Trilleri kääntyi voitoksi

Sastamolo Kings-UIFK 7-6 (4-1, 1-3, 2-2)  [kuvia ottelusta]

Sastamolo nappasi 7-6 voiton sunnuntaina UIFK:sta, joka on viime vuosina ollut äärimmäisen vaikea vastus Kingsille. Sitä se oli nytkin, mutta tällä kertaa maalin pelissä marginaalit oli Sastamolon puolella.

Seuraavassa valmentaja Jaakko Kvist analysoi peliä erä erältä.

Noniin Jaakko, sunnuntaina tuli 7-6 voitto UIFK:sta. Hyvän alun jälkeen kaveri päästettiin lauantain tapaan rinnalla. Avauserän pelaaminen oli helpon näköistä ja taululla 4-1. Poimintoja avauserässä, minkä takia oltiin niin hyviä kuin oltiin vai eikö UIFK ollut valmis?

- Kaverin valmiustasosta en tiedä, mutta meillä oli selkeä teema parantaa lauantain PaPas -ottelusta tunnetilaa ja näyttää se etenkin karvauspelaamisessa. Aktiivisen prässipelin lisäksi pystyimme rytmittämään peliä pallolla, emmekä joutuneet hyökkäämään montaa ns. alivoimaista hyökkäystä. Erä oli juuri sellainen jota haimme.

Toisessa erässä näytti sille, että valkopaidat saivat aiheutettua hämminkiä Kings puolustukselle karvausta nostamalla ja pääsivät riistojen jälkeen myllyttämään organisoimatonta puolustusta vastaan. Myös pallottomana Sastamolon peli meni passiivisemmaksi. Miten itse näit toisen erän tapahtumat?

- Siinä tapahtui juuri näin. Kaveri nosti karvausta ja meidän tukipelaaminen ei toiminut ja jouduimme pelaamaan liian pitkää syöttöä. Kun lyhytsyöttöpelaamisella saavutetaan kova puolustuspelinopeus, niin pitkällä syötöllä puolustuspelinopeus hidastui ja UIFK pääsi jatkuvasti vastahyökkäyksiin.

- Tämän lisäksi UIFK pääsi hitaissa lähdöissä liian helposti jakamaan palloa keskustan kautta kun emme saaneet pallolliseen tarpeeksi hyvää painetta.

Erä oli selkeästi Oululaisten, mutta ongelmat olivat korjattavissa. Päätöserä 2-2 ja mikä tärkeintä, loppuun saatiin iskettyä Metsävainion toimesta voittomaali vaikka vastustaja tuli parikin kertaa rinnalle. Joukkue pystyi kuitenkin nostamaan pelaamisen tasoa viimeiseen erään. Millaisilla lääkkeillä pakka saatiin taas kontilleen heikon toisen erän jälkeen?

- Isoin asia oli se, että peli piti saada aktiiviseksi ja pallolliselle oli saatava parempi paine. Toinen seikka jota painotettiin oli prässin alla pelaaminen. Ratkaisut tuli olla selkeitä, joko lähituen kautta tai sitten isolla syventäjälle.

Kovien menetysten myötä joukkueeseen on nostettu suht kokemattomia kavereita vastuullisiin rooleihin. Kuinka miehet ovat vastanneet huutoon?

- Hyvin ovat onnistuneet. Tänäänkin Timi Suomalainen korvasi Kalle Karin kolmoskentän laidassa ja onnistui erinomaisesti. Timin lisäksi puolustuksessa Matias Kotila ja Ilkka Moskari ovat päässeet sinuksi II-divaritempoon yllättävän nopeasti ja suorittavat hyvällä tasolla.

- Harri Hautakangaan otteita 3.kentän laidassa ei voi kun ihailla. Mutta ei tämä taso puskista tule, sillä kyllä mennyt kesä jo näytti, että kyllä tässä tosissaan tehdään hommia.

Kolmesta kotiottelusta saaliina 5 pistettä. Joukkue pelasi treenikaudella peräti 17 treenipeliä (sis. Suomen Cup). Hyvällä kauteen valmistautuminen on nähtävästi näkynyt myös alkukauden positiivisissa tuloksissa?

- Kyllähän harjoitusotteluiden määrä oli tietoinen valinta. Pelaajia oli tulossa uusiin rooleihin ja pelejähän se vaati alle. Otteluiden lisäksi toinen harjoituspelikauden tavoite oli hitsata uudistunutta joukkuetta lukuisilla yhteistapahtumilla.

Joukkue vahvistuu kolmella NSB-pelaajalla, kun Rovaniemellä NSB ei saanut enää Kakkosen joukkuetta kasaan. Puolustajat Kasperi Jaatinen ja Teemu Huovinen, ja hyökkääjä Topias Tiilikainen. Kaikki ex-seuransa runkopelaajia. Minkätyyppisistä kavereista on kyse ja mille osa-alueelle saadaan vahvistusta?

- Kolme hyvää pelaajaa, ja kolme hyvää tyyppiä koppiin! Teemu on vahva pallolla, Kasperi terrierimäinen, ehkä enemmänkin riistävä puolustaja jolla on toki vahvat avauspeliominaisuudet ja Topias klassinen sentterityyppi, joka näkyi jo ensi harjoituksissa mm. hyvänä tukipelaamisena.

Eipä muuta kuin tsemppiä treeniviikolle ja onnea Haukiputaan Jatuliin lauantaille, jossa isäntänä sarjan kovin voittajasuosikki Kely!