Tikkalan tehot 4+3 liikaa oululaisille

Sastamolo Kings-Koskelankylän Riento 9-3 (2-1, 4-1, 2-1)      [ottelukuvat]

Sastamolo lähti päättämään syyskauttaan, kun puolentoista kuukauden tauon jälkeen joukkue teki paluun Tervahallin pyhättöön. Joulunalusvieraaksi Kemiin saapui ex-Sastiksia vilisevä Koskelankylän Riento. Viime kauden Sastamolosta joukkueessa pelaa Juho Ruonakangas ja Sakari Nikkinen, ja takavuosien Sastamolosta tuttuja pelimanneja ovat armoitettu maalitykki Juha Tammela ja puolustaja Sami Niskala.

Lehtereille oli saapunut taas mukava määrä silmäpareja (210) ja kotijoukkue tarjosikin pääsylipulle maksaneille vastinetta rahoille. Vaikka jännitysnäytelmä jäi tällä kertaa näkemättä, niin kotivoitto, kaksitoista maalia ja kotijoukkueen raikas pallollinen tekeminen oli varmasti myös vaativan kemiläisyleisön mieleen.

KoskRi joutui lähtemään otteluun aavistuksen siipirikkoisella miehistöllä, kun pari runkopuolustajaa ja joukkueen ykkössentteri oli poissa vahvuudesta. Kun vielä joukkueen ykkösketjun laiturit Juha Tammela ja Janne Karjala pelasivat puolikuntoisena, niin tämä eittämättä näkyi vieraiden pelissä. Pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia oululaiset pystyivät kuitenkin tulemaan vaarallisesti kohti Kings-maalia, maalivahti Seppo Forsmanin pelastettua sinipaidat muutamaan otteeseen pahastakin pinteestä.

Kotijoukkueen selvittyä avaushetkien lievästä sekasorrosta ei sillä ollut tämän jälkeen enää hädänpäivää ottelussa. Tero Tikkala näytti suuntaa kotijoukkueen tulitukselle avauserän maalilla ja kahdella syötöllään. Avauserä 3-1 Sastamololle.

Toinen erä olikin sitten ratkaiseva ottelulle. Kingsit otti pallonhallinnan likimain kokonaan itselleen oululaisten hyökkäysten tyssätessä varsin nopeasti hyökkäysalueella. Koskrin jäätyä ottelussa puolustuskannalle, kokeneen joukkueen jalkakin alkoi painaa ratkaisevassa määrin ja kotijoukkue vei irtopalloja itselleen.

Kingsin vei toisen erän selvin 4-1 numeroin. Kimmo Kangas kanttasi kertaalleen pallon takanurkkaan, Tero Tikkala jatkoi maalivahti Janne Lotvosen kyykyttämistä siihen pisteeseen, että mies vaihtui maalinsuulla Tikkalan 7-2 osuman jälkeen. Tätä ennen myös Sastamolo-sentteri Perttu Saarela pääsi tekemään kauden avausmaalinsa ohjaten pallon maalin edestä reppuun. Erän heikko hetki Sastamololle osui 20-minuuttisen viimeisille minuuteille. Palloa meneteltiin huolimattoman pelaamisen seurauksena ja tähän päälle äärimmäisen tarkan tuomarilinjan seurauksena kaksi erittäin heppoisesti vihellettyä rangaistusta sekoittivat peliä hieman. Toisesta YV:stä Koskri rokottikin. Janne Karjalan viivaveto yllätti Seppo Forsmanin aavistuksen helpon näköisesti. Sattumalla sija tässä maalissa, sillä maalivahti Forsman kertoili pelin jälkeen torjuvan käden sormien takertuneen kypärän ristikkoon ja tässä tapauksessa pää jäi sanan mukaisesti vetävän käteen.

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan pelailua, joskin Sastamololla oli paketti hyvin kasassa siinä mielessä, että Koskrin ajoittain korkeallekin nostetun karvauksen ei annettu hämmentää omaa pelintekemistä. Kun puolustuspäässäkin velvoitteet hoidettiin kunnialla, ei maalivahti Forsmanin tarvinnut enää päätöserässä paraatitorjuntoihin venyä. Jos pelasi Sastamolo muuten kauttaaltaan kelpo pelin, niin alivoimapelaamiseen pitää joukkueen kiinnittää vastaisuudessa huomiota. Muutamana viime kautena sarjana paras AV-joukkue on laskenut maaleja omiin alivoimalla liki pelistä toiseen. Nytkin vastustaja osui kahteen otteeseen ylivoimalla. Janne Karjala haki 3. erän alussa takatolpalle noussutta Tammelaa ja Sastamolo-pelaaja kurotti syötön väliin ohjaten pallon omaan maaliin.

Mutta niin kuin sanottu, tämä maali ei jäänyt taakaksi painamaan Sastamololle vaan joukkue pystyi säilyttämään pelistä otteen keltapaitojen ollessa edelleen askeleen pari jäljessä. Sastamolon ykkönen maalasi ottelussa vielä kertaalleen Tero Tikkalan lapitoitua Jaakko Kvistin komea maalin takaa tullut syöttö reppuun. Toisen maalin värkkäsi Jari Poikela, joka ohjasi Pekka Lindgrenin laukauksen maaliin.

Tärkeä voitto joukkueelle, jonka turvin on mukava lähteä viettämään liki kuukauden joulutaukoa peleistä. Joukkue teki sen mikä voittoon vaadittiin, vaikka paljon jäi vielä ruutia piippuunkin. Nykykuntoisesta Koskrista ei vain ollut haastamaan fysiikassa Sastamoloa, myös maalinsuulla Seppo Forsman oli selvästi oululaisia virkaveljiänsä edellä.