Redy ei pysynyt kyydissä

Videopätkä Jaakko Kvistin 2-0 maalista.

Vierasottelu Kokkolassa paikallista Redyä vastaan muodostui syyskaudella piinaavaksi näytelmäksi, josta Sastamolo väänsi pisteet vasta jatkoajan jälkeen lukemin 5-4. Nyt karsijan paikkaa pakoileva Redy oli kenttäpelissä selkeästi huonompi, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Redy peruuttelee, Sastamolo maalaa

Kotikentällään Kokkolan Kanuunahallissa Redyn sumputustaktiikka toimi liki täydellisesti kemiläisiä vastaan, mutta nyt kentän koon venyessä monta kertaa suuremmaksi kokkolalaiset eivät saaneet tukittua maalinedustaa valkopaidoilta. Avauserän vei Kings 3-0 Niko Kvistin ollessa jokaisessa avauserän maalissa mukana. 1-0 nuori hyökkääjä runnoi oman reboundin sisään lähietäisyydeltä. 2-0 osumasta vastasi Jaakko Kvist ylivoimalla sijoittaen pallon maalin edestä ohi Matti Räisäsen. Kokkolalaiset jättivät Kvistin ypöyksin neliön keskustaan perustaen alivoimapelaamisen Juha Tammelan tehovartiointiin.

Kotijoukkueella ei avauserässä ollut suuriakaan vaikeuksia murtaa Redyn sumppua, vaan maalintekopaikkoja siunaantui molemmille kentällisille.

Redy rikkoi kuparisen

Toinen erä oli pitkälti ensimmäisen toisinto. Ainoastaan erän alussa Redyllä oli joitain maalipaikkoja ja hyviä painostusjaksoja. Redy ei lähtenyt nostamaan karvauspeliään, vaan keskittyi pitämään numeroita siedettävinä ja hakemaan harppuunahyökkäyksillä joukkueen avausmaalia. Tässä se onnistuikin, kun Hannu Rantala pääsi kiertämään laidasta laukoen pallon kohti Juha-Pekka Laaksoa. Reboundissa oli kärppänä paikalla hattutempun ottelussa tehnyt Juha Vuolle laittaen pallon maita myöten sisään. Tilanne 4-1.

Toisessa erässä vierailijoiden keskittyminen alkoi kääntyä itse pelistä pois ja suurimman huomion sai ottelun erotuomarit, joille punapaidoilla oli jatkuvasti asiaa. Jatkuvat selkään työntämisestä vihelletyt rikkeet saivat suuren ihmetyksen aiheen vierailijoiden keskuudessa. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että joukkueen pelityylissäkin voi olla tarkistamista, jos viidellä pelaajalla on ennen tätä ottelua jo yli 20 jäähyminuuttia sisältäen useita ottelu- ja pelirangaistuksia. Vertailukohdaksi jos käytetään kotijoukkue Kingsiä, niin eniten jäähyminuutteja on Sami Niskalalla, 14 min.

Toisessa erässä myös puolustaja Jussi Pirttikangas pääsi avaamaan maalitilinsä tälle kaudelle maalaten komealla kaukosivalluksella erän päätöslukemat 7-1.

Rutiinilla loppuun

Päätöserään Sastamolo ja joukkueen valmennusjohto antoi peliaikaa vähemmälle peliajalle tällä kaudella jääneelle Jari Poikelalle, joka pelasikin hyvän erän Juha Tammelan ja Jaakko Kvistin rinnalla. Vielä ei juniorin avauspistettä Kakkosessa nähty, vaikka mahdollisuuksia oli. Myös pari viime ottelua vähemmälle peliajalle jäänyt Kimmo Kangas sai paikan Ville Männyn johtaman hyökkäyskentän toisessa laidassa.

Sastamolo maalasi päätöserässä vielä neljä kertaa Redyn kahta vastaan ja loppulukemiksi kirjattiin 11-3.

Rutiinivoitto kotijoukkueelta, josta ehkä paras anti oli runsas pallollinen peli ja samalla tämän osa-alueen ja maalinteon hyvä treeni. Sastamolon pistehirmut löytyvät Juha Tammelan ketjusta, jossa Niko Kvist teki tehot 2+3, Juha Tammela 3+1 ja Jaakko Kvist 1+2.