä oli sai shokkialun Sastamolon kannalta. Ensin Aki Åkerfelt tasoitti ottelun 1-1 ottelukellon näyttäessä aikaa 24.02 ja vajaa minuuttia myöhemmin Woodcutters oli 2-1 johdossa. Woodiksen kummastakin osumasta vastasi SB Vaasasta siirtyneet pelaajat, sillä toinen osuma merkittiin Jussi Matssonille. Sastamolo sai pelata kahdessa ensimmäisessä erässä 12 minuuttia ylivoimalla ilman tulosta, palloa ei saatu liikkeelle niin kuin olisi pitänyt ja laukauksia säästeltiin turhaan. Erikoistilanne maalit eivät kuitenkaan Kingisltä puuttuneet. Jaakko Korhonen varasti toisen erän alkupuoliskolla pallon alivoimalla Woodcutters-puolustajalta ja päätti läpiajonsa maalin. Toinen AV-osuma nähtiin kaksikon Hytönen&Tammela toimesta. Juha Tammela tarjoili Vesa Hytöselle sellaisen syötön takatolpalle, että heikompikin pelaaja olisi paikasta maalin tehnyt. Toinen erä oli kaikkinensa sekava, lukuisat jäähyt sekoittivat kummankin joukkueen peliä. Sastamolo lähti toisen erän päätteeksi koppiin 5-3 johdossa.

Viimeisessä erässä kotijoukkueen paketti omassa päässä pysyi hyvin kasassa ja vastahyökkäyksillä tilanteita luotiin myös toiseen päähän. Tärkeät 6-3 ja 7-3 maalit tekivät Juha Tammela ja avausmaalinsa urallaan tehnyt Jussi Pirttikangas, jonka jääpallotaustasta oli selkeä hyötyä tässä maalissa. Pirttikangas löi vaikean, pomppivan pallon takatolpalta sisään ja näin maaliputki oli avattu Jussin osalta. Kun viimeistä erää oli pelattu  runsaat 5 minuuttia, Sastamolo sai jäähyt peräjälkeen. Jälkimmäisestä jäähystä erotuomarikaksikko tuomitsi rangaistuslaukauksen Teemu Kvist rikottua selkeässä maalintekotilanteessa ollutta vaasalaispelaaja. Woodcutters-kapteeni Jani Nabb ei erehtynyt, vaan siirsi pallon pienen harhautuksen päätteeksi verkon perukoille ja tilanteeksi 4-7. Ottelun loppuhetkille vierasjoukkue sai pienoista painostusta Kingsin maalille, mutta kummallisempia maalipaikkoja ei saatu kavennukseen. Viimeisen kymmenen minuutin ajan Sastamolo puolusti uhrautuvasti. Keskialue tukittiin ja Woodiksen hyökkäykset ajautuivat kulmiin, josta pallo yritettiin siirtää suoraviivaisesti maalinedustalle. Juha-Pekka Laakso Sastamolo-maalilla oli viimeinen lukko viime minuuttien hässäkässä, jonka vaasalaiset loivat. Kotijoukkueesta ei erityisemmin erottunut kukaan paremmaksi kuin toinen, J-P Laakso piti heikkoina hetkinä joukkuettaan hyvin pystyssä ja avasi hyökkäyksiä tehokkaasti pitkillä heitoillaan.