Sarjakakkonen maalin verran parempi

Sastamolo Kings-RSB-Team 5-6 (2-3, 1-1, 2-2)

Vain kymmenellä kenttäpelaajalla tuplaviikonloppua ottelemaan lähtenyt Sastamolo sai fyyssiselle jaksamiselleen todellisen testin sunnuntaina, kun joukkue sai vastaansa RSB-Teamin, joka tiedetään sarjan juoksuvoimaisimmaksi joukkueeksi. Vauhdista ei tingitty tälläkään kertaa, kun Sastamolo ja RSB kohtasivat. Tervahallin runsas satapäinen yleisö näki viihdyttävän ja viimeisille hetkille saakka jännittävän ottelun, jossa kotijoukkue laittoi sarjakakkoselle todella kampoihin. Ottelun toisessa ja kolmannessa erässä näytti siltä, että RSB ratkaisisi ottelun mennen monta kertaa kahden maalin johtoon, mutta joka kerran Sastamolo tuli maalin päähän ja lopulta maalivahti Hernberg ja päätösummeri pelastivat rovaniemeläiset extra-viisiminuuttiselta.

Vastustaja maalaa taas kolmesti

Avauserä oli Sastamolon kannalta sinänsä mollivoittoinen, että vastustaja pääsi maalaamaan siinä jo kolme kertaa edellisen päivän tapaan. Kaksi maaleista olisi ollut täysin nollattavissa, kun varsin pahasti pieleen mennyt keskialueen ylitys ja karvauspelissä kakkoseksi jääminen ei jäänyt kärkkäiltä rovaniemeläishyökkääjiltä hyödyntämättä ja joukkue vei erän 3-2. Muutoin ottelu oli energiatasoltaan täysin erilainen kuin edellispäivän ToPV-ottelu. Peliä käännettiin lähes jokaisesta riistosta ja väkeville kaksinkamppailuille antoi mahdollisuuden ottelun erinomainen tuomaripari Fordell-Saastamoinen.

Avauserä oli Sastamololta hyvä. RSB ei päässyt korkealla karvauksellaan Sastamolon avauspeliin kiinni ja hyökkäyspäässä Sastamolo sai luotua maalipaikkoja. RSB antoi kuitenkin muistutuksen siitä, että yhtään hetkeä ei voi laatikossa nukahdella, muutoin kongi kumahtaa omassa päädyssä hyvinkin nopeasti.

Erän lopussa Sastamolo sai kaksi peräkkäistä jäähyä ja RSB pääsi kokeilemaan toisen erän alkuun saakka ylivoimaa 4 minuuttia putkeen. Rovaniemeläiset pääsivät laukomaan joitain kertoja, mutta laukaisusektorit eivät olleet parhaita mahdollisia ja Sastamolon hienosti taistellut av-nelikko hoiti oman osuutensa tyylillä peittäen poikkisyöttöyritykset neliön läpi.

Toinen erä oli muutenkin hyvän ottelun pelanneelta kotijoukkueelta sen paras. Pallo kulki mieheltä miehelle ja varsinkin Tero Tikkalan kentällinen siirteli palloa tyylikkäästi yli keskialueen, jonka jälkeen Tikkala ja Kangas olivat jatkuvasti kiusaamassa kaverin puolustajia. Yksi päivän komeimmista osumista nähtiin ajassa 34.08, kun pikkuhiljaa parasta pelikuntoaan lähenevä Toni Tammela näytti syöttämisen taitojaan. Maali syntyi ylivoimalla RSB:n pelatessa varsin aktiivista alivoimapeliä. Tammela sai pallon kaukalon oikeaan laitaan Ville Männyltä ja nappisyöttö löysi takatolpalta Tero Tikkalan, joka laittoi pallon maalivahti Hernbergin kautta maaliin. RSB:n maalatessa tasaisessa erässä myös kertaalleen lähdettiin kolmanteen erään kutkuttavassa 3-4 tilanteessa.

