Rankat Ankat rokotti armotta vastaiskuista

Sastamolo Kings-SS Rankat Ankat 6-10 (1-1, 1-5, 4-4)   [videokooste ottelusta]  [ottelukuvat]

Sastamolo lähti tavoittelemaan vielä ohuen ohutta oljenkortta kohti sarjan terävintä kärkeä, olihan kärkijoukkueet LNM ja illan vastustaja Rankat Ankat hävinneet edellisen päivän ottelunsa, ja yllätykset antoivat taas uuden mahdollisuudeen kärjen tavoittamiseen. Sastamolon leirissä oli tarkoitus lähteä järkyttämään SSRA:n peliä heti alusta alkaen aktiivisella karvauspelaamisella, olihan sarjakärki kärsinyt edellisenä iltana todellisen shokkitappion (17-3) Koskelankylän Riennolle.

Avauserä olikin Sastamololta eniten sitä peliä, jolla tavalla sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue voi horjuttaa sarjan etevimmin hyökkäävää joukkuetta ja sen peli-iloa. Vastustajan suorille hyökkäyksille ei annettu juurikaan tilaa ja kun vastaiskutkin saatiin kohtuudella kuriin, oli sapluuna pelin onnistumiselle olemassa. Sastamolo oli erässä hallitsevampi, mutta maalit jaettiin erässä 1-1 lukemin. Ja avauserän perusteella odoteltiin taas maalin peliä, joita trillereitä Sastamolo on tarjonnut faneilleen tukuttain tällä kaudella.

Toisessa erässä Kinsin pelikuri herpaantui kuitenkin ratkasevissa määrin ja peliä pelattiin ankkasävelten tahdissa. Valmentaja Laukko oli vedätyttänyt joukkueensa karvauslinjan hiukkasen alemmas avauserästä ja tiiviistä viisikosta keltapaidat pääsivät hyökkäämään erässä vastaan tuhoisin seurauksin. Sastamolon jatkoi toisessa erässä sinänsä mallikasta ja ajoittain näyttävääkin pallollista peliä, mutta jossain kohti erää kontrolli hyökkäämisen suhteen petti ja Ankat alkoi taapertaa mestoille juuri niitä polkuja pitkin, joita se kaikista mieluiten talloo.

Sastamolo teki keskialueella vääriä pallollisia valintoja silloin, kun olisi pitänyt rauhoittaa ja yhtäkkiä tulikin liian kiire ryhmittäytyä puolustamaan vastaiskua ja verkko heiluikin omissa. Viisi takaiskua aikaan 31.00 mennessä riitti Sastamolo-vahti Seppo Forsmanille, joka ei hänkään tällä kertaa pystynyt venymään kohti voittavia torjuntoja Ankkojen ollessa säälimättömän tehokas puolittaisissakin tekopaikoissa.

Kotijoukkueen kannalta surkean toisen erän jälkeiset lukemat 2-6 vieraille. Päätöserään kotijoukkueelta jäi sivuun sinänsä erinomaisen iltapuhteen tehnyt kolmosketju, joka sentteri Harri Korhosen johdolla pelasi ehjän ottelun jääden +/- -tilastossa lämpimän puolelle ja Sastamolo tiivisti peluutustaan kahteen kentälliseen.

Kolmas erä oli Sastamolon hallintaa ja hyökkäykset kääntyivät ajoittain komeastikin kohti Ankka-maalia, mutta mitään varsinaista kirivaihdetta joukkue ei saanut aikaan, Ankkojen rankaistessa erän alkuun parilla erikoistilannemaalilla. Liki 200-päistä kotiyleisö hellittiin erässä peräti kahdeksalla maalilla erälukemien oltua 4-4.

Heikko ottelu kotijoukkueelta ja vaikka Ankat esittikin jälleen komeita osumia vastaiskujen päätteeksi, niin kyllähän joukkue voitettavissa oli. Jos jokin pelin osa-alue Rankkojen Ankkojen karsintataipaleen katkaisee, niin se on organisoitu puolustuspeli ja puolustukseen kääntyminen omien hyökkäysten jälkeen. Näitä osa-alueita Sastamolo pääsi ottelussa testaamaan joissain määrin, mutta kun oman pelin perustukset murtuivat maalivahteja myöten - kävi maalintekokilpailuissa odotetun heikosti.

Sastamolo kohtaa seuraavaksi hyvässä vireessä olevan RSB-Teamin. Ottelu pelataan Tervahallilla 23.2. klo 16:30 alkaen.