Sastamolo 6-4 parempi

Sastamolon hyvin sujunut kotiotteluiden putki sai tänään voitollista jatkoa, kun vieraaksi saapunut Limingan Niittomiehet taipui saappaat jalassa lukemin 6-4. Tervahallilla pätsi oli tänään nimensä mukaisessa lämmössä, kun paikallisia palloilujoukkueita uutterasti kannustava Rockfutis Teamin kannustusjoukko oli saapunut paikalle rumpuineen ja juhlatuulen kera. LNM painoi varsinkin kolmannen erän loppuvaiheessa syyttäjän lailla päälle, mutta Sastamolo ei taipunut hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä.

Nihkeästi liikkeelle

Ottelun taso ei missään vaiheessa peliä noussut aivan viihdyttävimmälle tasolle. Vauhtia oli kyllä kuin Vermon raveissa, mutta ajoittain pallokontrollissa oli hakemista molemmilla joukkueilla. Molemmat joukkueet iskivät kaverin avauspeliin lujaa kiinni ja varsinkin Sastamolo sai luotua monia maalipaikkoja uutteran karvaustyön tuloksena.

Avauserä oli tasainen. Kingsin peli ei lähtenyt aivan toivotulla tavalla käyntiin ja otteissa oli puolittaisen tekemisen meininki. Ajoittain pelistä saatiin hyvä ote, mutta seuraavassa hetkessä saatettiin nähdä puolihuolimaton ratkaisu, joka antoi kaverille maalipaikan. LNM:n oli liikkeellä ennalta tiedetyillä aseilla. Palloa pelattiin suoraviivaisesti maalin edustalle, josta palloa yritettiin rusikoida miesvoimin sisään.

Maalinteon ottelussa aloitti vierailija LNM asialla tehokaksikko Tornberg-Nissinaho. Tornberg pääsi Sastamolon maalin takana syötönkatkoon ja pelasi pelivälineen maalinedustalle. Maalin edessä oli väijymässä Janne Nissinaho, joka survoi pallon ohi Juha-Pekka Laakson.

Sastamolo kuittasi 0-1 johto-osuman ajassa 8.29. Kotijoukkueen saatua vapaalyönti hyökkäysalueen vasemmasta reunasta, pelasi Niko pallon nopeana Jaakko Kvistille toiseen laitaan LNM-pelaajien hakiessa vielä paikkojaan. J. Kvist täräytti pallon empimättä etuylänurkasta sisään punapaitojen ollessa tilanteessa selkeästi myöhässä.

Sastamolon toinen maali oli päivän komeinta antia. Kingsit sai hyökkäysalueelleen hyvän pyörityksenja sen päätteeksi Ville Mänty löysi hienolla syötöllä Jaakko Korhosen takatolpalta. Korhonen ei kaikkien yllätykseksi laukonut, vaan siirsi pallon vielä maalin eteen liikkuneelle Miika Kemilälle, joka ohjasi pallon tyhjään nuottaan.

Parannusta toiseen erään

Toisessa erässä kotijoukkue sai palikoita paremmin kasaan ja oli erässä selkeästi hallitsevampi osapuoli. Peliä saatiin avattua kontrolloidummin kuin avauserässä. Myös karvauspeli alkoi purra vastustajan puolustajiin aina, kun aktiivista karvauspeliä jaksettiin toteuttaa ja tätä kautta kotijoukkue sai pelinhallinnan itselleen.

Sastamolo meni ottelussa 3-1 johtoon erän alussa Jaakko Kvistin löytäessä Niko Kvistin hyvältä maalintekosektorilta maalin edestä. Liminkalaiset eivät tästä kuitenkaan taipuneet, vaan tulivat maalin päähän paria minuutti myöhemmin ajassa 25.01.

Maalit vuoron perään nähtiin myös ajassa 35.08 ja 37.22, kun kotijoukkue pääsi taas kertaalleen kahden maalin johtoon ja Niittomiesten kuitattua peli saman tien tasoihin. Sastamolon viides maali lähti Niko Kvistin hyvästä jättöpallosta keskialueelle Teemu Kvistille. Puolustaja otti tyhjät pois ja pääsi hyvälle maalintekosektorille hyökkäysalueen keskustaan, mutta löysikin takatolpalta vielä Tero Tikkalan, joka laukoi pallon pienen kuljetuksen päätteeksi verkkoon. LNM:n kavennus syntyi Petri Niemelän toimesta. Niemelä pääsi siirtämään pallon tyhjiin Heikki Laurikkalan hienosta syötöstä.

