Kely kuritti Sastamoloa

Lauantaina Sastamolo oli kaatanut OYUS:n kovavauhtisessa kärkikamppailussa. Sunnuntaina vastaan asettui myös sarjan kärkipäässä asemiaan pitävä Kellon Lyönti. Ottelu oli Kingseille alusta asti vaikea ja kotijoukkue oli varsinkin puolustuspelaamisessa jatkuvasti vieraita jäljessä. Kelyn takoessa maaleja jatkuvasti kriittisillä hetkillä kotijoukkueen saadessa vähänkään pelijuonesta kiinni, oli loppulukemat 6-10 vieraille.

Ottelun paras pelaaja oli vieraiden Juho Krankka hurjilla 6+3 tehoilla. Krankka väläytteli ottelussa parasta osaamistaan niin maalinteon kuin juonikkaiden syöttöjen muodossa. Sastamolo ottelussa hallitsevampi osapuoli ja paikkoja olisi riittänyt tuplamäärän maaleja, kuin mitä joukkue sai aikaiseksi. Avauserä meni Kelylle 2-4. Hyökkäyspäässä kemiläisten kuviot olivat hyvässä kuosissa. Maalipaikkoja rakennettiin hyvillä syötöillä parhaille maalintekosektoreille, mutta ei uponnut tänään. Puolustuspelaamisessa huolellisuus unohtui ja keskialueen merkkauspelissä joukkue jäi turhan useasti vastustajasta jälkeen. Näin kotijoukkueen maalilla nähtiin useita ylivoimahyökkäyksiä ja jokunen läpiajokin.

Toinen erä meni myös vieraille lukemin 2-4. Sastamolo vei tässäkin erässä pallollista peliä, mutta Kely rankaisi kotijoukkuetta mm. ylivoimalla ja saadusta rangaistuslaukauksesta. Ottelun erotuomariparin suoritus oli varsin kehno. Varsinkin kovaa kritiikkiä koko alkukauden saanut toinen oululaistuomari näytti otteillaan, että II-divaritaso voi olla väärä sarja kyseisen tuomarin taidoille. Toisessa erässä olemattomasta linjasta kärsi kotijoukkue ja päätöserässä nähtiin pari paikkausjäähyä, jotka nekin tulivat varsin löyhin perustein.

Päätöserässä kotijoukkue lähti hakemaan ensin erävoittoa ja katsomaan kuinka pitkälle rahkeet riittäisivät. Erä olikin paras kotijoukkueelta, mutta innokas hyökkääminen kostautui omassa päässä ja erälukemat menivät tasan 2-2.

Kely oli ottelussa parempi ja rokotti kotijoukkuetta vastahyökkäykistä ihailtavalla varmuudella päätähtenään jatkuvasti Kings-puolustuksen riesana ollut Juho Krankka. Sastamololta hyökkäyspelaamisen osalta ihan kelpo ottelu, mutta keskialueen puolustamisessa  ja miehen merkkaamisessa näkyi eilisen kärkiottelun mukanaan tuoma rasitus. Myös henkilökohtaisia virheitä tuli liikaa.