Pisteet keskinkertaisella esityksellä

Nibacos saapui lauantain iltapäiväksi Kemiin Sastamolon vieraaksi. Kokkolan Nibacos on vajonnut kohtuullisen alkukauden jälkeen kamppailemaan putoamisviivaa vastaan tämä näkyi kentällä. Kokkolalaiset lähtivät puolustamaan tiukasti omaa maaliaan ja puolustusnöyryys oli avauserässä kohdallaan. Sastamolo törmäsi Nibacos-karvauksen vasta puolen kentän tuntumassa. Peli muistutti avauserän jonkinlaista asemasotaa, jossa kotijoukkue yritti pelata palloa suoraviivaisesti vastustajan maalille vierailijoiden kytätessä vastaisku mahdollisuuksia. Sastamolo pääsi melko helposti kohtuullisille laukaisusektoreille kokkolalaisten karvauksen valuessa. Ensimmäinen osuma syntyikin Pekka Anttilan saadessa pallon puolen kentän tuntumassa, josta hän heitti pallon maalin edustalle. Pallo löysi kuin löysikin tiensä verkon perukoille maskipelin ollessa kohdallaan. Ensimmäisessä erässä ei maalipaikoilla juhlittu ja kotijoukkue vei erän lukemin 1-0.

Toisessa erässä pääosaan astui runsaat Nibacos jäähyt. Kun erää oli pelattu vajaa pari minuuttia pääsi Sastamolon lyömään pallon YV:llä maaliin. Pekka Anttila näki Jiri Holpaisen hiipineen maalin takatolpalle, eikä vanha kehäkettu paikasta erehtynyt. Kokkolalaiset pitivät hyvin akselin Holpainen-J.Tammela kiinni läpi pelin, mutta tällöin muulle osaa kentästä jäi tilaa. Paria minuuttia myöhemmin rouva Fortuna hymyili kotijoukkueelle. Ville Mänty heitti Nibacos maalille puolihuolimattoman laukauksen, pallo muutti maalin edustalla totaalisesti suuntaa kokkolalaispuolustajaan osuessaan ja laukaus oli mahdoton torjuttava maalivahdille. Tilanne 3-0. Ottelun jatkui Sastamolon hallitessa palloa ja Nibacoksen tyytyessä vielä kyttäilemään. Erän puolen välin jälkeen alkoi Nibacos pelaajien hermo pettää. Sastamolon ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan halutulla tavalla. Vastuuta siirrettiin turhaan hyvissä paikoissa ja pahimmat tilanteet rakensikin vierasjoukkue AV:lla pelatessa. Sastamolon maalilla Janne Liuski piti Nibacoksen nollissa parista hyvästä maalipaikasta huolimatta. Ajassa 38.14 Nibacoksen Sami Vähärautio oli esillä siinä missä hänet negatiivisessa mielessä tiedetään. Joukkueen pistepörssin kärkinimi ja oiva maalintekijä puhui itselleen "pikkukakkosen" päälle vielä 5+20min ja ottelurangaistuksen. Sastamololla oli tiedossa miesylivoimaa pitkälle kolmanteen erään saakka. Tilanne säilyi kuitenkin vielä toisen erän päätteeksi kolmessa nollassa.

Kolmanteen erään Sastamolo sai rauhoitettua ylivoimakuvionsa ja tulosta alkoi tulla. Lukemista 4-0 vastasi Toni Tammela. Kun vielä ylivoiman viime hetkillä ottelun yksi parhaista pelaajista puolustaja Anttila laukoi pallon viivamiehen paikalta maaliin alkoi ottelu olla syötyä puuroa. Tämän jälkeen Nibacos yritti vielä peliin mukaan nostaen hieman karvausta, mutta viimeinen puristus oli tässä vaiheessa poissa. Nibacoksen muutamat maalipaikat syntyivät kotijoukkueen huolimattomasti pelatuista tilanteista, joissa pallo menetettiin helpolla tavalla. Sastamolon kakkos- ja kolmoskentällinen sai vielä pari tärkeää onnistumista erän puolessa välissä. Jaakko Korhonen toimi jo toistamiseen syöttäjänä, kun Ville Mänty pääsi laittamaan pallon tyhjiin. Jussi Pirttikankaan maalinteko on ollut viime aikoina hyvistä paikoista huolimatta epäonnista, mutta nyt natsasi Teemu Södön tarjoillessa miehelle namupassin maalin nurkalle. Nibacoksen kahdesta osumasta vastasi Jukka Hollanti tehden loppulukemat 7-2. Kohtuullinen, mutta ei mikään päätä huimaava esitys Sastamololta ja eittämättä voidaan sanoa, lukemissa 7-2 oli hiukan liikaa. Maalivahti Liuski on löytänyt hyvän vireen, 7 päästettyä maalia viimeisessä 3:ssa ottelussa lupaa hyvää tuleviin koitoksiin.