Sastamolo hallitsi vauhtipelin paremmin

Sastamolo Kings-OYUS 7-2 (0-0, 3-0, 4-2)   [kuvia ottelusta]

Sastamolo Kingsillä oli kasvojenpesun paikka, kun edellisviikon UIFK-ottelussa haluttomasti esiintynyt kotijoukkue kohtasi tänään Oulun Yliopiston Urheiluseuran. Sastamolo sai otteluun pitkästä aikaa likimain parhaan mahdollisen miehistön, kun Pekka Lindgrenin jalka kesti taas pelaamiseen. Puolustukseen oli tehnyt come backin Aki Kvist, joka muodosti kolmospakkiparin yhdessä Matias Kotilan kanssa. Näin puolustaja Kotilasta leivottiin tälle kaudelle jälleen yksi uusi tulokas miesten sarjoihin, eikä ottelun kova vauhti näyttänyt tulokaspuolustajaa hirvittävän.

Niin kuin sanottu, ottelusta muodostui erittäin kovatempoinen vääntö, kun OYUS ei omassa karvauspelaamisessaan peruutellut ja Kingsinkin laajasta materiaalista otettiin kaikki irti kovalla prässipelillä aina paikan tullen. Avauserä mentiin nollassa nollassa. Erän momentumia tarjottiin vierailija OYUS:lle, kun joukkue pääsi pelaamaan 5-3 ylivoimaa likimain täydet 2 minuuttia, mutta kuviot jäi aavistuksen ponnettomiksi ja Kings-av piti omissa nolla.

Toisessa erässä vauhti kasvoi ja kysymys kuuluikin, kumpi hallitsee kovatempoisen ottelun paremmin, jottei pelaaminen mene ylihyökkäämisen puolelle. Kotijoukkueen leirissä kontrolli ainakin piti ja suoraviivaisilla maalia kohti pelaamisilla joukkue tehtaili kolme maalia erään. Ensin pomppupallojen erikoismies Samuli Metsävainio napautti pallon ilmasta maaliin, vaikka peliväline näytti jo olleen OYUS-pakin hallussa, mutta niin vain pitkänhuiskea Metsävainio lapioi pallon puolustajan takaa maaliin. Pitkän avauspallon maalin tarjoili Kimmo Kangas. Kaksi muuta maalia merkkautettiin ottelussa peräti neljä osumaa tehneelle Pekka Lindgrenille. Molemmat maalit syntyivät nopeista pelinkäännöistä Sastamolon alueelta. Toisessa erässä myös OYUS:lla oli omat paikkansa lyödä maalinedusruuhkista palloa maaliin, mutta sihti ei ollut kohdillaan ja Kings-maalilla Seppo Forsman hoiti loput tilanteet. Erä Sastamololle 3-0

Päätöserästä olisi voinut toisenlaisella ottelukäsikirjoituksella tulla vaikea Sastamololle, mutta nyt maaleja iskettiin erittäin tärkeisiin paikkoihin heti, kun OYUS teki maalin hakeakseen loppukiriä. Päätöserä meni Sastamaololle lukemin 4-2. Neljän osuman lisäksi Sastamolon rakenteli myös tukun lisäpaikkoja komeiden kuvioiden päätteeksi ja osin näytti siltä, että aavistuksen liikerajoitteisella OYUS-puolustuksella alkaa jalka painaa entisestään. Päätöserän Kings-maaleista vastasi Pekka LIndgren (2), Janne Korvela ja huikean kolmannen erän pelannut puolustaja Mikko Lapinniemi, joka purjehti OYUS-viisikon nippuun pariinkin otteeseen ja toisen soolon kermaksi kakun päälle nähtiin komea ylänurkkalaukaus.

Kovatempoinen ottelu, jossa Sastamolo sai pidettyä kuitenkin pakettinsa paremmin kasassa ja omalla hyvällä karvauspelaamisella vastustajan peliä saatiin erinomaisesti tyrehdetettyä.

Huomenna Sastamolo kohtaa Cupissa RSB:n Rovaniemellä. OYUS-ottelu jätti taas jälkeensä pari pientä loukkaantumista, eikä ainakaan Perttu Saarela ja Pekka Lindgren pelaa huomenna.