Ankat vaakkuen kotimatkalle

Sastamolo Kings-SSRA 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)

Sastamolo sai tappiollisen sarja-avauksen jälkeen vastaansa sarjanousija Rankat Ankat Oulusta. Ankat on pelannut pre-seasonin ja kauden ensimmäisen sarjaottelunsa ihan kohtuullisin tuloksin, mutta ensimmäiset sarjapisteet jäi vielä toisenkin ottelun jälkeen tulematta.

Sastamolo oli pallollisesti hallitsevampi läpi ottelun johtuen SSRA:n passiivisesta karvaustaktiikasta, jossa kärki ohjasi näennäisesti Sastamolon pallollista pelaajaa. Ensimmäisessä erässä näytti, että vierailija oli pikkaisen raskaalla jalalla liikkeellä ja Kingseillä olisi ollut tilaisuus niitata ottelun ratkaisu jo silloin. Sastamolon peli ei kuitenkaan avauserässä vakuuttanut ja pelaamisessa oli pikkaisen puolittaisen tekemisen maku. Kaksinkamppailuissa arkailtiin haastaa isokokoista vastustajaa ja SSRA pysyi pelissä mukana. Vieraat tekivät myös erän ainokaisen maalin. Maalista vastasi ennen tätä kautta Merikoskessa uraa tehnyt Jarmo Anttila, joka oli SSRA:n parhaita tänään. Anttila sai vastahyökkäyksen päätteeksi hyvän passin takatolpalle ja nosti pallon hallitusti maalin kattoon.

Toisen erän herätys

Toinen erä ja varsinkin sen ensimmäinen puolisko oli jo sen suuntaista peliä, mitä Sastamolon odottaisi esittävän läpi ottelun. Pallo liikkui, miehet liikkuivat, hyökkäyspäässä oli koko ajan apu tarjolla ja maalipaikkoja syntyi hyville paikoille. 1-1 maalista vastasi Teemu Kvist Miika Kemilän syötöstä. Kvist teki maalinsa pienen keskelle kierron päätteeksi ja laukaus painui etukulmasta ohi maalivahti Ari-Pekka Anttilan. Rankat Ankat pääsi kuittaamaan tasoituksen ajassa 27.18, kun kotijoukkueen miesmerkkaus omalla alueella unohtui ja Antti Tervonen pääsi sutaisemaan pallon rystyltä ohi maalivahti Juha-Pekka Laakson. Sastamolon hyvä ote ei kuitenkaan takaiskusta tyrehtynyt, vaan joukkue tuli tasoihin minuuttia myöhemmin Ville Männyn lauottua kierrosta tilanteeksi 2-2.

Sastamolo meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon lähivaparista, kun Tero Tikkala pääsi laukomaan vapaalta tontilta vastapalloon. Syöttäjänä maalissa Jaakko Kvist. Hyvä erä kotijoukkueelta, eikä vieraat päässeet juurikaan hätyyttelemään kotijoukkueen maalissa hyvää ottelua pelannutta Laaksoa.

Onnekkaasta yv-osumasta viimeinen niitti

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla näytti, ettei Sastamololla tule vaikeuksia hoitaa ottelusta voittoa kotiin, mutta erän jälkimmäisen puoliskon jälkeen SSRA nosti karvaustaan ja Kingsin alakerralla oli ajoittain hätä kädessä. Kingsin sai erän ensimmäiselle puoliskolle myös maalin, joka oli loppujen lopuksi viimeinen sinetti nousijajoukkueen tappiolliselle Kemin vierailulle. 4-2 osuma syntyi ylivoimalla onnettaren hymyillessä varsin maireasti Kingseille. Kotijoukkueen toinen ylivoima oli jo pikkaisen toisessa erässä saatua ylivoimaa parempi ja parantunut ylivoima realisoitui maalin muodossa ajassa 48.54. Ville Mänty sai maalin takaa poikkisyötön hakien saman tien syötöllä maalin eteen hakeutunutta Tero Tikkalaa. Luja syöttö pomppasi kuitenkin SSRA-puolustajan kengän kautta ohi hölmistyneen oululaiskassarin ja tilanne 4-2.

Maalin jälkeen SSRA nosti karvaustaan ja tähän ei ollut Kings-paketti aivan valmiina. Omassa päässä järjestettiin turhan vaarallisen näköisiä tilanteita, mutta maalivahti Laakso korjasi potin SSRA:n yrittäessä rusikoida palloa maaliin maalinedushässäköiden keskeltä.

Laakso pelasi muutenkin maalillaan vahvan pelin lukuunottamatta pientä kauneusvirhettä toisen erän 1-2 maalissa, joka upposi verkkoon pikkaisen helpon oloisesti. Rankat Ankat painoi kolmannen erän puolivälin jälkeen palloa vahvasti maalille, mutta aivan huippupaikoille joukkue ei päässyt. Kesken ankkamyllytyksen Sastamolo teki myös maalin, jonka tuomaripari hylkäsi varsin kummallisin perustein. Kimmo Kangas pääsi lyömään reboundin maalin edestä verkkoon, mutta tuomari Mäkikangas näki pallon tulleen Sastamolo-pelaajan jalan kautta maalintekijälle eikä maalia hyväksytty. Tosiasiassa palloa ei missään vaiheessa tilannetta käynyt Sastamolo-pelaajan jalassa, mutta tuomarit viheltävät mitä näkevät kentällä tapahtuvan.

SSRA:n sai mahdollisuuden ottelun lopussa kokeilla maalintekoa 5-4:ä vastaan, kun molemmilla joukkueille oli miehet jäähyboksissa ja vieraiden maalivahti oli vaihdettu kenttäpelaajaan. Oululaisten tasoitusyritykset jäivät kuitenkin ponnettomiksi puolustajien laukausten liidellessä selkeästi ohi ja yli maalin.

Merikoski-ottelusta Sastamolon peli parani, mutta tasaisuutta otteisiin kaivataan entistä enemmän huomenna, kun vastaan asettuu hurjan hyökkäysarsenaalin omaava Kajaanin Papas.