Ratkaisu ylivoimalla

Ennen joulutaukoa Sastamolo Kingsillä oli tiedossa vääntö Haukiputaan karvakuonoja Hillereitä vastaan. Hillereiden alkukausi on sujunut synkissä tunnelmissa. Ennen iltapäivän kamppailua joukkueella oli kasassa yhdeksästä ottelusta vaivaiset 5 pistettä. Viimeisimmän voiton joukkue otti KeKin kustannuksella liki kuukausi sitten, tämän jälkeen putkessa oli 4 tappiota. Mutta niin kuin opittu on, tässä sarjassa ei ole joukkuetta joka vastustajan kaataa puolivaloilla pelaten.

Tasaisissa merkeissä vauhtiin

Hillerit oli tullut antamaan Sastamololle miehen vastuksen ja tämä näkyi ensierästä lähtien. Hillerit pelasi tuttuun tapaansa aktiivisesti karvaten. Hillerit hyökkääjät iskivät Kings-pakkeihin painetta aina tilaisuuden tullen, mutta suurempaa hätää ei avauserässä Sastamolon peräpäällä ollut, vaan pallo saatiin pelattua sujuvasti ohi kärkikarvaajien. Ajassa 2.20 Sastamolon Jaakko Korhonen oli kärkkäänä keskialueella vapaana pomppivaan irtopalloon ja siirsi pienen kierron päätteeksi tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen edessä oli suhteellisen tarkan markan ajat molempien joukkueiden puolustaessa hyvin omassa päässä. Hillerit toi pelin tasoihin ottelun ollessa vanhentunut 13.03. Osuma oli sanalla sanoen onnekas. Pallo liiteli maalinedustalla olleen miekkailukilpailun keskeltä ohi hölmistyneen Janne Liuskin. Kun vielä parin pelin kuivaa kautta maalintekosaralla vietellyt Jiri Holpainen lisäsi Sastamolon maalilukemia yhdellä, niin ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 2-1.

Erikoinen toinen erä ja ratkaisuhetket

Toisessa kaksikymmenminuuttisessa syntyi neljä maalia, joista jokaisesta vastasi kotijoukkue. Hillerit oli saanut ajassa 19.59 kahden minuutin rangaistuksen ja tämä jäähy mukaan luettuna keltapaidat kärsivät vajaapeliä toisessa erässä yhteensä 13 minuutin verran. Koko syksyn takellellut Sastamolon ylivoimapeli alkoi naksua kohdilleen ja tulos näkyi taululla. Ensimmäisestä pikkukakkosesta Sastamolo ei rangaissut, mutta erän puolen välin paikkeille tullutta pelirangaistusta Hillerit ei kestänyt. Ensin Hillereiden Krister Kettunen sai kaksiminuuttisen ja tästä alkoi haukipudaslaisten ongelmat. Kettusen nimeä ei löytynyt ottelupöytäkirjasta, seurauksena tästä miehelle 2+5+20 minuutin jäähy. Sastamolon pääsi pelamaan kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan ja ylivoimaviisikko lauloikin komeaa veisua. Kingsit teki tällä ylivoimalla kolme maalia ja tilanne taululla oli äkkiä 5-1. Maalareina Jaakko Korhonen, kapteeni Mänty ja puolustaja Marko Niemelä. Ville Männyn tehdessä päivän toisen osumansa Teemu Kvistin herkkupassista tilanne oli toisen erän jälkeiset 6-1. Erikoinen ja hieman ikävälläkin tavalla tullut pelirangaistus oli ottelukuvan kannalta melko ratkaisevassa asemassa, mutta säännöt ovat sääntöjä eikä asia siitä miksikään muutu.

Hillerit taistelee kunniakkaasti loppuun

Kolmannen erän vanhettua 46 sekuntia Hillerit osoitti ettei joukkue ole vielä luovuttanut. Sastamolon torkkuessa oman maalin edustalla löi Vesa Hiltunen pallon ilmasta maaliin tilanteeksi 6-2. Pari minuuttia myöhemmin Sastamolon pelatessa alivoimaa Jaakko Korhonen ja Jiri Holpainen pääsivät juonimaan metkujaan vastustajan päädyssä ja tämän kujeilun seurauksena Korhonen tinttasi pallon hyvältä sektorilta voimalla yläkulmaan. Sastamolo kesti tämän alivoiman, mutta erän puolivälin jälkeen tekemisen taso laski. Hillerit pääsi pyörittämään peliä pitkiä aikoja Sastamolon päädyssä ja syntyneen paniikin seurauksena maalilla kävi ajoittain melkoinen vilinä. Hillerit pääsi pariin otteeseen täysin varmoille maalipaikoilla, mutta viimeistelytarkkuus ontui pahan kerran. Kolmannen osumansa Hillerit pääsi tekemään pelikellon kiiriessä aikaan 55.43. Ottelun toisen osumansa värkännyt Vesa Hiltunen löi pallon rystypuolelta verkkoon kotijoukkueen merkkauspelin ollessa vajavaista. Hillerit jatkoi positiivista rymistelyään aina pelin viime hetkille saakka, mutta tämän enempää onnistumisia joukkue ei saanut. Sastamololle syntyi päätöserässä monia hyviä maalipaikkoja vastahyökkäyksistä, näistä yhdestä Hillereitä kuritti viimeisen kerran Jiri Holpainen ajassa 59.38.

Kaksi erää ehjää peruspelaamista ja tehokas ylivoima oli tänään Sastamolon positiivis-merkkinen saldo ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolelle, jolloin panokset kovenee kun pelataan paikasta kahden parhaan joukkoon Kakkosen pohjoislohkossa.