Piinava jännäri päättyi Sastamolon juhliin

Sastamolo Kings-Papas 9-5 (2-2, 1-2, 6-1)   [ottelukuvat]

Edustusjoukkue polkaisi kautensa käyntiin todellisella jännärillä. Kajaanin Papas oli odotetun vahva vierailija ja kolmannessa erässä näytti, että kajaanilaiset tulevat väkisin kolhuista ottelun edetessä kärsineen Sastamolon ohi, mutta Kingsit näytti melkoista taisteluilmettä kääntäen pelin vielä kerran kotijoukkueelle viimeisellä minuutilla. Loppulukemat venähtivät lukemiksi 9-5.

Avauserä oli tasaista pelaamista ja näin mentiikiin 2-2 lukemissa ensimmäiselle erätauolle. Mitä pidemmälle toinen erä vanheneni sitä paremmin vierailija Papas sai otetta pelistä. Sastamololta oli ottelusta pois viikko sitten Cupissa reitensä loukannut ykkössentteri Perttu Saarela ja toisessa erässä ykkösketjusta sivuun joutui maalin ja syöttöpisteen ottelussa värkännyt Pekka Lindgren. Lindgrenin olkapää meni sijoiltaan, eikä mies pystynyt ottelua jatkamaan.

3 erästä tuli Sastamolon puolustustaistelu. Jo viiden peliminuutin jälkeen ykkösketju oltiin taas muokattu uusiksi Jari Poikelan nilkkavamman vuoksi. Kahdella kentällisellä tästä edespäin pelannut joukkue oli suurelta osin puolustuskannalla päätöserässä, mutta Seppo Forsman maalinsuulla ja uhrautuva peittopeli teki Papasin maalinteon vaikeaksi. Joskin Papas sai luotua pari huippupaikkaa suoraviivaisella maalin-eteen pelaamisellaan.

Sastamolo iski omista harvoista paikoistaan isolla prosentilla ja tärkeisiin paikkoihin. Harri Korhonen lapioi rystypuolelta heti minuutin pelin jälkeen Kingsit johtoon. Papas kuittasi pelin kuitenkin taas tasoihin jo viiden minuutin kohdalla ja tässä vaiheessa Kings ei maalipaikoilla juhlinut. Ajassa 52.31 iski kuitenki Sastamolo ja Janne Korvela kuin salama kirkkaalta taivaalta. Teemu Kvist katkaisi keskialueella Papas-avauksen ja lähetti Korvelan läpiajoon, eikä nuori hyökkääjä erehtynyt.

Tämän jälkeen sinipaidat yrittävät kaikkensa pelatakseen minuutit kellosta pois, mutta Papas tuli vielä ajassa 55.45 Niko Shnoron maalatessa ja kaikki pelimerkit näyttivät sille, että vieraat jyräävät väkisin ohi. Viimeinen minuutti käänsi kuitenkin ottelun lopulisesti. Sastamolo latoi täyslaidallinen kylmää vettä vihreäpaitojen niskaan. Taas yksi harvoista kemiläishyökkäyksistä päätetään komealla tavalla. Kalle Kari pelataan laidasta läpi ja vihainen rannelaukaus uppoaa maalin kattoon maalivahti Mannisen ollessa voimaton laukauksen edessä. Viimeiselle minuutille Sastamolo iskee vielä kolmesti Papasin ihmetellessä ottelun totaalista kääntymistä kotijoukkueelle.

Summerin soidessa Tervahallin yleisö näyttää ja näytti läpi ottelun, että sekin on herännyt uuteen kauteen. Metakkaa riitti hienosti varsinkin ottelun loppuhetkillä!

Sastamolo otti kauden avauksesta komean koko joukkueen voiton. Miehiä tippui ykköshyökkäysketjun verran ja silti joukkueesta oli venymään voittoon tälläkin kaudella kärkeen kipuavasta kajaanilaisjoukkueesta. Nuoret pelaajat Kalle Karin ja Janne Korvelan johdolla ottivat komeasti vastuuta ottelun tärkeillä hetkillä. Tällä peli-ilmeelle ja avausvoitto taskussa joukkueen on hyvä jatkaa kotiotteluiden sarjaa, kun vastassa viikon päästä lauantaina on hirmuisella pelaaja-arsenaalilla operoiva LNM.