Makiaa mahan täyeltä

Sunnuntain matsiin Tervahallille saapui vieraaksi Merikoski SBT, joka oli ennen ottelua ottanut sarjan piikkipaikan. Merikoski oli odotetun vahva aina kaksi ensimmäistä erää, mutta ottelun ratkaisevilla minuuteilla joukkue oli totaalisessa paniikissa. Sastamolo nousi viimeisen neljän minuutin aikana 6-2 tappioasemasta 6-6 tasoihin. Jatkoaika ja sen päätös olikin sitten jo ainakin Sastamolo-historiaa.

Merikoski tulee ryminällä alkuun

Oululaiset tulivat avauserään kovalla temmolla käyttäen hyväksi leveän materiaalin, josta ratkaisijoita löytyy jokaisesta ketjusta. Merikoski vei erän lukemin 0-2 ja ansaitsi johto-asemansa. Sastamolon paras paikka siunaantui Jaakko Korhoselle, joka otti lentävän lähdön kesken oululaispainostuksen ja oli yksi läpi maalivahtia vastaan. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi maalin ja lukemat säilyivät nollassa kahdessa. Avauserässä Sastamololta puuttui viimeinen maltti hyökkäyksien päättämisessä ja muutenkin otteissa oli lievää jännittämisen tuntua. Toinen erä mentiin sullemulle-tyyliin. Erän alkuun hyvin maalipaikkoja luonut Sastamolon ykkösketju toi pelin yhteen kahteen Jiri Holpaisen tekemällä maalilla. Hetkeä myöhemmin soi kuitenkin omissa. Antti Hyvärinen teki valotaululle lukemat 2-4 hyvin samantyyppisellä laukauksella millä Janne Liuski ohitettiin myös avauserässä. Laadukkaasti laukova Markus Paakkari laittoi pallon pienestä kulmasta millin tarkasti takayläkulmaan. Sitten oli kotijoukkueen vuoro. Ajassa 34.18 Ville Mänty heitti puolihuolimattoman pallon kohden maalia, jonne perässä kirmasi Kimmo Kangas kärkkyen irtopalloa. Vastustajan maalivahdin ja puolustajan kommunikoinnin pettäessä Kangas toi uransa avausmaalilla Kingsit maalin päähän ja lukemiksi 2-3. Kaikki näytti taas kotijoukkueen osalta valoisammalta ja kirin odotettiin alkavan, mutta toisin kävi. Sastamolon puolustuksen nukahtaessa kaksi kertaa Merikoski pääsi laittamaan pallon lapsellisen helposti maaliin ilman minkäänlaista estelyä. 2-4 osuma syntyi Antti Hyvärisen rivakalla rystylyönnillä parhaalta maalintekosektorilta ja oululaisten viides maali yksinkertaisen vaparikuvion tuloksena. Jiri Holpaisella oli vielä erän lopussa mainio maalipaikka, mutta Holpainen löi kohopallon ylärimaan, josta pallo pomppasi ainoastaan maaliviivan etupuolelle.

Tervahallissa täysi hulina päällä

Sastamolon Kingsin II-divaripolulla on ollut useita trillerinhohtoisia taistoja joista tänään ei esimakua, vaan todellista laatuherkkua sai maistella Rovaniemeltä joukkuetta valmentamaan tullut Jukka Palomäki. Palomäen ja monen muun paikallaolijan pumpun kestävyyttä koeteltiin kolmannen erän loppuun saakka, ja vielä sen jälkeenkin. Sastamolo tuli erään paremmalla sykkeellä kuin mitä edellinen erä oli pelattu. Maalipaikkoja luotiin, mutta niiden hyödyntämisessä ei enää ehkä onnikaan suosinut isäntiä. Kesken Sastamolon hyvän vaiheen Merikoski masensi kotiyleisön ajassa 52.44 ja lukemat olivat 2-6. Osa kotikatsomosta katsoi pelin olleen puitua kauraa ja poistui paikalta jääden paljosta paitsi. Juha Tammelan avausmaalia odoteltiin kahdeksan kokonaista erää ennen kuin alkoi ropista. Ropina ei ollutkaan aivan vähäistä, sillä tämä mies näytti suunnan Kigsin maagiselle nousulle. Pelikello pysähtyi ajassa 56.21 Sastamolon onnekkaan maalin merkiksi. Tammela sutaisi valtavan lihamuurin takaa pallon kohti maalia ja osuen miesmassaan pallo leijaili ilmojen halki roikkuna maaliin. Tilanne 3-6 ja J. Tammelan pienoinen apina niskasta kirmasi muille maille. Ykkösketjun hurjaksi äitynyt syke huomattiin myös kaukalon toisella puolella ja valmentajapari Palomäki&Piiparinen peluutti ketjua lähes vaihdosta toiseen. Monet pelikatkot ja aikalisä toivat ketjulle mainioita hengähdystaukoja. Tammelan täystuho jatkui, kun mies pisti pallon vielä kaksi kertaa maaliin ja peli oli 5-6 ajassa 57.57. Kotijoukkueen voitontahdon ollessa huipussaan vastustajan puolustuspäässä ja maalivahtiosastolla tutina kävi mahdottomaksi kestää. Maalipaikkoja Sastamolo loi peräjälkeen Merikosken maalille ja oli vain ajan kysymys milloin Tervahalli räjähtäisi tasoituksen merkiksi. Hurmoksen ensimmäinen piikki koettiin 7 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, kun puolustajanpulan keskellä käytännössä jokaisen vaihdon viimeisellä 5:llä minuutilla pelannut Teemu Kvist ryösti pallon omassa päässä sinipaitojen Jarmo Anttilalta. Taisteluparilta jäi irtopallo pelattavaksi, johon ehti Juha Tammela avaten nopeasti Jaakko Korhosen puolittaiseen läpiajoon. Korhonen ei paikasta erehtynyt, vaan löi pallon vastustamattomasti ohi tilanteessa hiukan haparoineen merikoskivahdin. Kotijoukkue oli vienyt trillerin jatkoajalle, josta pistekin olisi makea kotiinvieminen.

Alivoima pahaan saumaan

Jatkoajalla Sastamolon vyörytyksen odotettiin jatkuvan, mutta ajassa 61.06 tullut Jussi Pirttikankaan jäähy ei asemia parantanut. Merikoskella oli mahdollisuus paikata kolmannen erän katastrofi jatkoaikamaalilla, mutta ylivoimallakin pallo pomppi lavassa, eikä erikoisempia maalipaikkoja joukkue pystynyt luomaan. Sastamolo tappoi jäähyn aktiivisella liikkeellä ja hyvällä peittopelillä. Ajassa 63.54 koettiin viikonlopun riemuvoitto. Teemu Kvist katkaisi Merikosken hätäisen pelinavauksen ennen puolta kenttää ja pallo tuli kuin varkain Jiri Holpaiselle. Holpainen laukoi pienen kuljetuksen päätteeksi kohti maalin alanurkkaa ja Tervahallin pätsi repesi samalla kellon lyömällä suoraan huutoon. Tuloksena loistavalla taistelulla ansaitut kaksi pistettä.