UIFK otti avauspisteensä

Sastamolo Kings-UIFK 4-6 (1-2, 2-2, 1-2)   [ottelukuvat]

Sastamolo lähti hakemaan kauden kolmatta perättäistä voittoaan UIFK:sta, joka oli hieman yllättäen sarjan perän pitäjänä. Tokihan joukkue on kärsinyt kaksi tappioistaan kärkeen povatuille SSRA:lle ja Papakselle, ja kun yksi tappio tuli OYUS:lle jatkoajalle niin UIFK tiedettiin kemiläisleirissä olevan jälleen paha vierailija Sastamololle. Ja olihan se.

Kotijoukkue oli saanut takaisin sairastuvalta hyökkääjät Perttu Saarelan, Jari Poikelan ja Samuli Metsävainion, mutta nyt poissa olivat sentterit Harri Kurkela ja Harri Korhonen.

Kotijoukkue ei päässyt ottelussa sille intesiteettitasolle, mitä sen on päässyt kahdessa ensimmäisessä kotiväännössä. Varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia ottelusta olivat Kingsiltä halutonta ja epätarkaa pelaamista ja sinipaidat menivät osin pienellä ryhmällä pelanneen UIFK:n passiiviseen pelaamiseen mukaan. Tilanteisiin ei reagoitu, kaksinkamppailuissa jäätiin toiseksi ja isoa kuvaa ottelussa näyttelivät myös UIFK:n useat läpiajot. Läpiajot olivat seurausta Kingsin epävarmasta pallollisesta pelaamisesta, karkeista pallonmenetyksistä ja vieraiden kärkkyvä hyökkääjä oli kohta yksin maalivahti Forsmania vastaan. Kotijoukkueen onneksi Seppo Forsman nollasi useita tällaisia tilanteita, mutta mm. toisessa erässä Jukka-Pekka Järvenpää kuittasi maalin Sastamolon pallonmenetyksen jälkeen oltuaan nokikkain Forsmanin kanssa.

Ottelun toisessa erässä Sastamolo sai pelistä paremmin kiinni, samalla kun kahdella kentällisellä pelanneella UIFK:lla alkoi selkeästi jalka painaa. Kingsit tuli pelissä tasoihin 3-3 kahdella samantyylisellä yv-maalilla, joissa molemmat tekijänä Jari Poikela ja syöttäjänä Teemu Kvist. Erä näytti loppu kohden kääntyvän Sastamololle, mutta muutama minuutti ennen erätaukoa juuri kaksi maalia syöttänyt Kvist syötti räikeästi harhaan omassa päässä ja UIFK rankaisi erätaukolukemiksi 3-4.

Päätöserässä Sastamolo alkoi ottamaan UIFK:n pelinrakentelu aktiivisemmalla prässillä kiinni ja tuomarinparin äärettömän herkästä vihellyslinjasta huolimatta myös tilanteita saatiin aktiivisen karvaustyön tuloksena. UIFK iski erässä kuitenkin kaksi maalia kuin salama kirkkaalta taivaalta. Muuten varsin tehottamasti kahteen otteeseen jauhanut UIFK ylivoima oli nähtävästi lyönyt kaiken Henri Tiikkajan yksilötaidon varaan, sillä sellaisen pyörähdys-kanttiveto yhdistelmän mies teki, ettei Sastamolon av-neliö voinut kuin ihmetellä tapahtunutta. Minuutin kuluttua edellisestä Jaakko Kvist toi Sastamolon maalin päähän pienestä kulmasta lähteneellä vedollaan. Sastamolo jatkoi hyvää painettaan läpi erän, mutta loppuviimein UIFK:lle pelasti pisteet maalivahti Toni Pallari, joka nollasi päätöserässä useita mahdottoman näköisiä lähitilanteita ollen joukkueen kantava voima. Neljä minuuttia ennen päätössumeria JP. Järvenpää iski ratkaisuosuman vieraille, eikä Sastamolo tästä enää noussut.

Kokonaisuudessaan ponneton esitys kotijoukkueelta. Hyökkäyspelaaminen oli väkinäistä, joskin viimeiset 30 pystyttiin viemään hyökkäyksiä jo pelkästään paremmalla jalkanopeudella eteenpäin, kun kaverilla alkoi jaloissa painaa. Karvauspelaamisesta joukkue ei saanut sellaista asetta kuin se parhaimmillaan saa ja tähän vaikutti osin myös tuomaripari Jukka Vesikko-Jarmo Kajavan vetämä naurettavan herkkä vihellyslinja, joka vesitti ison määrän aktiivisemmin karvanneen Sastamolon puhtaista pallonriistoista ja vei pelistä kyllä intesiteetin, jota kahdessa avauspelissä on saatu nähdä. Räikeimmät puhallukset ja selvän johtajan roolin parista otti totutusti Vesikko, jonka linjasta paljon kertoi myös kaksi toisen erän tuomiota, jotka joukkueiden onneksi menivät jollain tapaa fifty-fifty.

Ensimmäisessä tilanteessa UIFK-pakilta karkasi pallo ja Kings-hyökkääjä kävi riistämässä pallon ilman minkäänlaista rikettä ja syöttö keskustaan ja Jaakko Kvist napautti pallon maaliin. Samalla hetkellä Vesikon pilli kuitenkin kajahti ja taas nollattiin yksi puhdas pallonriisto ja maali siinä samalla. Kohta puolin Sastamolo sai kuitenkin hyödyn takaisin, kun Vesikko komensi Anssi Soinin peräti viiden minuutin jäähylle tilanteesta, josta harva tuomari olisi antanut edes jäähyä. Pieni estäminen laidan vieressä ja Jaakko Kvist joutui hypähtämään kaukalon reunan yli ja herrasmies Soini vitoselle. Niin tai näin, harvoinhan nämä pelit tuomareihin kaatuu, ei nytkään, mutta kyllä toisen päivän tuomareista pitäisi alkaa tehdä hommaa jo pelaajille, eikä itselleen jatkuvalla peliin puuttumisellaan.

Ensi viikolla Sastamolo päättää kotiotteluiden putkensa, kun lauantaina vastaan asettuu OYUS klo 16:30. Sunnuntaina onkin sitten aika jatkaa CUP-taivalta, kun RSB kohdataan Rovaniemellä.