Kely askeleen edellä

Sastamolo Kings-Kely 6-8 (1-3, 3-4, 2-1)    Ottelukuvat

Kelyn pisteputki venyi jo seitsemääntoista otteluun, kun joukkue ei suostunut hävimään vieläkään peliä Kakkosen pohjoislohkossa. Sastamolo kärsi tähän saakka kauden ainoan kotitappionsa joulukuussa juuri Kelylle. SiIlloin lukemat olivat murskaavat 14-4, mutta tämän päivän ottelussa Kingsit pystyivät laittaamaan huomattavasti paremmin kampoihin sarjaykköselle, kun loppulukemat olivat 6-8.

Sastamolo esitti ottelussan paikoin erinomaisia otteita, mutta joukkue antoi puolustajien pallonmenetysten myötä peräti kolme ilmaista maalia hyökkäystuhoiselle kellolaisjoukkueelle. Niillä hetkillä, kun Kely pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään Sastamolon alueelle, oli kotijoukkue varsinkin toisessa erässä melkoisessa purjeessa, mutta ratkaisevat syöttölinjat siniset peittivät lopunperin kohtuu hyvin. Päätöserään Sastamolo lähti takaa-ajo tilanteesta 4-7 ja kolmas erä saikin juuri sellaisen startin, kun joukkue oli lähtenyt hakemaan.

Kaksi pikamaaliaa Tero Tikkalan ja Harri Hautakankaan toimesta ja peli oli 6-7 erän vanhettua vain minuutin verran. Sastamolo pelaaminen oli kolmannessa erässä mukavasti raiteillaan, kun karvauslinjaa laskettiin hieman ja Kely ei näyttänyt löytävän enää lääkkeeitä päästä hyökkäysalueelle kahden avauserän malliin. Kelyn alakerta joutuikin pallollisena pariin otteeseen vaikeuksiin ja Sastamolo pääsi riistämään palloa. Yhden tällaisen tilanteen nollasi kuitenkin ottelun tuomari Jukka Vesikko. Kely alakerta pelasi pakki-pakki syötön suoraan Tikkalan lapaan ja maalityki olisi ollut yksin Kely-maalivahti vastaan, mutta jostain ihmeen syystä paljon porua salibandypiireissä aiheuttanut Vesikko vihelsi tilanteesta mailaanlyöntirikkeen. Olkookin ettei pelaajien mailat edes koskettanut missään vaiheessa toisiaan ja näin vesittyi Kingsin mahdollisuus tulla pelissä tasoihin.

Sastamolo pelasi vahvan päätöserän, mutta lisäosumia se ei tuonut ja Kely rankaisi vielä kertaalleen iskemällä loppulukemiksi 8-6. Hyvä esitys kotijoukkueelle, mutta täysi pistepotti olisi vaatinut likimain täydellisen onnistumisen ja aivan siihen ei tänään päästy.

Joukkueen kakkosketju Harri Hautakangas-Tiilikainen -Korvela olivat erinomaisella pelipäällä ryyditettynä pakkipari Huovinen-Moskari. Myös Juha-Pekka Laakso pelasi maalinsuulla hyvän pelin. Tappiosta huolimatta Sastamolon taistelu karsintapaikasta jatkuu. Jo huomenna pelataan kärkipaikkojen kannalta merkittävä ottelu, kun Kely kohtaa RSB:n Rovaniemellä. Viikon päästä sarjassa kakkoseksi noussut RSB tulee Kemiin Tervahallille ja tässä ratkeaa paljon karsintapaikan suhteen. Joten viikon päästä taas, lehterit täyteen!