Tuplaviikonlopulta voitto ja tappio

Sastamolo Kings-ToPV 8-2 (2-1, 3-1, 3-0)       KUVIA OTTELUSTA

Sastamolon ohjelmassa oli kauden ainoa tuplaviikonloppu, kun sarjan tyvipäähän juuttunut ToPV saapui lauantaina Kemiin ja sunnuntaina Kings matkasi Ouluun Merikosken vieraaksi.

ToPV:ta vastaan ottelut ovat perinteisesti olleet tiukkoja ja ennen kuluvaa kautta myös vähämaalisia. Kauden avanneessa ottelussa joukkueet mättivät kuitenkin kaksitoista maalia Sastamolon voittaessa 8-4. Samaiset kahdeksan kertaa Tornio otti lukua myös tällä kertaa, kun oma maali sarake näytti kahta tehtyä maalia ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa peliä. Sastamolo pelasi ensimmäisen ja toisen erän alut erinomaista pallollista peliä, eikä antanut Tornion päästä juurikaan pallolliseen pelaamiseen kiinni. Avauserän loppupuoliskolla pelaaminen meni jo pikkaisen "ylivapautuneeksi", kun palloa kuskailtiin ajoittain turhan rohkeasti keskialueella. Toisen erän jälkimmäistä puoliskoa sekoitti peräti neljä kahden minuutin rangaistusta, jotka joukkue kuitenkin hienosti kesti.

Päätöserässä ToPV nosti karvaustaan, mutta suurempia mylläköitä joukkue ei kotijoukkueen maalille pystynyt järjestämään. ToPV:n kokoonpanosta puuttui joukkueen kolme tärkeää syömähammasta Juha Nevala, Jussi Tilus ja Tero Kangas. Ratkaisupelaajien puuttuminen näkyi varsinkin joukkueen hyökkäyspelistä selkeästi ja varsin kokemattomille tulokaspelaajilla oli liian suuret saappaat täytettävänä, ainakin vielä tässä ottelussa. Sastamolon erikoistilannepelaaminen oli ottelussa täydellisessä kuosissa. Viisi kestettyä alivoimaa ja yksi kestetty kahden miehen vajaapeli. Myös ylivoima näyttäisi loksahtaneen kohdilleen, kun erinomaisilla poikkisyöttöön -laukauksilla joukkue nakutti kolme maali kolmesta yv-mahdollisuudesta.

Sastamolo onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Hyökkäyspään tehoista vastasivat tutut nimet Tikkala (2+2), J. Kvist (1+2), Metsävainio (2+1) ja Mettovaara (2+1). Puoluspäässä Sami Soppela esitti rohkeaa ja ennakkoluulotonta pelaamista kääntäen pelivälinettä hyökkäyksiin varsin onnistuneesti.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Voitto, pienen suvantovaiheen jälkeen maistuu erityisen hyvältä. Pelattiin tänään aika ajoin erittäin hyvää salibandyä, mutta pelaamisen taso vaihtelee otteluiden sisällä vielä yllättävänkin paljon. Vaikea sanoa mistä heilahtelut johtuu, mutta yksi syy siihen on eittämättä pelirohkeus, joka tuntuu hieman sulavan otteluiden edetessä. Voitto kuitenkin lämmittää, kaiken noiden alivoimatappojen jälkeen. Myös ylivoimatehokkuuteen on syytä olla tyytyväinen.

Merikoski SBT-Sastamolo Kings 6-4 (2-2, 2-2, 2-0)

Kahden perinteikkään kakkosdivarijoukkueen Sastamolo Kingsin ja Merikoski SBT:n keskinäiset ottelut Kakkosessa ovat olleet hyvin usein kotivoittoisia. Merikoski otti syksyllä Kemissä pelattussa ottelussa ensimmäisen vieravoittonsa sitten vuoden 2003 ja nyt oli Sastamolon vuoro lähteä metsästämään ensimmäistä vierasvoittoa sitten vuoden 2004. Sastamolon historiallinen vierasvoitto oli hakusessa vielä kahden erän ajan, mutta tuplaviikonlopun rasitus ehkä aavistuksen näkyi, eikä päätöerään saatu enää samanlaisia paukkuja kuin kahteen ensimmäiseen. Merikoski vei tiukan ja hyvätasoisen ottelun nimiinsä lukemin 6-4.

Sastamolo tuli ottelussa kolmeen otteeseen takaa-ajoasemasta tasoihin, kun kahteen ensimmäiseen erään saatiin usein niin tärkeät "pukukoppimaalit". Tällä kertaa nuo maalit eivät kuitenkaan riittäneet kiilaamaan hyvän ottelun pelanneen Merikosken edelle, vaan oululaiset pystyivät tilkitsemään karvaus- ja puolustuspeliään päätöserässä, niin ettei Sastamolo enää aivan huippupaikoille päässyt.

Tappiosta huolimatta Sastamolo pelasi ihan mukiinmenevän vierasottelun ja näillä otteilla kaivattuja pisteitä on vielä luvassa kauden jälkipuoliskolla.

- Ensinnäkin täytyy kiittää kotijoukkuetta hyvin järjestetystä ottelutapahtumasta – näin sarjaa ja lajia saadaan eteenpäin.

- Ottelu oli viimeisen erän tapahtumia lukuun ottamatta juurikin sen näköinen, miltä meidän ottelusuunnitelma näytti. Pyrimme horjuttamaan kotijoukkueen otteita pallokontrollilla, jossa onnistuimme varsin hyvin, vaikkakaan hyökkäyspelikirja ei siinä määrin toteutunut, mitä ennakkoon kaavailin syöttöketjut jäivät auttamatta liian lyhyiksi.

- Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta ja ensimmäinen maali meille olisi voinut muuttaa ottelun kulkua aikalailla. Nyt kuitenkin kotijoukkue sai haluamansa, eikä meidän kovasti kuormitetut ratkaisupelaajat saaneet enää kunnon takaa-ajoa aikaan kuin ajoittain. Rakenteellisesti kuitenkin ihan hyvää pelaamista, joten siinä mielessä voidaan jatkaa luottavaisena tulevaan.