Sarjanousija kaatui selvin numeroin

Sastamolo Kings-SBT Suola 9-4 (2-0, 2-1, 5-3)   kuvia ottelusta: [1]  [2]

Sastamolo jatkoi vahvaa kotipelaamistaan, kun tällä kertaa voittolukemat olivat 9-4 ja paluun Tervahallin lehtereille tehnyt Sinimyrsky oli jälleen komeassa kannustusvireessä. Sastamolo pelasi kaksi erää ehjää ja kontroloitua peliä. Vieraiden maalipaikat suorissa hyökkäyksissä olivat vähissä, mutta keskialueen käännöistä vieraat olivat erittäin teräviä iskemään vastaan. Sastamolo johti kahden erän jälkeen lukemin 4-1. Sastamolo sai vielä päätöserän alkuun pari helpottavaa osumaa ja aikaan 49.34 tulleen 6-1 maalin jälkeen ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Pienen pienen tahran Kingsin hienolle voitolle jätti Suolan loppuhetkien kaksi helppoa maalia, jossa Sastamolo menetteli palloa omalla alueellaan turhan helposti ja oulunsalolaiset pääsivät kaunistelemaan maalisarakettaan. Kaikkinensa kotijoukkue esitti hyvää pallollista peliä varsinkin kaksi erää, päätöserän ollessa varsin rikkonainen ja useiden jäähyjen sävyttämä. Kingsin maaleista vastasivat Aleksi Kvistin johtama kakkoskenttä ja Topias Tiilikaisen masinoima kolmonen. Molemmista ketjuista löytyi myös hattutemppuilijat, kun Samuli Linkku Metsävainio iski tehot 3+1 ja Harri "Dirty" Hautakangas tehot 3+0. Sastamolon kausi jatkuu kahden viikon päästä kotiottelulla KoskRia vastaan.

Seuraavassa valmentaja Jaakko Kvist analysoi peliä.

Noniin Jaakko, eilisen voittopelin jälkeiset palauttavat on tehty ja on jälkianalyysin paikka. Taululla 9-4 lukemat. Miten näit pelin kokonaisuudessaan?

- Vähän jäi sekava kuva. En tiedä vaikuttiko kahden edellisen ottelun suurnumeroiset tappiot, vai mikä oli, mutta kyllähän meidän pelaamisen taso heitteli varsin rajusti. Ongelmat näkyivät etenkin huolimattomassa pallollisessa tekemisessä, jonka myötä kaveri pääsi varsinkin avauserässä lukuisille avopaikoille.

- Toinen erä oli meiltä päivän parasta ja siinä pääsimme vyöryttämään pallolla pitkiä toveja ja kaverilla alkoi selkeästi jalka painamaan. Kolmannen erän alkuun tullut ylivoimamaali helpotti lopun pelaamista, vaikka kaverin kaksi kavennusosumaa pakottivatkin aikalisään.

- Kyllähän tämä kahden tappiopelin jälkeen eräänlainen pakkovoitto oli, joten siinä mielessä pisteisiin on oltava tyytyväinen.

Kyllä vain. Maalivahti Forsman pelasti joukkueen muutamaan kertaan avauserässä, mutta kotikentällä joukkueen hyökkäyspeli oli taas mukavan monipuolista. Kakkos- ja kolmoskentällinen vastasivat kuitenkin kaikista joukkueen maaleista. Pitäiskö fanien olla huolissaan ykköskentän tehottomuudesta?

- Pelkkiä tilastoja tuijottamalla näin voisi olettaa, mutta kyllähän harjoitusarki näyttää, että pelaaminen konretisoituu ennemin tai myöhemmin maaleina. Kyse on varsin pienistä nyansseista.

Kyllä kyllä. Ja nyt kun kolmoskenttäkin on saatu iskemään maaleja hyvään tahtiin, niin laajuutta alkaa olla mukavasti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Sastis pelasi Suolaa vastaan. Pakolliset mukahassutellut tähän väliin, miltäs se suola maistui? Millainen joukkue kyseessä ja mitä vahvuuksia pistit muistiinpanoihin?

- Joku mainitsi tuossa viikolla, että vastaan tulee eräänlainen "köyhän miehen" Rankat Ankat ja kyllähän se kieltämättä siltä vaikutti.

- Pelikirjavapaa pelitapa, taitavia yksilöitä ja poikittaissyöttöjä viljelevä hyökkääminen. Vielä kun materiaaliakin on enemmän kun kolmeen kenttään, niin en ihmettele yhtään joukkueen alkukauden lentoa.

Nyt joukkue viettääkin yhden viikonlopun taukoa peleistä, ei muuta kuin uusia käärmekeittoja keittelemään ja parin viikon päästä jatketaan. Kiitokset haastattelusta.