Kingsin erä, mutta eränumerot 2-2 kertoivat koruttomasti sen, että maalipaikoissa olisi pitänyt olla huomattavasti terävämpi.

Jännitystä loppua kohden

Ottelusta muodostui kolmannen erän loppua kohden yleisölle maukas jännistysnäytelmä. Sastamololla oli peli hyvässä hallinnassa yli erän puolen välin, mutta Tero Tikkalan saatua ajassa 52.52 täysin ihmeellisen kaksminuuttisen ote siirtyi koko aika enempi vierailijalle. Erän alku oli kuitenkin kotijoukkueen. Ajassa 44.25 Jaakko Korhonen heilautti verkkoa maalivahti Ville Arolan takana ja lukemat 5-3. Ajassa 52.52 tullut ja pelin ratkaisut 6-3 maali oli Ville Männyn tahdonnäyte. Mänty kirmasi keskialueella pyörineeseen irtopalloon ohi raiteilleen jääneen punapaidan ja väkevän maalille nousun päätteeksi tarjoili Miika Kemilälle passin, josta ketjukaveri ei erehtynyt.

Tästä eteenpäin hallinta olikin koko aika punavoittoisempi. LNM nosti karvaustaan ja onnistuikin siinä ajoittain hyvin saaden painetta Kings-maalille, tuomareiden näyttöjen mennessä perinteiseen tapaan ottelun lopussa häviöllä olevalle joukkueelle, sai LNM kokeilla maalintekoa myös ylivoimalla. Niittomiesten kirivaihde toikin kavennusta ajassa 55.31. Olli Tornberg pääsi Sastamolon maalin edessä kääntämään pallon rystypuolelle, josta mies sivalsi pelivälineen voimalla ohi Juha-Pekka Laakson. Laakso oli Sastamolon maalilla hyvä, torjuen mm. kolmannessa erässä pari puolittaista läpiajoa ja useita lähitilanteita.

LNM jatkoi vahvaa painostusta, mutta aivan parhaille maalipaikoille joukkue ei enää maalinsa jälkeen päässyt. Sastamolo tukki oman maalin edustaa uhrautuvasti ja liminkalaiset saivat tehdän suuren työn laukaisupaikkojen eteen. LNM sai vielä paria minuuttia ennen ottelun loppua kokeilla kavennusta ylivoimalla, mutta Sastamolon aktiivinen alivoimapelaaminen ajoi liminkalaiset ja varsinkin pelaajavalmentaja Janne Nissinahon yrittämään maalintekoa varsin heikoista sektoreista ilman maskia. Pallot viuhuivat Nissinahon toimesta yli ja ohi. Pelin loppuun Nissinahon vintti lämpeni totaalisesti ja mies otti kahden minuutin rangaistuksen tarinoidessaan tuomareiden suuntaan turhan voimakkailla sanakäänteillä.

Sastamolon alivoimapeli kesti vain minuutin, kun pikkukakkosta näytettiin seuraavaksi LNM:n Nissinaholle ja Petri Niemelälle. Tämän myötä Kingseillä ei ollut ottelussa enää hädän päivää ja pisteet jäi Kemiin lukemin 6-4. Pelin loppuun ottelun tuomaristo hylkäsi Jaakko Korhosen tekemän rangaistuslaukausmaalin. Tuomareiden mukaan Korhonen käytti palloa takana päin. Päätelköön jokainen itse videopätkästä ja verratkoon sitä LNM:n vastaavaan.

Sastamolon parhaita ottelussa olivat kapteeni Ville Mänty ja ketjukaveri Jaakko Korhonen. Korhonen ja Mänty olivat suuressa roolissa tärkeiden viidennen ja kuudennen maalin arkitehteina ja pelasivat muutenkin vahvan pelin hyökkäyssuuntaan. LNM:stä erottui Janne Nissinaho, joka oli alati vaarallinen tilaa saatuaan. Tänään tilaa ei kuitenkaan ollut siinä määrin, että LNM-ikoni olisi peliä ratkaissut ja ajoittain Nissinaho turhautui niin tuomareihin kuin omaan saamattomuuteensa.