Sastamolo sulatteli kinkut Hillereitä paremmin

Kauden jälkimmäisen puoliskon avausotteluun Sastamolo pääsi kokeilemaan, kuinka Haukiputaan Hillereiden kinkun sulattelu oli ottelua silmällä pitäen sujunut. Ainakin kotijoukkueen treenikerrat olivat jääneet tauolla vähiin juhlapyhien ja niiden aiheuttamien menojen takia, lisäksi pakkaa sekoittivat viime hetkien sairastumistapaukset. Peli ei tarjonnut kemiläisyleisölle suurempia pelillisiä taideteoksia ja tauko näkyi molempien joukkueiden otteissa. Maalipaikkoja syntyi merkkausvirheiden ja henkilökohtaisten virheiden takia useampia kuin mitä lukemista 6-4 kotijoukkueelle voisi päätellä.

Avauserän aikaan 2.43 Hillerit pääsi käyttämään aiemmista kohtaamisista Sastamololle tuttua kaaripalloa viekkaasti hyväkseen ja Joni Vainio kirmasi tekemään 0-1 lukemat. Tasoituksen iski Tommi Häggström, joka pääsi haistelemaan hänelle harvinaista maalintuoksua jo toisessa ottelussa peräjälkeen. Erän loppuun Hillerit rankaisi Sastamoloa kertaalleen näiden oman pään pallonmenetyksestä taukolukemiksi 1-2. Kingit olivat kuitenkin sarjakolmosta vastaan hyvin pelissä mukana tähän asti. Toinen erä oli varsin kaksijakoinen. Sastamolo pääsi useaan kertaan pyörittämään peliä pitkät tovit Hilleri-päädyssä, joiden perään Hillerit pääsi rakentamaan loistavia maalipaikkoja pienten kulmapelien päätteeksi. Sastamolon maalinedusta oli heikosti tukittu. Laukaukset vaaralliselta sektorilta kuitenkin Sastamolo-vahti Ilkka Kuusisto torjui, ollen muutenkin avain kotijoukkueen voittoon. Toisen erän päätteeksi taululla seisoi 2-3 lukemat, kun vieraat onnistuivat karata 1-3 johtoon rangaistuslaukausmaalilla. Tämän osuman kuittasi nopeasti Juha Tammela ylivoimakuvion päätteeksi.

Heti 3. erän alkuun Sastamolo sai YV-mahdollisuuden, mutta tulosta ei vielä syntynyt tasoituksen muodossa. Tasoitus saatiin odottaa aikaan 46.10, kun asialla sama mies kuin edellisessä maalissa. Juha Tammela laukaisi pallon maaliin vapaalyöntikuvion päätteeksi. Tähän asti Hillerit oli tehnyt ottelun jokaisen johto-osuman ja näin kävi myös nyt, kun vieraiden Tero Leivo siirsi joukkueensa 3-4 johtoon laukoen pienestä kulmasta ohi Kuusiston pallon maaliin. Sitten alkoi härkä murista vihaista kieltä. Suuntaa kotivoitosta antoi toverit Häggström&Korhonen. Tommi Häggström heitti hyvin maalilla kärkkyneelle Jaakko Korhoselle oivan "lättysyötön", josta Korhonen jatkoi pallon maaliin, tilanne 4-4. Ottelun ratkaisijan Sastamoloa sai kuitenkin uudelta rintamalta. Ilkka Kuusiston avattua pallon pitkänä läpiheittona poikki kentän, Hilleri-puolustaja joutui pelaamaan palloa korkealla mailalla ja tästä seurauksena rangaistulaukaus Sastamololle. Rankkaria asettui laukomaan Rovaniemen vahvistus Pentti "Pena" Katermaa. Katermaa suoritti pienen kuljetuksen päätteeksi sellaiset piruetit maalinedustalla, ettei moisia ole nähty Tervahallissa tähän päivään mennessä. Pyörähdyksen päätteeksi Pena vei pallon kämmenpuolelle, josta pallo maalin kattoon ja Sastamolo 5-4 johtoasemaan.

Kun vielä kelpo tehoilla (1+2) ottelun pelannut Jiri Holpainen huudatti kotiyleisö kertaalleen tyhjään maaliin tehdyllä osumalla oli 6-4 voitto sinetöity. Ottelussa oli molempien joukkueiden otteissa havaittavissa lievää joulumeininkiä, eikä varsinkaan Sastamolo yltänyt lähellekään parastaan. Tyylipisteitä kun ei jaeta, niin tärkeimpänä kouraan jäi kaksi sarjapistettä ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensiviikonloppua.