OYUS:n salama-alku kantoi voittoon

Sastamolo Kings-OYUS 4-6 (1-3, 2-2, 1-1)    [videokooste ottelusta]   [ottelukuvat]

Sastamolo Kingsin lähti jatkamaan edellisviikon hienon RSB-vierailun mukaisia otteita, kun vastaan kotikentälle asteli Oulun Yliopiston Urheiluseura, OYUS. RSB ottelussa puolustus- ja karvauspelaaminen oltiin saatu parsittua komeasti kokoon, eikä vaikeuksia tällä saralla ollut ottelussa oululaisiakaan vastaan. Tai näin ainakin suurelta osin ottelusta. Nyt OYUS sai salama-alun ottelulle lyöden pallon häkkiin kolme kertaa 43 sekunnissa, kun pelikello oli käynyt vain 4.42. Kun ottelusta tiedettiin muutoinkin tulevan kahden tarkasti puolustavan joukkueen vähämaalinen ottelu, kolmen maalin etumatka oli kultaakin kalliimpi vieraille.

Vaikka Sastamololla oli periaatteessa 55 minuuttia aikaa tulla otteluun mukaan, niin jossain määrin pikamaalit hyydyttivät Sastamolon pelaamista ehkä henkisellä tasolla. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat kotijoukkueelta erittäin uneliasta ja halutonta pelaamista ja maalit olivat suora seuraus tästä. 0-3 jälkeinen aikalisä ryhdisti joukkueen puolustuspelaamisen kyllä kerralla, mutta pallollinen pelaaminen ja hyökkäysten rakentelu meni aavistuksen väkinäiseksi surkea alun myötä.

Vasta kolmannessa erässä Sastamolo pystyi purkamaan OYUS:n korkeaa karvausta kerta toisensa jälkeen, mutta tuohon saakka pelinavauksessa oli vaikeuksia, eikä suoria hyökkäyksiä saatu toivottuun tapaan. Kolmas erä olikin selvästi Sastamolon hallintaa kahden ensimmäisen mennessä aikalailla tasan pelinhallinnan suhteen. Päätöserässä Sastamolo tuli maalin päähän vieraista ja tämän jälkeen joukkueella oli pari messevää maalipaikkaa ja varsinkin upean ottelun pelanneelle puolustaja Mikko Lapinniemelle maalin olisi suonut kahden puolittaisen läpiajon päätteeksi.

Loppulukemat siis 4-6 OYUS:lle ja joukkue jatkaa vahvasti nousuvireistä kauttaan. Kotijoukkueen pelaamisessa suurimmat ongelmat oli nyt ja parissa viime ottelussa muutoinkin se, että maalipaikkojen luomisesta ja maaleista on vastannut suurelta osin Perttu Saarelan ykkösketju laidoillaan Tero Tikkala ja Jari Poikela. Kimmo Postin loukkaantuminen kesken kauden ja poissaolot ovat syöneet alkukaudesta tehokkaan kakkosketjun tehoja, jossa Jaakko Kvist on jäänyt aavistuksen yksin ja vaille maalinsylkijää, jolle passata maalipaikkoja. Joukkueen valmennusjohto on pähkäillytkin pieniä muutoksia kakkosketjun muotoon, myös Mikko Mettovaaran paluu kokoonpanoon tuo uutta tulivoimaa hyökkäykseen.

Sarjataulukossa kaikki on kuitenkin edelleen auki ja lisäpisteitä joukkue lähtee saalistamaan tulevana lauantaina, kun Rantsilassa vastaan asettuu Ruukin Into.