Merikoski näytti vahvuutensa

Jo edellispäivänä hirmuvedossa ollut Merikoski saapui Tervahalliin Sastamolon vieraaksi. Lauantaina sarjajohtaja Hillerit kaatui Merikosken käsittelyssä lukemin 2-11 ja tänään, ainakin numerollisesti oululaiset pystyivät lähes samaan. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, että päivän voittolukemissa 2-9 oli jonkin verran liikaa. Sastamolo pelasi avauserässä hyvää peliä. Kun ottelu oli vanhentunut reilut pari minuuttia, tähän otteluun jälleen koottu tehoduo Holpainen&J.Tammela iski, tekijänä Juha Tammela. Tästä eteenpäin läpi ensimmäisen erän peli oli täysin Sastamolon hallintaa. Paine pysyi jatkuvasti Merikoski SBT:n päädyssä ja näiden hyökkäykseen lähtö oli tuskaista ja vaikeaa. Erän ainoan maalitilanteen ja ainoan laukauksen (?) kohti Sastamolo-maalia sai aikaan vieraiden maalitykki Jarmo Anttila, joka ei paikastaan erehtynyt, vaan toi pelin tasoihin ajassa 17.23. Ensimmäisessä erässä Sastamololta olisi tarvittu se viimeinen päättäväisyys maalipaikoissa, ja peliä oltaisiin voitu lähteä pelaamaan 2. erään huomattavasti paremmista asemista. Toisessa erässä jatkui aikalailla sama meininki. Sastamolo painoi, mutta Merikoski hyödynsi tekopaikkansa paremmin. Vastustaja teki paikoistaan maaleja valtavalla prosentilla. Omia maalipaikkoja ei saatu hyödynnettyä Rouva Fortuunankin näyttäessä takapuolta, ja näin alkoi tuskastuminen omaan tehottomuuteen ehkä jossain vaiheessa hiipiä Sastamolon puseroon.

Toisessa erässä Merikoski siirtyi reilun minuutin pelaamisen jälkeen 2-1 vierasjohtoon. Oululaisten Mikko Tolkki pääsi kokeilemaan Ilkka Kuusistoa laukoen pienestä kulmasta vihaisen rannelaukauksen ja tämä yllätti Kuusiston. Tämä kuitattiin kuitenkin nopeasti. Tähän asti tehottomasti jauhanut ylivoima toimi kotijoukkueella, kun Juha Tammela teki päivän toisen osuman laukoen alivoimaneliön keskeltä pallon maaliin Jiri Holpaisen syötöstä. Tämän jälkeen alkoi Sastamolon päässä heilua ratkaisevan tuntuisesti. Toinen erä oli vieläkin suhteellisen hyvin Sastamolon hallinnassa, mutta pienistäkin merkkausvirheistä Merikoski näytti maalinteko mallia kotijoukkueelle. Ja vielä, kun kotijoukkueen kassari Ilkka Kuusisto ei pystynyt venymään aivan parhaimpaansa tilanne oli pelin puolessa välissä 2-5. Tässä vaiheessa Kuusisto oli vaihdettu maalinsuulta Janne Liuskiin. Kolmanteen erään Sastamolo lähti osittain rampana, kun Ville Männyn alaselkä kipeytyi niin pahaksi, että mies jätti pelin kesken 3. erän alkupuolella.

Sastamolo sai erän alkuun vielä yhden oljenkorren. Kaksi maalia päivän ottelussa tehtaillut vikkeläkinttuinen Mikko Tolkki rikkoi Sastamolo-pelaaja jäähyn ja rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tätä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä. Teemu Kvist ei saanut rangaistuslaukauksessa palloa nousemaan tarpeeksi ylös harhautuksen päätteeksi, vaan vieraiden loistopelin pelannut maalivahti venytti raajansa hyvin pallon tielle, ja kun ylivoimaakaan ei saatu hyödynnettyä, niin tästä lähti Merikosken numeroiden kaunistelu. Vieraat laittoivat palloa maaliin totutun armottomasti. Sastamolon oman pään merkkauspeli jäi puutteelliseksi kolmannessa erässä, kun kavennusta yritettiin saada korkealta karvaten. Merikoski latoi vielä neljä maalia maaliin vaihdetun Janne Liuskin selän taakse ja pelin päätöslukemiksi 2-9. Jarmo Anttila viimeisteli hattutemppunsa tehden maalin rinnallaan pallon pompittua flibberin lailla yläilmoissa tätä ennen. Maalin olisi moni muu tuomari toki hylännyt selkeänä hyppynä pallon osuessa Anttilan rintaan, mutta ottelu oli ratkennut jo tätä ennen. Aivan täysiä pisteitä ei saa kuitenkaan päivän tuomarikaksikko Heikkinen&Ihalainen. Esimerkkinä tilanne, jossa ensin jätettiin viheltämättä selkeä vapaalyönti ja tästä seuranneesta lievästä protestoinnista jaksettiin vielä näyttää pätevyyttä jäähyn muodossa pelin ollessa käytännössä jo ratkennut. Erotuomarit eivät tätä(kään) peliä ratkaisseet, vaan se, että Merikoski oli parempi ja juurikin niin hyvä kuin ennalta osattiin odottaa. Sastamolo pelasi kohtuullisen pelin ja jopa paremmin kuin aiemmin lauantaina käydyssä tasapelitaistossa, mutta lukemat kertovat karua kieltään siitä, että maalit ratkaisevat. Onni on ansaittava ja kovalla työllä pallo pomppii vielä toiseenkin suuntaan kauden edetessä.