Kaksi erää syväsukellusta

Kotijoukkueen kannalta lähtökohdat tähän mennessä kauden tärkeimpään peliin OYUS:a vastaan oli hyvät. Alla upea taisteluvoitto Merikoskesta ja matkaan päästiin taas täydellä kokoonpanolla ilman poissaoloja. Mutta niin vain jokin meni vikaan. Aikaa on siitä, kun Sastamolo on päästänyt kahdeksan maalia omiin ja kun tämä tapahtuu vielä kotisalissa, niin moni asia on täytynyt mennä pieleen.

Maalipaikkoja ja maaleilla mässäilyä

Kotijoukkue Kings oli kaksi ensimmäistä erää yhtä kuin lammaslauma ilman minkäänlaista pelikuria. Avauserässä maalipaikoilla päästiin mässäilemään puolin ja toisin erälukemien mennessä vieraille 4-2. Sastamolon hyökkäyspelaaminen oli kohtuullisilla jengoilla. Maalintekosektoreille päästiin vastustajan karvatessa kolmella miehellä "pohjasta" saakka. Räikeimmin tämän päivän ongelmat kulminoituivat oman maalin edustalle, josta vastustaja rokotti, joko reboundin kautta tai muuten vain sinne unohdettuna armottomalla varmuudella.

OYUS teki seitsemän maalia kahdeksasta lyöden pallon tyhjään maaliin aivan lähietäisyydeltä. Valtaosan maaleista otti vastaan Juha Tammelan johtama kentällinen.

Avauserä oli kotijoukkueelta vielä välttävää tasoa ja omiin tulleista maaleista kaksi kertaa pallo pomppi vastustajalle todella onnekkaasti, mutta seuraava erä ei ollut perheen pienimpien silmille.

OYUS siivoaa palloa tyhjiin

Toisesta erästä ei juuri mitään positiivista voi löytää. OYUS onnistui rohkeassa karvauspelissään liki täydellisesti, eikä Sastamolo päässyt omasta päästä millään liikkeelle. Avauserässä maalipaikkoja pystyttiin luomaan useita, mutta toisessa erässä laukauksia Janne Liuskin maalille ei saatu. Parhaat paikat siunaantuivat Juha Tammelalle, joka pelatiin kaksi kertaa läpiajoon Janne Liuskin nollatessa molemmat yritykset.

Kun vielä avauserän kaltaiset ongelmat oman maalin edustalla jatkuivat oli toisen erän jälkeiset numerot taululla 3-8. Kahdeksannen maalin jälkeen maalivahti Forsman sai tarpeekseen vastustajan päästessä lätkimään palloja kerta toisensa jälkeen tyhjiin. Turhautumisen seurauksena kypärä hallin seinään ja tästä 2+10 minuutin rangaistus. Juha-Pekka Laakso pelasi ottelusta yli puolet päästäen taaksensa vain yhden maalin ja torjuen Juha Männikön rangaistuslaukauksen toisessa erässä.

Ilmettä ja asennetta

Kolmannessa erässä nähtiin sitä Sastamoloa, mitä tässä pelissä olisi vaadittu kolmen erän verran, jos olisi mielitty taistella pisteistä. Peliä käännettiin nopeasti, eikä OYUS päässyt enää karvauksellaan Sastamolo-puolustajiin kiinni. Hieman karvausta päätöserään laskeneet oululaiset olivat helisemässä erän päätöshetkillä Sastamolon lyödessä pöytään viimeisiä kortteja tässä ottelussa. Oululaiset eivät pärjänneet puolustuskamppailussa kuin tuomariparin sallimalla jatkuvalla roikkumisella ja mailahäirinnällä, joista ei jatkuvuudesta huolimatta tullut kuin vapaalyöntejä. Ilman muuta huonoin tuomarisuoritus tälle kaudelle mitä Tervahallissa on nähty.

Miehekäs päätöserän taistelu ei riittänyt kuin 6-8 lukemiin, vaikka paikkoja aina jatkoajalle saakka olisi ollut. Sastamolo pääsi kahden maalin päähän jo ajassa 53.33 ja tämän jälkeen pelin painopiste oli jatkuvasti OYUS:n päädyssä. Kuudennen maalin jälkeen Sastamololla oli kaksi tuhannen taalan maalipaikkaa. Juha Tammela pääsi kokeilemaan maalin takaa tulleesta syötöstä laukoen päin Liuskia, myös paluupallon Liuski pystyi torjumaan. Toisen kerran kavennusosumaa tarjottiin Kimmo Kankaalle, joka pääsi sihtaamaan palloa tyhjään pussiin maalivahdista kimmoneesta paluupallosta. Yritys meni harmittavasti muutaman pallon mitan ohi ja tilanne raukesi siihen.

Sastamolo yritti kavennusosumaa vielä ilman maalivahtia, mutta hurja mylly hyökkäyspäässä ei tuottanut enempää ilon aiheita.

OYUS oli tänään kaksi erää huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä ja Kingsin puolustuspelaaminen meni perässä ryntäilyksi. Laukausten peitto ja oman maalinedustan pelaaminen ovat paljon tahtotila-asioita ja tänään Sastamolo oli näissä kahdessa asiassa ratkaisevan surkea. Matka jatkuu ja mahdollisuudet elävät edelleen. Kärkijoukkueilla on vielä pelejä jäljellä ja varsinkin keskinäiset ottelut voivat tuoda aivan uudenlaisia asetelmia nousukarsintaa silmällä pitäen.