Hillereitä syötettiin kädestä

Sunnuntaina, tasapaksusti sujuneen LMN-pelin jälkeen Sastamolo sai vastaansa tähän saakka puhtaalla pelillä sarjan kärkipäässä lymyilevän Hilleri-joukkueen Haukiputaalta. Tähän saakka joukkueiden kohdatessa II-divarihistoria on ollut aina Sastamololle voitokas, kun Kemissä on pelattu, mutta nyt tuokin tilasto voidaan heittää romukoppaan. Vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen Sastamolo päästi Hillerit turhan helposti pelin mukaan ja 65 peliminuutin jälkeen taululla seisoi lukemat 6-6.

Avauserä täyttä Sastamolon näytöstä

Ensierässä kentällä oli vain yksi joukkue ja se oli kotijoukkue Kings. Peli saatiin avattua vaivattoman oloisesti ja vieraiden tilanteet olivat erittäin harvassa. Jotain pelin painopisteestä kertoo myös se, että Hillerit pääsi laukomaan ensimmistä kertaa kohti Seppo Forsmanin vartioimaa Sastamolo-maalia ensimäisessä ylivoimatilanteessa ajassa 7.37. Toisaalta, ei kaveria voi tehottomuudesta moittia, sillä heti ensimmäiset vierailut Sastamolo-maalilla toivat Hillereille 0-1 johtoaseman. Maali syntyi, kun Jani Paananen pääsi laittamaan päädystä ponnahtaneen pallon takatolpalta tyhjiin.

Tämän jälkeen alkoi Sastamolon hyvin pyörinyt mylly tuottaa tulosta. Hillereiden puolustus tiedettiin joukkueen heikoksi kohdaksi, mutta silti yllättävän vapaana saivat Sastamolon-pelaajat Seppo Hautalan maalilla tehdä pahojaan. Sastamololla ei ottelun avauserässä hädänpäivää ja aneeminen Hillerit näytti jo valmiiksi väsyneeltä tiukan Merikoski ottelun jäljiltä. Avauserä Sastamololle 4-1

Hyökkäysintoa, virheitä, tuomarivirheitä

Toisessa erässä Sastamolon hyvin avauserässä toiminut avauspeli alkoi tökkimään ja Hillerit tuli aktiivisemmin laitojen lähellä päälle. Toinen erä oli pelinhallinnan osalta kotijoukkueen, mutta passiivisesti läpi ottelun karvannut Hillerit pääsi sekin käyttämään omia aseitaan, nopeita vastahyökkäyksiä. Sastamolon peli hyökkäyspäässä meni liikaa pallon siirtelyksi ja harhasyöttöjen jälkeen ei oltu valmiina puolustamaan, vaan Hillerit tuli 3-2- ja 2-1-vastahyökkäyksillä vaarallisesti kohti Sastamolon maalia.

Ajassa 22.32 Kimmo Suonperä toi joukkueensa kahden maalin päähän 4-2 osumalla. Jos oli Hillerit vahvoja teräviä vastahyökkäyksiinlähdöissä, niin sitä oli myös parivaljakko Mänty&Kemilä Sastamolon puolelta. Männyn hyvä pallonriisto omassa päässä ja siitä seurannut 2-1 hyökkäys päätyi Männyn hienon rystynoston seurauksena suoraan Miika Kemilän lapaan, joka siirsi pallon tyhjään pömpeliin. 5-3 kavennusta odoteltiin aikaan 30.30, kun taas tarjoiltiin kaverille tikkaria suuhun. Sastamolon puolustusalueen laidasta lähtenyt avaus epäonnistui täysin ja peliväline lirui suoraan Tero Leivon lapaan, joka ei parhaalta maalintekosektorilta erehtynyt.

