Sastamolon voitossa taistelun makua

Sastamolo sai kauden viimeiseen kotiotteluunsa vastaan OYUS:n, joka kylvetti Sastamoloa Oulussa 7-2. Kovaa tulivat vierailijat tänäänkin, kun panoksena alkaa kevään koittaessa olla karsintapaikat. Kemiläiset saivat otteluun unelma-alun, kun tilanne oli vajaassa seitsämässä minuutissa 3-0. Kaksi ensimmäistä syntyivät maalinedusruuhkien pomppupalloista, joista maalin teki Pentti Katermaa ja Jaakko Korhonen. Ajassa 6.41 Sastamolon ykköskenttä pelasi OYUS:n puolustuksen solmuun ja tämän seurauksena Jiri Holpainen oli yksin läpi. Oululaispuolustaja joutui rikkomaan Holpaista rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkarin verkon perukoille kieputti ottelun ratkaisijan roolia ottanut P.Katermaa. Lukemat 3-0 hämäsivät sinänsä, että OYUS oli pelissä hyvin mukana. Sastamolo rankaisi vieraita käytännössä jokaisesta maalipaikasta, mutta vierailijoiden liike oli koko aika sillä tasolla, että tulostakin syntyi. Erän puolenvälin paikkeilla Antti Pruikkonen lähti kuljettamaan pallo maalin takaa, mutta syöttikin pallon viekkaasti läpi maalinedustan vapaana olleelle Matti Tainille, jolla oli helppo työ kaventaa peli kolmeen yhteen. Sastamolo pääsi tekemään erään vielä yhden maalin. Maali syntyi päivän ainoan ylivoimapelin päätteeksi, maalintekijänä Jiri Holpainen. Ensierän päätöslukemat pääsi kuitenkin tekemään vierailija OYUS. Maestro Jarkko Leppälä toi pelin neljään kahteen, kun erää oli jäljellä 19 sekuntia.

Toinen erä ja kotijoukkueen oli saatava jalkoja paremmin liikkeelle, muuten oululaisten vikkelät hyökkääjät juoksevat yli. Toista erää veikin vierailijat, niin kuin erälukemista (1-3) saattoi päätellä. Joukkueen haki ratkaisupaikkoja usein maalin takaa tulleista syötöistä, joihin jopa puolustajat nousivat yrittämään maalintekoa. Jarkko Leppälä pääsi yhteen tällaiseen syöttöön väliin ajassa 27.27, eikä erehtynyt. Muutama minuutti myöhemmin pääsi oululaiset rankaisemaan Sastamoloa ainokaisella ylivoimaosumallaan ja tilanne oli tasan neljä. Sastamolo ei saanut toisessa erässä hyökkäyspeliään ollenkaan kulkemaan. Laukauksia kohti maalia tuli 2-3, mutta yksi näistä upposi. Ville Mänty juoksi laitaa pitkin ja ampui liikkeestä kohti maalin takakulmaa. Laukaus upposi verkon perukoille ehkä hieman vastustajan veskarin avustuksella, mutta tärkeä 5-4 johto-osuma oli tosiasia. Toisen erän päätteeksi trilleri sai arvoisensa päätöksen. Kun erää oli jäljellä 22 sekuntia Sastamolon puolustuksessa merkkausvirhe kostautui ja näin pääsi pahaan paikkaan tekemään vierailijat tasoitusmaalin.

Kolmanteen erään lähdettäessä vierailijoilla oli kaikki avaimet voittoon. Joukkue oli saanut toisessa erässä kasan onnistumisia, kun vastaavasti Kingsillä pallo oli poltellut lavassa. Erä alkoi Sastamolon kannalta harmittavasti alivoimapelaamisella. Kemiläiset taistelivat ilman takaiskua minuutin verran, jonka jälkeen kapteeni Mänty näytti esimerkkiä, kuinka alivoimalla tulee pelata. Maali oli hyvin samantyyppinen, jonka Mänty latasi toisessa erässä. Kuljetus laidan vierustaa pitkin ja laukaus maalintakanurkkaan. Tervahalli alkoi herätä peliin mukaan tilanteen ollessa 6-5. Jäähyn jälkeen pelin hallinnan otti kotijoukkue. Kahteen kenttään siirtyminen kolmannessa erässä toi lisää tempoa hyökkäyspeliin maalipaikkoja alkoi siunaantua. Ykköshyökkäysketju pelasi hyvän kulmapelin päätteeksi pallon puolustaja Teemu Kvistille joka laukoi suoraan syötöstä pallon maalinedustalle. Keskeltä sunnuntairuuhkan pallon survoi sisään Pentti Katermaa ja taistelu alkoi kantaa hedelmää. Otteiden parantumisen ilmentymä oli kuitenkin kakkoskentällisen Korhonen, Mänty, T.Tammelan pyyteetön työ hyökkäyspäässä. Kolmannen erän puolenvälin paikkeilla hyökkääjät järjestivät vastustajan maalille sellaisen karusellin, että vain onni pelasti OYUS 8:lta takaiskulta. Ärhäkkä puolustajien häirintä tuotti kuitenkin tulosta ajassa 52.39, kun Jaakko Korhonen haistoi oululaisten harhasyötön keskialueella ja teki läpiajon päätteeksi helpottavan 8-5 osuman. OYUS ei luovuttanut, vaan tuli vielä kahden maalin päähän minuuttia myöhemmin. Tähän jäi kuitenkin takaa-ajo. Viimeiset kaksi minuuttia joukkue pääsi yrittämään maalintekoa kuudella neljää vastaan ja vyörytys olikin kova. Pallo pyöri useaan otteeseen J.Liuskin silmikon edessä, mutta reboundit kotijoukkueen puolustajat hoitelivat paremmille vesille.

Sanalla sanoen tahtovoitto. Toisen erän jälkeen ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa ja näillä otteilla vierailijat tulevat ottamaan vielä monta pistettä kevään mittaan. Näillä eväillä on hyvä jatkaa matkaa, vastuu maalinteosta ei ole enää yhden ketjun harteilla, vaan apuja tulee jo laajemmalta rintamalta. Kahden viikon päästä alkaa viimeinen taistelu paikasta kohti unelmaa.