Avauserän murskat takasi voiton

Sastamolo Kings-KoskRi 8-3 (6-0, 1-3, 1-0)    Videokooste ottelusta    kuvia ottelusta:

Sastamolo jatkoi vahvaa kotipelaamistaan ja tappiottomien kotiotteluiden putki venyi jo viiteen otteluun, kun Koskelankylän Riento kaatui 8-3 lukemin. Sastamolo ratkaisi ottelun erittäin vahvalla avauserällä. Ilman OLS-apuja pelannut, ja parista muustakin merkittävästä poissaolosta kärsinyt KoskRi tiedettiin tulevan otteluun passiivisella karvauksella, mutta tähän seisoskeluun Sastis ei lähtenyt mukaan. Pallo liikkui komeasti läpi avauserän ja tuloksena peräti kuusi komeaa maali ja lumierä Kingsille 6-0.

Toisessa erän ensimmäisellä puolikkaalla Sastamolo antoi turhaan vieraille siimaa. Pallo alkoi viipymään pelaajien lavassa liian pitkään ja keskialueella oltiin huolimattomia. Koskri värkkäsi kolme kavennusosumaa, mutta näiden jälkeen kotijoukkue sai homman takaisin raiteilleen. Jos oli avauserä ollut kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä, niin päätöserä meni sitten sille kuuluisalle pelailun puolelle. Kotijoukkue teki päätöserässä sen, mitä voiton taatakseen pitikin.

Pallosta pidettiin huolta, eikä sitä enää menetelty tärkeillä sektoreilla ja näin lopulta 8-3 voittolukemat kotijoukkueelle. Sastamolosta onnistui tasaisesti jokainen kentällinen ja maalinsuulle komennuksen saanut Juha-Pekka Laakso selvitti muutamaan otteeseen kiperiä tilanteita pelaten maalilla varmoin ottein.

Seuraavassa valmentaja Jaakko Kvist analysoi peliä.

No niin Jaakko. Nämä marras- joulukuun ottelusumat näyttää hyvin usein suuntaa sille, tapellaanko loppukausi alemmassa vai ylemmässä puoliskossa sarjaa. Eilinen ottelu näytti sille, että tehtiin se mitä pitikin tehdä. Avauserää lukuunottamatta - ei mitään loistokasta - mutta kuitenkin hallittiin tilanne, käännettiin juna takaisin raiteilleen toisen erän uinailuista. Ja lopulta 8-3 voitto.

Oliko se sellainen työmiehen kasituntinen ja pomolta puhtaat paperit työpäivästä?

- Niin, kyllähän lähtökohdat ottelulle olivat vähintäänkin mielenkiintoiset, etenkin sen jälkeen kun tietoon tuli vieraiden lukuisat poissaolot. Odotettavissa oli, että samasta tilanteesta taannoin hienon RSB-vierasvoiton ottanut KoskRi tulisi vahvasti sumputtamaan.

- Erityisen passiiviset vierailijat onkin tässä männä kausina ollut useasti vaikeita meille, mutta tänään selvittiin kyllä varsin vähällä energialla tehokkaan ensi erän avulla. Siinä maltettiin pitää pallotempoa yllä ja kun kenttätasapainokin oli kunnossa, niin kaverin yritykset sai laskea yhden käden sormin. Toisessa erässä pallo alkoi sitten viipyä ja KoskRi pääsi riistoihin varsin hyviltä sektoreilta.

- Kassun 7-3 maali tuli tärkeään paikkaan katkaisten vierailijan selkärangan kenties lopullisesti. Kolmas erä meni sitten enemmän tai vähemmän prosenttisalibandyn merkeissä meidän varmistellessa voittoamme. Kyllähän tämä eka erään ratkesi, sen jälkeen ottelu meni vähän pelaillessa, mutta tärkeät pisteet joka tapauksessa.

Kyllä kyllä. Mitäs sanot kaverin pelieväistä. Vajaamiehisyys näkyi?

- Minä olen väärä mies opponoimaan kaverin eväitä, mutta varsin mielenkiintoiselta on vaikuttanut vierailijan kokoonpanomuutokset alkukauden otteluissa. Mutta onhan se selvä, että noin monen laatupelaajan poissaolo näkyy.

Näinhän se menee. Mites härkälauman kenttäkoostumukset. Aika tasapainoiselta vaikuttaa. Oma kakkoskenttäsi on toiminut kauden alusta saakka, ykkösen peli näytti taas eilen piristymisen merkkejä ja Rollon poikien kolmonen parantaa jatkuvalla syötöllä. Kolme ratkaisuun pystyvää kenttää, milloin viimeksi?

- Tilanne on kaikenkaikkiaan varsin positiivinen. Eikä tämä rajoitu pelkästään kolmeen ensimmäiseen pelaavaan kenttään, vaan reservissä on tällä hetkellä monta kaveria, joita voidaan peluuttaa eikä meidän taso heilahda siitä yhtään.

- Kilpailutilanne on ainutlaatuinen minun aikakaudella ja nyt onkin nähtävä nyt metsä puilta ja mieltävä tämä rosterin laajuus ainoastaan positiivisena asiana kehityksen suhteen. Harjoituksen laatu on pitkässä juoksussa se, joka määrittää pelin lopputuloksen.

Kyllä vain. Kahden viikon tauko edessä ja sitten rysähtää tuplapelit Kajaanissa. Eipä muuta kuin treenaamaan, laadulla! Tsemppiä jatkoon.