Puolustusasenteella pisteet himaan

Sastamolo Kings-OYUS 6-4 (3-0, 1-3, 2-1)

Sastamolo kohtasi kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan OYUS:n, jolla ei Sastamolon tapaan ollut pelissä järin suuria panoksia. OYUS:lla oli voitolla mahdollisuus ottaa paikka aivan kärkikaksikon takaa, kun nousukarsintapaikka valui oululaisilta hukkaan jo edelliviikolla RSB-tappion myötä. Sastamolon motivaationlähde viikonlopulle oli ohittaa paikallisvastustaja ToPV sarjataulukossa ja OYUS-ottelun jälkeen tavoite oli elämässä, kun OYUS kaatui suht laiskavauhtisen ottelun jälkeen lukemin 6-4. Sastamolo esitteli harvalukuiselle kotiyleisölleen ensimmäistä kertaa useaan vuoteen kolmen ketjun hyökkäyspeliä, kun yksi hyökkäysketju koostui vähemmälle peliajalle kauden aikana jääneistä Mikko Hytösestä ja Eetu Nuoliojasta höystettynä normaalisti puolustajan paikalla pelaavalla Perttu Saarelalla. Myös Sami Soppelalle kertyi puolustuksessa liki täydet minuutit.

Ottelu ratkaistiin odotetusti tahtopuolella. Vaikka Sastamolon pallollinen pelaaminen ja huolellisuus eivät olleet likimainkaan parhaalla tasolla, niin oman alueen puolustuspelissä joukkue on kauden mittaan kehittynyt jo sille tasolle, että omassa päässä puolustaminen hoidettiin jopa rutiininomaiseen tyyliin ilman turhia kaunisteluja ja se riitti voittoon tänään. Kingsin arkivihollisesta OYUS:sta oli havaittavissa selkeästi, että kausi oli "päättynyt" heidän osaltaan jo viime viikonlopun jälkeen. Varsinkin avauserässä joukkueen pallollinen pelaaminen oli varsin löysää ja toisaalta pallottomien liike laiskaa. Avauserässä Kingsin karvaus toimi hienosti ja OYUS oman pään pallottelu jäi useita kertoja Sastamolo-pelaajan lapaan, josta maalipaikkoja siunaantui. Toisessa erässä OYUS-jalkaa liikkui astetta virkeämmin ja Kings-pelaajien huitoessa tyhjää keskialueen riistokohdissa OYUS pääsi laukomaan sektoreilta turhan vapaasti.

Päätöserään Sastamolo sai karvaus- ja puolustuspelinsä taas kohtuullisiin uomiin, eikä sinipaidoille tarjottu enää ilmaisia neliöitä toisen erän malliin. OYUS tuli kuitenkin kirinsä päätteeksi aina tasoihin saakka, mutta suurempaa paniikkia tasoitusosuma ei valkopaidoissa aiheuttanut. Sakari Nikkinen oli eittämättä kotijoukkueen parhaita pelaajia tehden tehot 3+0 ja tärkeän 5-4 osuman viisi minuuttia OYUS-tasoituksen perään. Johtoaseman jälkeen nöyrä puolustaminen ja loistavasti toiminut alivoimapelaaminen takasi Sastamololle kaksi pistettä pistepussiin lisää.

Huomenna kauden päätösotteluun Sastamolo saa vastaansa putomiskarsintaan jo tuomitun Raapo SBT:n. Voitolla tai tasurilla Sastamolo nousee taulukossa kuudenneksi ohi paikallisvihollisensa ToPV:n ja toivon mukaan härkälauma näyttää parastaan kotiyleisölleen vielä kertaalleen tällä kaudella.