Kurssi kääntyi komealla tavalla!

Sastamolo Kings-LNM 9-1 (2-1, 1-0, 6-0)  [videokooste ottelusta]  [kuvia ottelusta]

Sastamolo Kings lähti kotiotteluun Limingan Niittomiehiä tilanteessa, jossa voitolla alkukauden kurssi voitaisiin kääntää, mutta tappio ajaisi joukkuetta entistä enempi nurkkaan taistelussa kärkipaikoista. Oltiin tietyllä tapaa vedenjakaja -ottelussa, joka tulisi näyttämään suuntaa loppukaudelle. Vaikka esim. edellisottelussa pisteet hävitiin suhteellisen rankallakin tavalla, niin joukkue petrasi tekemistään heti harjoitusviikolle ja treenasi valmentaja J. Kvistin mukaan paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

Hyvä meininki viikon treeneissä antoikin merkit LNM-ottelulle, jossa joukkue esitti kauden ehjimmän 60-minuuttisensa. Edelleen pelin sisällä tuli heikkoja jaksoja, mutta se tärkein pelin kulmakivi eli puolustuspelaaminen takasi sen ettei liminkalaiset pystyneet maalaamaan kuin kertaalleen Kings-päätyyn. Limingan pelin parhaat hetket osuivat toiseen erään, jossa joukkue pystyi pitämään palloa pitkiä aikoja Sastamolon kenttäpäädyssä, mutta maalipaikoiksi hallinta ei konkretisoitunut odotetulla tavalla.

Pariin otteeseen LNM pääsi kääntämään pelin keskialueelta jopa 2-0 hyökkäyksiksi Sastamolo-puolustajan noustessa ja paikkauksen unohtuessa, mutta näissä tilanteissa punapaidat sohlasivat pallon kanssa niin, ettei maalintekoa lopulta päästy edes yrittämään. Näiden tilanteiden myötä Kingsin pelastui toisessa erässä kuin koira veräjästä ja otti toisen erän nimiinsä lukemin 1-0. Muutoinkin toisen erän pelaamista leimasivat turhat ja osin vaarallisetkin keskialueen menetykset.

Jos oli toinen erä lievästi Liminka-voittoinen, niin avaus- ja päätöserä oli Sastamolon. Ensimmäisessä erässä joukkue esitti kypsää pelaamista ja jokainen kentällinen pääsi peliin mukaan avausvihellyksestä saakka. 1-0 maalista vasta Kimmo Posti, joka luikahti vapaaksi maalin edessä ja Jaakko Kvistin näppärä syöttö maalin takaa löysi Tornion maaliruiskun. 2-0 maalissa osui Aki Kvist, jonka jykevä lämäri yli puolesta välistä kenttää yllätti maalivahti Kimmo Mankisen. LNM kavensi vielä erän loppuun Hannu Nikkisen toimesta.

Kakkoserästä selviytyminen ja vieläpä johtoasemassa oli Sastamolon kannalta ottelun käännekohta. Päätöserässä pelikuva muuttui heti erän alusta, kun kotijoukkue maalasi ensimmäiseen kolmeen minuuttin kolme maalia ja yhtäkkiä kaksi erää tasaisena pysynyt ottelu oli kääntynyt Sastamololle lukemiksi 6-1. Liekkö sitten liminkalaisten jaloissa alkanut painaa toisen erän kova lataus ja karvauspelaaminen, mutta päätöserään paukkuja ei näyttänyt enää löytyvän. Sastamolo iski taululle vielä kolme osumaa ollen tekopaikoissaan esimerkillisen tehokkaana, omalla puolustusalueella kaverin maalipaikat nollaten.

Kaikkinensa Tervahallissa nähtiin lauantaina vauhdikas ja hyvätasoinen salibandyottelu, jossa Liminka tarjosi Kingsille kahden erän verran tiukan vastuksen, mutta lopulta Sastamolon laajalla rintamalla onnistunut tehokas hyökkäyspelaaminen toi joukkueelle kaksi pistettä. Kolmen hyökkäysketjun tasaisesta onnistumisesta kertoo sekin, että kahdeksalle kentällä käyneistä yhdeksästä hyökkääjästä merkattiin tehopiste ja jokainen ketju värkkäsi ainakin kaksi maalia. Kings-leirin tehokkaimmat olivat Jari Poikela (2+2), Kimmo Posti (2+1) ja Tero Tikkala (1+2).

Tehomiesten takana onnistui myös kaksi maalia tililleen merkkauttanut Samuli Metsävainio, joka näyttää kuin uudestisyntyneeltä pelipaikan muututtua sentteristä laitahyökkääjäksi. Sastamolo Kingsin maalilla debytoi Janne Niemelä, joka viime kaudella piti välivuoden pelattuaan sitä ennen ToPV:n paidassa. Janne Niemelä oli ToPV-aikanaan sarjan yksi parhaista maalivahdeista ja paikkasi tässäkin ottelussa loistavasti Australiasa lomailevaa Seppo Forsmania. Forsman-Niemelä-Laakso -kolmikon turvin, ei Sastamolon menestys ainakaan torjuntaosastosta jää kiinni.

13:47 TYÖNTÄMINEN  2min  RIIPINEN Tero
  18:41 NIKKINEN Hannu 2 - 1 (PUUSAARI Kimmo)

2. Erä
METSÄVAINIO Samuli 3 - 1 (ANTTILA Pekka)
METSÄVAINIO Samuli  VAARALLINEN PELI  2min   29:26

3. Erä
METTOVAARA Mikko 4 - 1 (POSTI Kimmo)       41:02
TIKKALA Tero 5 - 1 (POIKELA Jari)       42:32
POIKELA Jari 6 - 1 SR (TIKKALA Tero)       43:13
METSÄVAINIO Samuli 7 - 1 (RUONAKANGAS Juho)       47:38 vaihto  MV  LAMPILA Petri
  50:34 ESTÄMINEN  2min  HONKA Olli
POSTI Kimmo 8 - 1 (METTOVAARA Mikko)       54:39
POIKELA Jari 9 - 1 (TIKKALA Tero)       55:35