Sastamolo kaatui surkeaan viimeistelyyn

Sastamolo Kings-LNM 3-7 (1-2, 1-1, 1-4)

Sastamolo sai lauantaisessa ottelussa vastaan niittomiehiä Limingasta. LNM sai ennen kauden alkua OLS:in siirtyneen Janne Nissinahon tilalle useita II-divarijyriä, kun pääasiassa Oulaisten Huimasta kävi ovi Limingan suuntaan. Joukkue kaappasi vielä kauden alkumetreillä riveihinsä Norjan pääsarjoissa ja kauden visiitillään kotimaisessa II-divarissa kovia tehoja takoneen Joonas Koskelon. Paperilla sarjan terävimmän kärjen joukkoon kuuluvan Limingan alkukausi on ollut kuitenkin lievä pettymys, sillä neljästä ottelusta joukkue oli saalistanut ennen päivän ottelua 4 pistettä.

Ei maalia, ei sitten millään

Sarjan keskikastin joukkueiden kohtaamisesta muodostui varsin vauhdikas ja ajoittain sekavaksikin edennyt kamppailu. Ottelun avausmaalista vastasi Ville Mänty, joka sai nostaa pallon vapaasti takakulmalta maalin kattoon Jaakko Kvistin upeasta passista. Liminka vei kuitenkin avauserän lukemin 1-2. Ensin ajassa 16.56 Petri Niemelä sivalsi pallon rystyltä ylänurkkaan ja Sastamolon maalilla torjunut Juha-Pekka Laakso oli yllätetty ensimmäisen kerran. Johto-osuman joukkue värkkäsi päivän ainoastan ylivoimastaan. Olli Tornbergin maalille lähettämä pallo kimposi hyvää alkukautta pelaavan Marko Seppälän mailasta maaliin ja LNM johtoon, kun ylivoima oli vanhentunut vain kymmenen sekunttia.

Avauserässä kotijoukkue oli hyvin pelissä mukana. LNM:n korkea karvaus saatiin puhkottua vaivattoman oloisesti ja maalipaikoille päästiin kentän toisessa päässä. Viimeistely näytti muodostuvan Sastamolon ongelmaksi jo avauserästä lähtien. Myös toinen erä oli kotijoukkueelta rakenteellisesti hyvää pelaamista, mutta tunnetustihan onnistuneesta avauspelaamisesta, hyvistä pallonriistoista hyökkäyspäässä ja karvauksen tuottamista maalipaikoista ei saa merkintöjä pöytäkirjaan ja sinänsä toinen(kin) erä meni penkin alle kotijoukkueelta.

Päätöserän alkuun LNM kuittasi tilanteeksi 2-4 Olli Tornbergin päästessä kävelemään Sastamolon puolustusalueen keskelle ja laukoen pallon vasempaan alanurkkaan. Kings tuli vielä kerran maalin päähän vierailijoista ajassa 52.30. Limingan miesmerkkaus sekosi karvauspelissä ja yhtäkkiä Perttu Saarela oli Teemu Kvistin pystysyötöstä yksin läpi. Saarelan kuljetuksen päätteeksi lähettämä napakka rannelaukaus hiveli yläristikkoa ja pallo oli komeasti takaylänurkassa ja nuoren puolustajan ensimmäinen sarjamaali miesten peleissä oli tosiasia.

Limingan 3-5 -maali tuli ehkä pahimpaan mahdolliseen saumaan heti seuraavassa vaihdossa. Lasse Lotvonen pääsi kiertämään Laakson vartioiman Kings-maalin ja rystynosto etukulmasta yllätti täysin Sastamolo-kassarin.

Maalin jälkeen Sastamololla oli vielä omat paikkansa maalintekoon, mutta niin vain oli kaveri tässäkin erässä parempi tuolla saralla. LNM latoi erän loppuun vielä kaksi maalia Sastamolon yrittäessä viimeisillä minuuteilla lisämaaleja jo pienellä riskilläkin.

Harmittava tappio kotijoukkueelle sinänsä, että kovalla hyökkäysarsenaalilla operoiva vastustaja oli eilisessä vireessään täysin voitettavissa oleva joukkue. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä näytti, ettei vieraat olisi olleet täysin valmiina otteluun ja sen puolustuspäässä Kings sai huseerata jopa yllättävän vapaasti. Sastamolo esitti ottelussa ihan kelpo otteita, mutta jos nähdyn kaltaisista maalipaikoista ja neljällä ylivoimakerralla ei saada kuin kolme maalia on helppo sanoa minkä osa-alueen tulee petraantua viikon päästä pelattavaan RSB-kohtaamiseen. Sastamolosta pirteintä peliä esitti ehkä puolustaja Mikko Teikari, joka avasi peliä onnistuneesti ja rohkeasti pelin keskustaan ja pelasi muutenkin hyvän pelin.