Hyvällä perusmeiningillä voitto kotiin

Sastamololla alkoi lauantaina kausi ikään kuin uudestaan, sillä otteluohjelman laatija oli lätkäissyt Sastamolle kuukauden pelitauon ensimmäisen ottelun jälkeen. Tämän ei annettu häiritä, vaan vastaan astellut Hillerit poistui Tervahallista - niin kuin joka kerta joukkueiden II-divarihistorian aikana - tappion nielleenä. Voitto kääntyi Sastamololle erä erältä parantuneella pelillä. Usko omaan peliin voi sanoa olevan hyvällä tasolla, sillä niin kaatui kauden avausottelussakin Tornio kohmeloisen avauserän jälkeen.

Tasapäin liikkeelle

Hillerit lähti peliin tyylilleen uskollisena kahdella syvältä karvaten. Vastustajan karvauksen kanssa Sastamololla ei juuri ongelmia syntynyt. Hyökkäykset lähtivät välillä pitkänä poikki keskialueen ja ajoittain hieman maltillisemmin syöttöaukkoja hakien. Avausmaalista vastasi vierasjoukkue Hillerit, kun tänään Kings maalilla torjunut Seppo Forsman hukkasi pallon maalivahdin alueen etureunassa. Pallon korjasi talteen Joni Vainio ja sijoitti sen tyhjään reppuun. Tämän jälkeen Sastamolo otti pelistä lievän hallinnan ja maalipaikkojakin alkoi syntyä. Paikkoja avautui pääasiassa hyvän karvaustyön kautta, mutta suurin osa vedoista oli laadultaan enemmän tai vähemmän osoitteettomia, eikä Hillereiden epävarmaa maalivahtipeliä päästy sataprosenttisesti hyödyntämään. Kaksi kertaa kuitenkin helähti maalissa aloittaneen Seppo Hautalan takana. Molemmista maaleista vastasi tänään muodossa J. Kvist-Tammela-N. Kvist ollut hyökkäysketju.

Hillereillä kaikki keinot käytössä - turhaan

Toisen erän alku oli pelillisesti varsin kummallinen. Hillerit sai pelistä ajoittain hyvänkin otteen ja varsinkin Sastamolon kakkoskentällinen haki omassa päässä askeliaan, kun Hillereiden kulmamyllyt pyörivät. Mutta maaleista kun pelataan, niin pelin hallinnalla ei niin väliksi. Erän alussa omassa päässä lievissä vaikeuksissa ollut kakkoskentällinen oli kuitenkin terävänä, kun paikka hyökkäykseenlähtöihin avautui ja tuloksena vastahyökkäyksistä kaksi komeaa maalia. Kun vielä toinen kentällinen hoiteli virkaansa yhtä tehokkaasti, oli Sastamolo lyönyt aikaan 29.07 valotaululle 7-3 lukemat Hillereiden pelillisesti hyvästä jaksosta huolimatta. Tämän jälkeen Hillerit ehkä hieman yllättäenkin laski karvaustaan numeroiden repeämisestä huolimatta. Erän loppuun haukiputaalaiset löysivät hihastansa viimeisen ässän ja heittivät sen peliin vastoin pelin kirjoittamattomia sääntöjä. Sastamolon -puolustaja Sami Niskalan shortsien väri ei miellyttänyt vieraita, eikä kelpo ottelun viheltäneellä tuomarikaksikolla ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa Niskalalle kaksiminuuttinen sääntöjen vastaisesta varustuksesta. Ylivoimansa Hillerit käytti hyväkseen Tomi Tuuliaisen sudittua pallo reboundista verkkoon.

Laiskavauhtinen päätöserä

Kolmannessa erässä Hillereiden vauhti tippui ja väsy alkoi painaa. Varsinkin puolustajien liike näytti olevan melkoista kiskoilla kulkemista, sillä pitkät Sastamolon avaukset menivät kerta toisensa jälkeen omille Hilleri-puolustajien seuratessa pääasiassa katseella tilanteen etenemistä. Sastamolo sai touhuta hyökkäyspäässä melkoisen vapaasti ja tärkeitä onnistumisia tuli molemmille kentällisille. Pelin ollessa ennen päätöserän puolta väliä 12-4 ei pelin voittajasta ollut epäilystä. Vaikka Hillerit pääsi toisessa erässä vielä ajomatkan päähän kotijoukkueesta, niin yllättävän ponneton oli joukkueen taisteluilme pisteitä ajatellen.

Pelin viimeinen eräpuolikas oli sanalla sanoen pelailua. Huolimattomia syöttöjä, yllättäen avautuvia maalipaikkoja ja muutenkin lievästi kuritonta pelaamista puolin ja toisin. Kun vielä Sami Niskala pääsi sutimaan lauantairuuhkaan keskeltä päätöslukemiksi 13-6 oli yleisö nähnyt Sastamolon voitollisen kotiavauksen. Sastamolon parhaat pistemiehet ottelussa olivat Jaakko Kvist (1+4), Juha Tammela (4+0) ja Tapio Ala-Rautalahti (0+4). Juniori-ikäinen Niko Kvist pelasi haastavassa paikassa ykköskentällisen laiturina vahvan pelin tehden tehot 1+1 ja samalla ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjoissa. Toinen juniorilupaus puolustaja Mikko Teikari oli puolustuspäässä Kingsin vahvimpia päästen hänkin pisteiden makuun (1+1).

Huomenna vauhti tulee olemaan toisenlaista, eikä perustekemisellä enää pärjää, sillä vastassa Oulun Urheilutalolla on Merikoski SBT.