Peli ei ottanut auetakseen

Sastamolo Kings-OLS II 5-8 (2-4, 1-3, 2-1)

Sastamolon taival kakkosdivisioonan pohjoislohkossa ei ole alkanut mitenkään ruusuisesti, kun neljän ottelun jälkeen kasassa on kaksi pistettä. Pistepussi ei karttunut menneenä sunnuntainakaan, kun vastaan astui sarjanousija OLS II. OLS:n "farmijoukkue" on koottu seuran edustusjoukkueen entisistä pelaajista ja nykyisistä A- ja B-junioreista. Oululaisnippu onkin harvinaisen laadukas nousijajoukkue Kakkoseen, sillä viime vuosina nousijat ovat pääasiassa taistelleet tippumista vastaan. OLS II tulee näillä esityksillä nousemaan vähintään sarjan keskikastiin.

OLS II sai otteluun jalkeille nyt myös juniorilahjakkuutensa ja joukkue näytti mikä on sen taso, kun se saa koko miesvahvuutensa kokoon. Pallo liikkui näyttävästi joka puolella kenttää. Puolustajat uskalsivat hallita palloa ja hakea avaavia väyliä syötöillensä ja hyökkäyksen käynnistyessä pallo liikkui iloisesti mieheltä toiselle.

Sastamolon kannalta ottelun alku oli vaikea. OLS II maalasi Sastamolon häkkiin kolme osumaa aikaan 2.32 ja maalissa debytoineen Pasi Riikolan ensimmäinen ottelu ei alkanut varmastikaan niin kuin mies itse olisi toivonuti. Puolustustajien peittopelin ontuessa pahan kerran, ruuhkan takaa tulleet laukaukset yllättivät kokeneen ex-OLS pelaajan ja Riikolan debyytti jäi reilun parin minuutin mittaiseksi Seppo Forsmanin vaihduttua maalille. Sastamolo sai pelin kavennettua avauserässä kahteen kolmeen, mutta kun joukkueen normaalisti vahva osa-alue puoluspeli ontuu alusta alkaen pahanlaisesti, on pelille vaikea rakentaa pohjaa.

Avauserä oli OLS:n. Kotijoukkueen pelaaminen oli vajavaista joka osa-alueella. OLS:n hitaisiin lähtöihin ei saatu minkäänlaista otetta ja kun omassa päässä reagoitiin tilanteisiin ihmeellisen hitaasti, niin avauserän jälkeiset 2-4 lukemat olivat oikeutetut.

Toinen erä ei juuri valoa paremmasta antanut. OLS jatkoi Sastamolon karvauksen puhkomista ja kun joukkueen maalilla seisonut Juha Mäki esitti sellaisia otteita, mitä viime kauden Divarin kärkiveskarilta voi odottaakin vei se Sastamolon hyökkäämisestä viimeisetkin tehot.

Päätöserään lähdettiin lukemista 3-7 OLS:n hallitessa kenttätapahtumia. Kolmannessa erässä Sastamolo sai hieman puhdistettua kilpeään nostamalla karvauspeliä, jota kautta tilanteita alkoi syntyä. Kotijoukkue veikin päätöserän lukemin 2-1 halliten hienoisesti kenttätapahtumia, mutta OLS:n johtoasemaa Sastamolo ei päässyt missään vaiheessa todella hätyyttelemään.

Heikko ja aneeminen esitys kotijoukkueelta. Omalla tasollaan pelasi ainoastaan kolmosketju Nikkinen-Hytönen-Metsävainio, joka merkautti tehotilastoonsa merkinnän +1. Myös alivoimapelaaminen oli sillä tasolla mitä pelien voittamiseen vaaditaan, joskin isot jäähymäärät alkavat olla jo rasite joukkueelle. Tuleen ei voi jäädä kuitenkaan makaamaan, sillä tiedossa että oman peruspelaamisen ollessa kunnossa joukkue voi kaataa isompiaankin ja tähän on mahdollisuus taas ensi sunnuntaina Sastamolon matkatessa Liminkaan paikallisten niittomiesten vieraaksi.