Komea voitto kauden parhaalla esityksellä

Sastamolo Kings-RSB-Team 8-4 (0-2, 3-1, 5-1)    Videkooste ottelusta  kuvia ottelusta: [1]  [2]

Sastamolo esitti tänään kauden parastaan, kun RSB kaatui lopulta selvin 8-4 lukemin. Viime otteluissa varsin epätasaisin ottein esiintynyt kotijoukkue oli saanut koottua rivinsä upeasti ja yleensä vahvajalkainen RSB jäi tällä kertaa tilannenopeudessa pykälän pari kotijoukkueesta. Vaikka avauserä meni vieraille 0-2 lukemin, niin 5vs.5 peli oli hyvin Sastamolon hallussa. Joukkue nukahti kaksi kertaa vapaalyöntien vastaanotoissa, mutta muutoin avauserän pelaaminen oli hyvässä kuosissa ja samanlaisella otteella maaleja oli lupa odottaa toiseen erään.

RSB meni toisessa erässä vielä 0-3 johtoon maalilla, jonka vieraat tekivät aavistuksen epäselvissä olosuhteissa. Ylivoimalla pelannut RSB sai vapaalyönnin Sastamolon maalin edestä tilanteessa, jossa Kingsin palloa hallussaan pitäneeltä Samuli Metsävainiolta lyötiin maila poikki ja vapari tästä kaikkien yllätykseksi vieraille. Peliä ei vihelletty kuitenkaan poikki ja Metsävainion mailanpätkän haun ajan RSB piti hetken palloa viidellä kolmea vastaan ja niittaisi nopeasti Mika Karusaaren toimesta lukemiksi 0-3. Sastamolo ei antanut erikoisten tuomioiden viedä pelihuumoria vaan joukkue jatkoi toisessa erässä vahvaa pallonhallintaa pitäen RSB:n suorat hyökkäykset melko lailla vaarattomina.

Kotijoukkue tulikin erässä ansaitusti tasoihin Juho Ruonakankaan nostaessa läpiajon päätteeksi tilanteeksi 1-3 ja uutterasti töitä hyökkäyspäässä tehnyt Tero Tikkala napautti kaksi kaukolaukausta verkkoon ja erätaukotilanne 3-3. Päätöserässä mikään ei muuttunut. Sastamolon katkoi hyvin oranssipaitojen hyökkäyksiin lähtöjä ollen koko aika vaarallinen vastaiskuissa. RSB meni erässä kuitenkin johtoon heti 43 pelatun sekunnin jälkeen.

Pari minuutti myöhemmin Sastamolon Kimmo Kangas näytti osaamistaan tällä kertaa sentterin tontilla iskien läpiajon päätteeksi pelin tasoihin. Kun Harri Hautakangas ja Jaakko Kvist jatkoivat Sastamolon tehohetkeä vielä parilla maalilla alkoi vieraiden selkäranka notkua. Sastamolo piti päätöserässä RSB:n hitaat lähdöt edelleen vaarattomina samalla kuitenkin niin, ettei perinteistä passivoitumista tapahtunut. Loppulukemat tänään 8-4 Aleksi Kvistin sooloiltua 7. ja Juho Ruonakankaan iskiessä 8. maali tyhjään RSB-nuottaan.

Seuraavassa valmentaja Jaakko Kvist analysoi peliä.

Noniin Jaakko. Rakas paikallisvastustaja kaadettu 8-4. Miltäs voitto maistuu tähän paikkaan? Peli on ollut viime aikoina kuitenkin melkoista vuoristorataa.

- Ensinnäkin täytyy kiittää vastustajaa hyvästä II-divarin salibandyottelusta. Peli muistutti jossain määrin jopa alkukauden KeLy - vieraspeliä, jossa pelitempo ja fyysisyys oli poikkeuksellisella tasolla. Tänään erittäin tasapanoisella 60 minuuttisella todella tärkeät pisteet.

- Pelaaminen on tosiaan ailahdellut viime aikoina ja tunnetilatkin ovat sitä myöten eläneet todella voimakkaasti, joten näidenkin asioiden valossa pistepottiin täytyy olla tyytyväinen. Eikä kannata vähätellä ottelun viihdearvoa, sillä sillä hienosti läpi ottelun kannustanut 255-päinen kemiläisyleisö näki erittäin viihdyttävän salibandyottelun.

Kyllä vain. Mites näet ottelun jos jaetaan eräkohtaisesti kolmeen. Oliko jopa kauden tasaisin esitys myös ketjujen tasapainon ja onnistumisten suhteen?

- Kyllä se sitä oli. Olkoonkin, että RSB:n eilinen ottelu OYUS:a vastaan taisi painaa hieman vierailijan jaloissa. Itse katson kuitenkin aina sen miten on pelattu, joten tässä suhteessa meidän taktis-tekninen suorittaminen oli tänään kauden kärkipäästä.

- Eräkohtaiselle tarkastelulle ei tässä kohtaa liene tarvetta, sillä 5v5 pelaaminen oli vahvaa kautta linjan, lukuunottamatta erikoistilanteita ja niitä ensimmäisen ja toisen erän hetkiä, jolloin kaveri pääsi suorista hyökkäyksistä taskupaikoille. Tilauksessa oli pelirohkea, agressiivinen, 60 minuutin Sastis ja siinä kyllä onnistuttiin.

Mistä moinen pelivire taas kaivettiin aneemisten vieraspelien jälkeen? Vaikuttiko se, että siirryttiin lentokentän kokoiselta ja huopatossutehdasmaiselta Kastellin salista aina hektiseen Tervahalliin, 255 silmäparin eteen ja siihen päälle aina railakas RSB?

- Kyllähän ottelu oli meille mentaalitasolla helposti lähestyttävä. OYUS -ottelun mahanlasku ja siitä viikon vellonut kiukku yhdistettynä paikalliseen purkautui positiivisella tavalla. Eipä siellä tarvinnut hirveästi motivoida. Ja kyllähän fakta on se, että pelirohkeus kasvaa tutussa ympäristössä, hienon kotiyleisön edessä vähintäänkin napsun verran.

Kyllä, niinhän tuo näytti tekevän. Mites on, ketjukoostumukset näytti tänään olevan melko hyvin balanssissa. Jatketaanko samoilla viikon päästä Koskria vastaan? Esim. Kankaan sentteripeli vakuutti.

- Turha tässä kohtaa on mennä asioiden edelle. Viikko on pitkä aika ja sillä välin voi sattua mitä vain. Kisiltä ja koko 2.ketjulta tänään erittäin vahva ottelu, mutta ensi viikolla perustyö on taas tehtävä laadulla ja uudelleen.

- Kaikki positiivinen energia tästä ja sisäinen motivaatio korkealle, näin voimme menestyä.

No niinhän se toki onkin. Jatketaampa ensi viikonloppuna ja muistahan ottaa kaikki oppi irti alkavasta huippuvalmentajatutkinnosta!