Vaasan II-joukkue kaatui 10-5

Lauantai-kylään Tervahallille saapui fuusioseura SB Vaasan kakkosjoukkue. Sastamololla oli alla murskatappio Oulusta, joten lähtöasetelmat eivät olleet helpoimmat mahdolliset kotijoukkueelle. Tilanne oli kuitenkin nollattu, kun katsoo tämän päivän ottelutapahtumia. Ensimmäinen erä mentiin sulle-mulle tyyliin. Sastamolo ja SB Vaasa tehtailivat maaleja tasaiseen tahtiin vuoronperään Sastamolon tehdessä erän viimeisen ja vieden erän 4-3. Ottelukellon kiiruhtaessa kohti 5:ttä minuuttia, jälleen yhteen koottu tehotrio Vesa Hytönen, Juha Tammela ja Jiri Holpainen toimi. Holpainen "näki" selkä kentälle päin pelaten Juha Tammelan maalin takatolpalla, jonne syöttö tuli piirun tarkasti ja Tammelalla oli helppo työ tehdä kauden 14. osuma. Vaasa tuli tasoihin ajassa 9.50  ja meni minuutin kuluttua maalin johto asemaan. Tämän jälkeen oli Kingsin vuoro juhlia kahteen otteeseen. Maalin tekijöinä Vesa Hytönen ja Toni Tammela, joka hyökkäysketjuineen löysi hyvän vireen päivän otteluun. Tilanne oli 3-2 kotijoukkueelle. Erän loppuun, heti SB Vaasan tasoitettua lukemiksi 3-3 nähtiin yksi päivän erikoisimmista osumista. Heti keskialoituksen jälkeen Sastamolo-puolustaja Teemu Kvist sai pallon haltuunsa ja näki Juha Tammelan liikkuvan kohti vastustajan maalia, viekas roikkupallo Tammelalle, joka jatkoi pallon suoraan ilmasta maaliin. Ensimmäisessä erässä Sastamolo antoi vierailijoiden rakentaa kuvioitaan välillä luvattoman helposti, eikä vaasalaiset paikoistaan erehtyneet.

Toisessa erässä löysän siiman antaminen vierasjoukkueelle loppui. Erän aluksi maaliin, Janne Liuskin lievästi loukkaannuttua asteli Ilkka Kuusisto. Sastamolo tarkensi oman pään puolustuspelaamistaan. Ensimmäisessä erässä lievästi kuvioitaan haeskellut 3. kentällinenkin alkoi saada tilanteita vastustajan päätyyn. Toisen erän avausmaalista vastasi kuitenkin SB Vaasa II. Vaasalaiset hakivat ratkaisuja useimmiten poikittaissyötöillä hyökkäyspäässä ja tulosta tulikin pariin otteeseen ottelun aikana. 4-4 tasoituksen jälkeen loppuerä oli Sastamolon. Onnistumisia alkoi tulla laajalla rintamalla. Kaikkinensa Sastamolon 10:stä maalista vastasi kahdeksan eri miestä. 5- 4 johtoon Sastamolo siirtyi tyylikkäällä vapalyönti maalilla. Jiri Holpainen siirsi pallon Teemu Kvistille, joka nosti pallon pienestä kulmasta maalin kattoon. Vanhempi Kvistin veljesparista pelasi muutenkin ottelun hyvillä tehoilla 1+2, joka on harvinaista herkkua Sastamolo-puolustajalle. Seuraavasta osumasta vastasi joukkueen kippari Ville Mänty saaden upean syötön Toni Tammelalta, jonka vääntötilanteessa saatu puujalka haittasi miehen pelaamista. Sastamolo vei erän lukemin 4-1, kun erän viimeisessä osumassa 3.kenttä näytti miten maali tehdään. Tapio Erkkilä antoi keskialueella Jaakko Korhoselle älykkään syötön omista längeistä, Korhonen tuulispäänä yksin läpi ja pallo maaliin.  Päätöserään lähdettiin lukemista 8-4.

Kolmas erä, jossa Sastamolo olisi voinut katkaista vastustajan selkärangan parilla nopealla osumalla. Näin ei käynyt ja peli pelattiin viimeiseen summerin soitantoon saakka täydet lasissa. Vaikkakaan suurempaa paniikkia ei syntynyt Sastamolo päätyyn missään vaiheessa, sai SB Vaasa hyvällä liikkeellä maalivahti Ilkka Kuusiston pysymään jatkuvasti hereillä. Kuusisto torjui hyvin vaasalaislähentelyt ja toimi täten voiton lukkona. Vaasalaisten onnistuessa maalinteossa yhden kerran Sastamolon kahta vastaan, päätöslukemiksi kirjattiin 10-5. Pentti Katermaa päätti Vaasan pyristelyt tehden päätöslukemiksi 10-5 ja samalla avausmaalin Sastamolon paidassa. Jälleen tarjottiin yleisölle maaleja mahan täydeltä ja komeitakin sellaisia, mutta totuuden nimissä on sanottava, että Vaasan kakkosjoukkue ei ollut sopiva mittari Sastamolon nykykunnolle. Huomenna sellainen on luvassa, kun vastaan asettuu punamustien vaarallisempi versio SB Vaasa I.