Maalin jälkeen peli oli taas vähän aikaa Sastamolon hyvässä kontrollissa, mutta erän loppuhetkillä tänään toiminnassaan räikeästi epäonnistunut tuomarikaksikko Rönkkö&Glad näytti mistä suunnasta tuulee. Ensin Toni Tammelalle naurettavan heppoisin perustein annettu työntämis-jäähy ja heti perään jäähy Teemu Kvistille tilanteessa, jossa Hillerit pelaaja juoksi maalivahdin alueen poikki törmäten osin Sastamolo-puolustajaan ja osin maalikehikkoihin. Rohkeita ja tässä tapauksessa hyvinkin merkittäviä tuomariratkaisuja, joilla Hillereille tarjoiltiin 5-3 ylivoimaa. Tätä tarjoilun Hillerit käytti hyväkseen ja erän päätöslukemat 5-4.

Harmi vain, että Kakkosdivaritasolle pääsee viheltelemään sellaiset miehet, joille fyysisyys tarkoittaa samaa kuin kahden minuutin jäähy ja toisaalta mailaan voi lyödä hyvinkin lujaa ja takaapäin ilman sen suurempia rangaistuksia. Sattumaa tai mitä lie, mutta kyseenomainen kaksikko vihelsi viikonloppuna molemmat Kingsin pelit ja saldona 24 minuutin edestä kaksiminuuttisia, eikä niistä yksikään tullut mailaan lyönnistä, mailan painamisesta tai mailan sitomisesta, jotka sinänsä ovat yleisimpiä jäähyyn johtaneita rikkeitä.

Tasainen päätöserä

Kolmannen erän alku oli aivan sen ensimmäisiä hetkiä lukuunottamatta Hillereiden. Haukiputaalaiset osaavat kulmapelin hyvin ja yksipuolinen taktiikka heitellä palloja maalin takaa jopa sokkona maalin eteen tuottaa tulosta. Kuvio tuli tutuksi myös tänään. Hyökkääjä on ikään kuin kiertämässä maalia toiselle tolpalle, mutta antaakin syötön jo etutolpalta maalin eteen ja jos syöttö löytää perille, niin useimmiten maali ammottaa tyhjyyttään. Tämän kuvion seurauksena Hillerit maalasi 5-5 tasoituksen kolmannessa erässä.

Kolmannen erän jälkipuolisko oli taas Sastamolon. Toni Tammela näytti ajassa 51.32 hokkupokkus-temppujaan ja tarjoili Hilleri-pakille maistuvaa Gevaliaa. Hyvä haasto ja pakin ohitus, jonka jälkeen terävä laukaus maalin takanurkaan ja Hillereiden epävarmasti torjunut Seppo Hautala oli yllätetty.

6-6 tasoituksessa ajassa 55.36 oli taas rikollinen jälkimaku. Jani Paananen heitti viivalta roikkupallon kohti Sastamolon maalia, jossa keltapaitaset Hilleripelaajat ajoivat miehiä maalilla kumoon sen minkä kerkesivät ja mikäpä siinä, kun tuomarikaksikko sen sallii. Pallo pomppi pelaajamuuriin keskeltä Seppo Forsmanin maaliin, eikä tuomarikaksikolla  löytynyt uskallusta hylätä maalia selkeästä rikkeestä huolimatta.

Erän loppuun Sastamolo sai vielä pahaan saumaan jäähyn, joka kestettiin aktiivisella alivoimapelaamisella. Jatkoaika oli taas aktiivisesti ratkaisumaalia hakeneen Sastamolon painostusta, mutta ylivoimatilanteesta syntyineitä tolppalaukauksia lähemmäksi maalia ei päästy.

Piste saatiin, mutta pisteen menetys kirpaisee sitäkin enemmän. Kaikki avaimet voittoon oli kotijoukkueen käsissä, mutta niin vain piste karkasi passiiviselle vierailijalle, joka ei pelisysteemillä yllättänyt tippaakaan kotijoukkuetta, vaan pelaa edelleen tutun turvallisella suoraviivaiselle taktiikalla niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä.