Sastamolo ei noussut toisen erän ahdingosta

Sastamolo Kings-Haukiputaan Heitto 4-5 (2-0, 1-4, 1-1)       [ottelukuvat]

Sastamololla on perinteisesti ollut vaikeaa sarjan pohjilla majailevien joukkueiden kanssa ja toisaalta sarjan kärkeä on pystytty haastamaan tasapäisiin otteluihin hyvinkin usein. Vastustajan tason mukaan mentiin taas, kun Haukiputaan Heitto saapui Kemiin. Olkoonkin, että haukipudaslaiset olivat taistelleet kahteen otteseen tasaiset ottelut OYUS:a ja RSB:tä vastaan, niin pisteet oli kemiläisten leirissä budjetoitu Tervahalliin jääviksi. Toisin kuitenkin kävi ja HaHe oli taas kerran sitkeä kanto kaskessa. Tämän ottelun jälkeen Heitto on edelleen voittamaton peikko kemiläisille.

Sastamolon sai otteluun ja loppukaudeksi vahvistuksia valmennusrintamalle, kun Kingsiä sen "kultavuosina" 2005-2007 valmentanut Matti Tervasmäki Rovaniemeltä liittyy joukkueen valmennusvahvuuteen.

Avauserän perusteella Tervahallin lehtereille kerääntynyt mojova katsomokatras (130 katsojaa) saattoi jo luulla pelin olevan taputeltu, niin selkeästi kotijoukkue vei erää. Avauserä oli Sastamololta hyvää pallollista tekemistä ja maalipaikkojakin pystyttiin luomaan tasaiseen tahtiin. Jaakko Kvist osui erässä kahteen otteeseen, eikä vieraat päässeet juurikaan paikoille. Toisessa erässä syntyi pelin ratkaisut. Sastamolo ei ollut alkuunkaan valmiina erään ja shokkihoito kotijoukkueelle alkoi heti ensiminuuteilta. HaHe kuittasi ensin vastahyökkäyksestä tilanteeksi 2-1 ajassa 23.36. Tasoitus tuli 24 sekuntia myöhemmin Sastamolon syöttäessä räikeästi harhaan oman maalin takana ja Joni Vainio oli kärkkäänä paikalla passaten Jimmy Lindholmille, jolla oli helppo työ siirtää lukemiksi 2-2.

Vaikka Sastamolo sai nopeasti vielä 3-2 johto-osuman Juho Päkkilän veivatessa maalin takaa, niin peliote oli kadonnut täysin pukukoppiin ja HaHe salama-alkuun. Pallokontrolli loisti poissaolollaan läpi erän, pelivälinettä syötettiin omassa päädyssä vaikeina, toisinaan peliä osattu rauhoittaa vaan pallosta luovuttiin turhan helpolla ja valkopaidat pääsivät iskemään kiinni. Kaksinkamppailuissa Sastamolo-pelaajat jäivät koko aika kakkosiksi ja HaHe erinomaisesti toimiva päätypeli oli suuressa roolissa vieraiden hyökkäyspelissä. Surkeaakin surkeampi toinen erä kotijoukkueelta, joka laski lukua vielä kahteen otteeseen ennen täyttä 20-minuuttista.

Kolmanteen erään ei ollut Kingsillä kuin yksi suunta ja se oli ilman muuta ylöspäin. Erän alkuun saatiin kaivattu tasoitusosuma ja peli näyttikin paranevan toisen erän jäljiltä. Samaa rentoutta pallolliseen pelaamiseen ei enää kuitenkaan saatu kuin avauserässä ja vaikka erä lievästi Sastamolo-voittoinen olikin. HaHe teki kyllä oman osuutensa voiton eteen puolustaen tiukasti oman maalin edustalla ja pitäen avauspelaamisensa äärimmäisen suoraviivaisena. HaHen avauspelaaminen perustui valtaosin puolustajan heittämään roikkupalloon, eikä paljoa tule totuutta kierreltyä jos väittää ettei yksikään peliä avaava syöttö lähtenyt alle 15-metrisenä. Parjasi vieraiden avauspelaamista tai puolustajien pallollista pelaamista miten päin vain, on tosiasia se että joukkue sai palloja riittävästi päätyyn ja hyvin palloa pitäville hyökkääjille, jotka jakoivat pelivälinettä "vanhoilta tolpilta" maalin eteen. Joukkueen voittomaalin iski Mikko Isokangas maalivahti Veli-Pekka Mielikäisen erinomaisesta läpiheitosta.

Kotijoukkue teki pelin itselleen vaikeaksi vapautuneen oloisen avauserän jälkeen ja päätöserään kelkkaa ei aivan saatu käännettyä raiteilleen. Matka kuitenkin jatkuu Rovaniemelle, jossa nihkeästi kauden aloittanut, mutta cupissa hurjasti porskuttava RSB isännöi Kingsiä ensi lauantaina.