Loistava peli sai sysimustan lopun

Pelikellon seisahtunut aika 57.16 ei allekirjoittaneen mielestä hevillä unohdu. Tuossa ajassa mielessä pimeni ihmeellisesti, voisiko sanoa jälleen kerran. Sastamolo pelasi ennakkoon sarjan suosikiksi hehkutettua SB Vaasaa vastaan kauden parhaan pelinsä, mutta vain tulos muistetaan, niin karua kuin se onkin. Ensimmäinen erä oli tasainen. Sastamolo ehkä turhaan vielä katseli ja kuulosteli millaisella vauhdilla Vaasan ykkösporukka liikkeelle lähtee. Sastamolo meni jo 2-0 johtoon, mutta päästi erän päätöslukemiksi Vaasan tasoihin. Kings ei ollut vielä näyttänyt edes parastaan ja viime kaudella ykkösen karsinnoissa ollut Vaasa oli yllättävän aneeminen. Sastamolon liike riitti vallan hyvin toisin kuin viime kauden otteluissa, joita vaasalaiset veivät kumpaakin pelillisesti.

Toinen erä. Sastamololle pari henkilökohtaista lapsusta, joista SB Vaasa rokotti ankaralla tyylillä ja aikaan 25.18 peli oli 2-4. Tästä eteenpäin peliä vei kotijoukkue Sastamolo Kings. SB Vaasa laski ehkä hieman karvausta ja Kingsin pelinrakentelu alkoi tuottaa yhä useampia maalipaikkoja. Pitkään tehottomasti jauhanut ylivoimakenttä ja Juha Tammela toi Sastamolon peliin mukaan. Henkireikä kolmanteen erään saatiin kovalla työllä maalipaikkoja luoden. Juha Tammela antoi viulunsa laulaa sellaista kieltä, että tuomarikaksikko sai olla tarkkana lopulta todeten, että pallo kävi hirmuisella voimalla maalin ylänurkassa tullen sieltä saman tien vauhdilla peliin.

Kolmanteen erään tilanteesta 3-4. Jo tässä vaiheessa valkoisissa pelannut kotijoukkue oli huomannut Vaasan keräilyporukan jyrsivän samaa pullaa mitä Sastamolon nuori joukkuekkin. Sastamolo lähti 3. erään valtavalla vimmalla, tasoitus ja juosten ohi mielessään. Kova painostus tuotti tulosta, kun Tommi Häggström latasi viivalta sydämmensä kyllyydestä ja räjäytti loistavasti pelissä mukana olleen kotikatsomon suoraan huutoon. Tilanne tasan 4-4. Tästä ei Vaasa hätkähtänyt. Joukkueen ykköspyssy, kolme maalia tässäkin ottelussa latonut Mikael Furu vei joukkueensa 4-5 johtoon ajassa 53.09. 3. erää Sastamolo hallitsi. Vaasa perusti koko pelin ajan ehkä yllättävänkin passiiviseen puolustuspeliin ja on todettava, että tilaa ei paljon Sastamolon hyökkäyspäässä ollut kuvioita rakennella. Jos oli vierasjoukkueen ykköspyssy noussut tähän mennessä valokeilaan, niin yhtään huonommaksi ei jäänyt Sastamolon tehohyökkääjä Juha Tammela. Tammela toi Sastamolon vielä kerran taisteluun mukaan ohjaten Vesa Hytösen syötön maalin edestä maaliin ajassa 55.25.

Tommi Häggström otti ajassa 55.55 ehkä turhankin jäähyn estämisestä, mutta tähän ei ottelu missään nimessä ratkennut. Sastamolo oli tapellut Vaasan ylivoimaviisikko vastaan ansiokkaasti jo reilun minuutin verran, kun Sastamolo puolustaja Teemu Kvist sai pallon oman maalin takana. Aivan liian suurella riskillä yritetty jäähyn tappaminen palloa pitäen oman maalin takana kostautui hirvittävällä tavalla. Pallon menetyksen johdosta pallo pomppi suoraan maalin eteen, josta Tuomas Paajanen rokotti. Järkyttävä virhe tuollaiseen paikkaan, kun koko joukkue on taistellut ja itse virheen tekijäkin pelannut yhden kauden parhaimmista peleistä maalin syntyhetkeen saakka. SB Vaasa I parempi lohduttomin lukemin 5-6.  Sastamolo taisteli suurella sydämmellä kauden parhaan pelinsä ja puolueellisesti, niin kuin aina näitä kirjoittaessani on sanottava, että Sastamolo oli kenttäpelissä parempi. Mitataan se sitten laukausten määrässä, pallonhallinnan määrässä tai potentiaalisten maalipaikkojen määrässä. Allekirjoittanut ei naama peruslukemilla juuri nyt lohdutuksen sanoja löydä, mutta tosiasia on, että kausi on tasan puolivälissä ja vielä monta hikistä erää taisteltavana.

Tämä on unohdettava ja sen olisi hyvä tapahtua ennen vuodenvaihdetta...