Oikeitettu pistejako kärkiottelussa

Sastamolo Kings-KoskRi 6-6 ja. (3-2, 0-2, 3-2)  Ottelukuvat     Videkooste

Edustusjoukkueen kauden toinen kotiottelu tarjosi 185 päiselle kemiläisyleisölle varsin tapahtumarikkaan ottelun, joka kauden avausottelun tapaan venyi jatkoajalle saakka. Sastamolo lähti kamppailuun voittoisalla UIFK -ottelun kokoonpanolla, maalissa aloitti Seppo Forsman ja hyökkääjä Matti Rantajärvi oli edelleen sivussa takareisivammansa vuoksi. Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta päivän paras ja se menikin erätauolle 3-2 johdossa Samuli Metsävainion, Jaakko Kvistin ja Harri Hautakangaan osuessa kertaalleen.

KoskRI:n pelaaminen oli vahvaa, sen kehonkieli oli aktiivinen ja aiemmista kausista poiketen se pelasi pelin keskikaistaa vahvasti suojellen. Sastamolo hallitsi kuitenkin avauserässä pelivälinettä ja etenkin 2.kentällisen pallokontrolli hyökkäyspäässä oli ihailtavaa katseltavaa. Toiseen erään vierasjoukkue tuli vahvasti. Keltaisessa esiintynyt Riennon joukkue oli yksinkertaistanut avauspelaamistaan ja yksi näistä tuottikin tulosta 3-3 tasoitusmaalin muodossa, kun kotijoukkueen riveissäkin esiintynyt Pekka Lingren kuritti ex-seuraansa. Puolustajan avaus tavoitti keskustassa pälyilleen Lingrenin, joka kuin ihmeen kaupalla löi pallon verkkoon selkä maaliin päin sijoittuneena. Lisää löylyä kotijoukkueen kiukaalle iski pari minuuttia myöhemmin kokenut Jarmo Anttila, joka hyödynsi Sastamolon keskialueen pallonmenetyksen. Sastamolo ei kahdesta pikamaalista lannistunut, vaan se pelaaminen pysyi suht laadukkaana ja varsinkin Topias Tiilikaisen johtama kentällinen loi useita huippupaikkoja vaihto vaidon jälkeen. Kuumassa ottelussa nähtiin useita pelin keskeyttäneitä torikokouksia ja yksi niistä osui erän puoleen väliin, kun Matti Koistinen lanasi laitaa pitkin rynnineen Samuli Metsävainion Tervahallin seinään. Tästä 5 minuutin rangaistus, jota kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Kolmanteen erään härkälauma lähti maalin takaa-ajosta ja oli selvää, että pienten marginaalien ottelussa halukkaampi joukkue oli lähempänä voittoa. Isolla energialla erään tullut kotijoukkue sai kuitenkin kokea kylmän suihkun jo erän toisessa vaihdossa, kun Joonas Kortesalmi puttasi kulmavaparin jälkimainingeissa pallon takatolpilta tyhjään nuottaan. Kotijoukkueen kavennus tuli kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Jaakko Kvistin osuessa ylivoimalla Tero Tikkalan oivallisesta syötöstä. 5-5 tasoituksesta vastasi Topias Tiilikainen ja tässä vaiheessa alkoi näyttääkin, että kotijoukkue menee menojaan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan loppuerä mentiin tasaisissa merkeissä Matias Meskasen osuessa KoskRI:lle ja Harri Hautakangas Sastamololle.

Jatkoajalla vierasjoukkue sai Papas -ottelun tapaan oivan mahdollisuutensa, kun kolmannen erän loppusekunneilla Teemu Huovinen komennettiin rangaistujen aitioon parran pärinää aiheuttaneesta tilanteesta. Vierasjoukkueen ylivoima oli alati vaarallinen, mutta kotijoukkueen uhrautuva peittopelaaminen höystettynä Seppo Forsmanin lukuisilla huipputorjunnoilla pitivät digitaalit tasoissa. Sastamolo pystyi tappamaan alivoiman ja jatkoajan loppu pelattiin enemmän tai vähemmän omaa maalia suojellen. Hienosti läpi ottelun kannustanut kemiläiskatsomo näki laadukkaan II-divisioonakamppailun, josta tasapeliä voidaan pitää varsin oikeutettuna lopputuloksena. Kotijoukkueen parhaana pelaajan palkittiin maalivahti Seppo Forsman. Vierasjoukkueen kermaa oli niin ikään maalia vartioinut Janne Lotvonen, joka varsinkin ottelun toisessa erässä piti vierasjoukkuetta mukana pelissä useilla huipputorjunnoillaan.