Runkosarja päättyi tappioon

Sastamolo Kings-KeLy 5-9 (3-2, 1-6, 1-1)  [videokooste ottelusta]  [kuvia ottelusta]

Sarjan päätösottelusta Kelyä vastaan Sastamolo lähti hakemaan hyvää kenraalia tuleviin playoff-otteluihin, joista tie voi käydä aina I-divarikarsintoihin saakka. Sastamololla oli ottelussa panoksena kolmas sija. Tiedossa oli, että joka tapauksessa vastaan seuraavassa vaiheessa astelee piin kova joukkue Papas tai RSB, jotka saavat paremman sijoituksen myötä myös kotiedun kahdesta voitosta pelattavaan sarjaan. Kelyllä panokset olivat vielä astetta kovemmat, kun tappio ottelusta olisi tiennyt karsintoja alaspäin. Jotain sarjan tasaisuudesta kertoo myös se, että viime viikon ottelun voittamalla Kely olisi nyt pelannut sarjan playoffpaikasta.

Kelyn isot panokset näkyivät myös joukkueen otteissa, eikä vieraiden pelihuumoria saanut sammumaan edes hurjasti omiaan kannustanut kotiyleisö. Ottelua oli saapunut seuraamaan 135-päinen yleisö, lauantai-ilta ja rumpuryhmän mahtava esimerkki viritti katsomoon hienon tunnelman.

Sastamolo ei saanut ottelussa parastaan irti. Oliko ajatuksissa sitten jo tulevat jatko-ottelut vai mikä, mutta pelaamisesta puuttui tarvittava nöyryys ja omiin lasketut maalitkin olivat suurelta osin johdannaisia epätarkasta puolustamisesta ja huolimattomasta pallollisesta pelaamisesta.

Avauserässä kotijoukkue oli ottelussa vielä hyvin mukana vieden tasaisen erän 3-2. Toisessa erässä Kely sai avauspelaamisen rullaamaan Haukiputaan pelin malliin, samalla kun Sastamolo pelaamisesta hävisi nöyryys täysin. Palloa heiteltiin keskialueella riskillä ja omalla alueella merkkauspeli oli laiskanpulskeaa. Valmennusjohto suoritti pakolliset herättelyrituaalit erässä maalivahdin vaihdon ja aikalisien myötä, mutta kaikkinensa toinen meni Kingsiltä ruususen unessa. Erä Kelylle tylysti 1-6 ja Sastamolo oli päästänyt kahdessa ensimmäisessä erässä saman verran maaleja kuin kolmessa viimeisessä ottelussa yhteensä.

Päätöserään Sastamolo teki pelillisesti miehekkään nousu tarjoten kotiyleisölle palasen siitä, mitä pelaamisen pitää kotikaukalossa näyttää. Joukkue rakensi rohkean karvauspelaamisen tuotoksena maalivahti Jesse Kamulan maalille puolenkymmentä varman näköistä maalipaikkaa, mutta Kamula oli kyllä mahtavassa vireessä valkoisten veräjän suulla. Ainoana miehen pääsi ohittamaan erässä Kimmo Kangas komealla omalta alueelta lähteneellä soolokuljetuksella, joka päättyi napakkaan kanttilaukaukseen maalin kattoon.

Heikko ottelu kotijoukkueelta, mutta tähän ei kannata jäädä sen kummemmin rypemään. Sastamolo on pelannut hienon ja nousujohteisen sarjan. Kauden 2005-2006 jälkeen edessä on ensimmäiset karsintaottelut ylöspäin. Vastaan Sastamololle astelee rakas paikallisvastus RSB-Team Rovaniemeltä, jonka joukkue kohtaa ensimmäisen kerran heti keskiviikkona. Lauantaina joukkueet kohtaavat Tervahallilla klo 17.30 ja tähän otteluun kotijoukkueen tarvitsee vähintään samanlaista kotiyleisön tukea, mitä se oli Kely-ottelussa. Tule siis ajoissa paikalle ja varaa parhaat paikat alalauteilta!