Kolmannen erän hirmukiri ei riittänyt

Sastamolo Kings-OYUS 7-8 (0-2, 1-4, 6-2)       [ottelukuvat]

Sastamolo lähti katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkeen OYUS:a vastaan, kun joukkueet asettuivat vastakkain Tervahallilla pelatussa ottelussa. OYUS oli aloittanut kautensa kohtuullisen hyvin ottaen huomioon viime kauden jälkeiset menetykset, jotka olisivat heikomman materiaalin joukkueessa olleet vieläkin tuntuvimpia. Pisterohmukaksikon Södö-Leppälä lähdettyä vastuuta maalinteosta ottaa nyt joukkueen kokenut kaksikko Jarmo Härmä-Miikka Kaan, jotka molemmat ovat keikkuneet useita kertoja Kakkosen pistepörssin kymppikärjessä. Tämä parivaljakko oli vahvasti esillä myös Sastamolon kaadossa, kun joukkue vei Kemistä pisteet mukaan lukemin 7-8.

Ottelu oli Sastamolon kannalta varsin kaksijakoinen tai voisi sanoa melkein kolmijakoinen, niin paljon joukkueen pelivire ottelun sisällä heitteli. Avauserä oli joukkueelta kohtuullisen tasapainoinen lukuunottamatta kahta puolustuspelin virhettä, joista OYUS rankaisi. Toinen erä oli Sastamololta totaalisen synkeä. Erän alussa peli saatiin ilahduttavasti kavennettua kahteen yhteen, mutta useat jäähyt ja OYUS nopeaan tahtiin tehdyt neljä maalia erän puolen välin jälkeen sekoittivat Sastamolo-pakan totaalisesti. Pelaamista ei helpottanut myöskään erotuomaripari Tiitinen-Kantola vihellyslinja, joka vei juuri muutama minuuttia ennen maalille vaihdetun Pasi Riikolan istumaan 2+10 minuutin rangaistusta, eikä Riikola päässyt toisellakkaan yrittämällä pelaamaan aloittamaansa peliä loppuun. Riikola sai jäähynsä tilanteesta, jossa kassari puolusti omaa koskemattomuuttaan antaen pikkaisen kovuudessa takaisin OYUS-hyökkääjälle ja raitapaidat näkivät vain jälkimmäisen rikkeen tuomiten maalivahdille varsin harvinaislaatuisen 2+10min jäähyn. Toisen erän jäähyilyn seurauksena Sastamolo ei saanut peliään millään uomiinsa ja äkkiä OYUS oli karannut jo 1-6 johtoon.

Kolmanteen erään Sastamolo päätti lähtä hakemaan vauhtia ja positiivista virettä jo seuraavaa viikonloppua silmällä pitäen ja samalla maali maalilta kirien OYUS:n johtoa kiinni. Myös kahden erän laukaisumäärät oli niin heikkoja, että laukauksia maalille tulisi lisätä, jotta OYUS:n ontuvaksi tiedettyä maalivahtipeliä päästäisiin kokeilemaan. OYUS merkkautti kuitenkin avauserän ensimmäisen maalin nimiinsä Kingsin alivoimapurun epäonnistuttua ja Markus Tuomikoskella oli helppo työ siirtää pallo maaliin.  Tämän jälkeen Sastamolo nosti karvauspeliä siihen kuuluisaan "koko kentän miesmerkkaukseen", jolla Sastamolo niitti menestystä 3-4 vuotta takaperin ja se tehosi. Kolmannen erän vauhti kasvoikin potenssiin verrattuna kahteen aiempaan, Sastamolon käydessä sinipaitaan kiinni taukoamatta. OYUS avauspelaaminen tyrehdytettiin päätöserässä totaalisesti ja laukaisupaikkoja saatiin hyökkäysalueen riistoista solkenaan.

Pikku hiljaa OYUS joutui rakentaamaan puolustuspelinsä oman alueen neljän miehen "linnoitukseen" yhden miehen toimiessa näennäisesti kärkikarvaajana. Sastamolo heitti palloa maalille paikasta kuin paikasta ja 23 tilastoitua laukausta kolmanteen erään tehosivatkin pallon löytäessä maaliin vuoron perään niin Tero Tikkalan (3), Mikko Hytösen (2) kuin Juuso Patrikaisenkin lavoista. Maalin päähän Sastamolo pääsi vielä kolme minuuttia ennen päätössumeria ja joitain paikkoja tasoituksellekin syntyi. Lopppuminuuteilla OYUS:n kokenut kaarti Jarmo Härmän johdolla pelasi kuitenkin viisaasti, kun palloa pystyttiin suojaamaan ja pitämään Kingsin puolustuskulmissa pitkiä aikoja ja OYUS sai arvokkaita sekunteja pelattua omaan pussiinsa. Kolme minuuttia ei tasoitusosuman tekemiseen riittänyt ja kongi pelasti oululaiset jatkoajalta.

Kauden viides tappio kotijoukkueelle ja eittämättä helpoimman kautta ei tätä kautta eteenpäin olla viety. Kolme tappioista on tullut maalin erotuksella ja se syö miestä entisestään, toisaalta se todistaa sen ettei joukkue aivan niin heikkoa ole ollut mitä sarjataulukko ensinäkemältä näyttäisi. Hyökkäysepelaaminen on saatu viime otteluiden kuluessa kohtuullisen formuun, mutta joukkueen kivijalka puolustuspeli on ollut paikka paikoin hukkateillä. Jokainen ottelu on kuitenkin uusi mahdollisuus kääntää kurssi ja palauttaa tekeminen voitolliseksi. Mahdollisuus tähän on taas ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuu kotikentällä Raapo ja vieraissa Ruukin Into.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Eka erä oli kohtuullinen vaikka se menikin OYUS:lle 0-2. Paikkoja luotiin ja peruspelaaminen oli ihan hyvällä mallilla. Toisessa erässä sitten sukellettiin ja kauden perisynti - keskialueen virheet - maksoivat taas isoa hintaa. Jos ei oltu me omalla tasollaan niin ei ollut kyllä päivän tuomariparikaan: käsittämättömiä vihellyksiä läpi ottelun, joista sitten kermana kakun päällä meidän kolme peräkkäistä kakosta toisessa erässä. En lähde tuomareita syyttämään, mutta tietynlainen itsekritiikki olisi näilläkin veljillä paikallaan omaa suorittamista kohtaan.

- Kolmannessa erässä laitettiin sitten kaikki munat samaan koriin ja pyrittiin saamaan 20-25 laukasta kohti maalia. 23 laukausta tilastoin ja se riitti kuuteen maaliin. Vielä kun nuo kaksi olisi saatu niin oisikohan kiritty rinnalle ? Noh, sitä ei saada koskaan tietää, mutta eipä sillä väliä, sillä meidän tulee jatkossa olla hereillä heti ensi minuutista lähtien jotta tälläisilla asioilla ei tarvitsisi enää spekuloida. Viikonloppuna kuitenkin tiedossa kaksi erittäin tärkeää ottelua RaaPoa ja Intoa vastaan, joten hyvää reeniä vain alle ja ollaan valmiina sitten lauantaina.