Sastamolon bensiini loppui päätöserässä

Sastamolo Kings-RSB-Team 4-7 (1-1, 3-1, 0-5)   [ottelukuvat]

RSB-Team Rovaniemeltä näytti taas kerran palan hauista kun kysyttiin fysiikkaa, tullen ryminällä Sastamolo Kingsin ohi pelin ollessa kaksi erää selkeästi Sastamolon hallinnassa. Sastamolo pelasi kaksi erää erinomaista salibandya kauden avausottelussa Kemissä. Mukavasti katsojista täyttynyt Tervahalli ja sen fanikatsomo näki kotijoukkueelta ehjää pelaamista ja komeasti luotuja maalipaikkoja 40 minuutien edestä. Tämän jälkeen Sastamolon kulku sammui kuitenkin kuin myrskylyhty ja joukkue näi nuolemaan näppejään kahden erän jälkeisistä 4-2 numeroista huolimatta. RSB vei ottelun nimiinsä lukemin 7-4 ja näin viimeisen erän lukemat lohduttomasti 5-0 vieraille.

Ottelun kulmionaatipisteeksi muodostuneessa päätöserässä RSB nosti karvauksensa aivan päätylautaan saakka, estäen jopa maalivahti Forsmanin lyhyet avausheitot puolustajille. RSB:n korkean karvauksen alla Sastamolo ei saanut palloa omista liikkeelle, ja lopulta pallokonttorilli hävisi joukkueelta olemattomiin jalan alkaessa painaa varsinkin paljon erikoistilanneminuutteja pelanneilla pelaajilla. Valmentaja J. Kvistin sanoin: "Peliväline on vallan väline" ja tuosta vallasta jouduttiin päätöserässä ratkaisevasti luopumaan.

Tässä vaiheessa kautta joukkueen on kuitenkin turha painaa päätään pensaaseen, vaan ottaa avausottelusta mukaan kaksi erinomaisesti sujunutta kaksikymmenminuuttista. Siellä onnistujia oli niin pelaajiston keskuudessa, kuin pelaamisessa muutoinkin. Täksi kaudeksi puolustajaksi siirtynyt Kimmo Kangas, pakkiparinaan ensimmäisen ottelun liiton sarjoissa pelannut Juho Kaakinen onnistui debyytissään erinomaisesti ja peli kulki kuin vanhalta toppariparilta ikään.

Kausi jatkuu ensi lauantaina, kun nousija joukkue OLS II saapuu Tervahalliin. Ottelu alkaa tutusti klo 16:30.