Taisteluilmettä

Kolmas erä mentiin sulle-mulle -tyyliin RSB:n mennessä kaksi kertaa johtoasemaan ja Sastamolon tullessa molemmilla kerralla maalin päähän. RSB niittasi 3-5 osuman Sastamolon löysän keskialueen pelaamisen seurauksena. Mika Heinonen pääsi juoksemaan pallonriiston jälkeen puolen kentän takaa ilman suurempia estelyjä aina laukaisusektorille saakka ja napakka laukaus löysi tiensä verkon perillle. Sastamolon kavennusosumaa ei kauaa tarvinnut kuitenkaan odotella, kun 25 sekunttia RSB:n maalista Jari Poikelan juonikas syöttö maalin takaa löysin maalin eteen sännänneen puolustaja Perttu Saarelan, jolla oli helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä maaliin.

Seuraavat kaksi osumaa tulivat taas lyhyen ajan sisään. Ajassa 50.05 Jani Mustonen pääsi karkaamaan vartijaltaan ja omalta puolustusalueelta lähtenyt kirmaus päätyi Sastamolo-maalin taakse, josta Mustonen passasi maalille nousseelle Mika Karusaarelle, joka nosti pallon oikeaan ylänurkkaan. Lukemat 4-6 sai vanhentua taululla minuutin ja 25 sekunttia, kun Toni Tammela osoitti maalivainuaan. Puolustaja Aki Kvist nosti hyökkäystä puoleen kenttään saakka ja löysi hienolla pitkällä syötöllä maalille sännänneen Tammelan, joka ohjasi pallon ilmasta maaliin ja tilanteeksi 5-6.

Sastamolo ei antanut tämän jälkeen RSB:lle enää yhtään maalia eteen ja sai erän edetessä loppua kohden hienon hurmoshengen päälle kotiyleisönkin syttyessä harvoin nähtäviin suosionosoituksiin ja tunteenpurkauksiin. RSB yritti pelikellon edetessä kohti täyttä 60-minuuttista pidentää hyökkäyksiään pitämällä palloa hyökkäyspäädyssä ilman kiirettä maalintekoon. Sastamolon paras mahdollinen kiri tyrehtyi Teemu Kvistin jäähyn, jossa Mika Saastamoinen näki Kvistin peittävän laukausta maasta pelaten. Kemiläiset saivat jäähystä huolimatta painopisteen nopeasti RSB-päätyyn. Parhaat paikat ottelun lopulla osui Tero Tikkalalle, jonka Seppo Forsman heitti kertaalleen läpiajoon Tikkalan nostoyrityksen jäädessä maalivahti Hernbergin suojuksiin.

Aivan ottelun viime sekunneilla Tikkalalla oli mahdollisuus lyödä viidellä kenttäpelaajalla ilman maalivahti pelannut Kings tasoihin, mutta hyökkääjä ei saanut kunnon osumaa maalin lähelle tipahtaneeseen ilmapalloon. Runsaslukuinen Tervahallin salibandy-yleisö näki hienon ja vauhdikkaan kamppailun, josta kotijoukkueelle olisi pisteen voinut suoda, mutta niin vain koitui Sastamololle toinen maalin tappio RSB:tä vastaan, kun syksyllä rovaniemeläiset olivat jatkoajalla parempia.

Vaikka viikonlopun saldoksi koitui kaksi tappiota ei pelaajien parane tyontää päätä pensaaseen. Sastamolo osoittaa edelleen todellista venymiskykyä, vaikka kokikin taas kerran yhden merkittävän pelaajamenetyksen. Jaakko Kvistin poislähtö ei varmastikaan voi olla näkymättä joukkueen otteissa, mutta toisaalta Kimmo Kangas ja Tero Tikkala pelasivat ehkä kauden parhaat pelinsä ja ottivat aiempaa isompaa roolia hyökkäyspelissä. Myös Toni Tammelan (2+1) fyyssinen kuntoa alkaa olla sitä luokkaa, että kevättä kohti voidaan odottaa lisää urotekoja. Toivoa sopii myös, että varusmiespalvelusta suorittava Miika Kemilä on roosterissa parin viikon kuluttua käytävässä Kely-pelissä, sillä kuudella hyökkääjällä tarpominen ei anna juuri vaihtoehtoja tai särkymävaraa peluutusta mietittäessä.