HaHelta irtosi vain piste

Sastamolo Kings-HaHe 4-4 ja. (1-0, 1-1, 3-2, 0-0)

Sastamololla oli vakaana aikomuksena kääntää mollivoittoinen syyskausi kohti uutta tulemista, mutta kahden viikon takainen kiusankappalle Haukiputaan Heitto oli toistamiseen Kingseille sitkeä vastus. Ottelun alkuun ilmassa oli tutut merkit valkopaitojen alisuorittamisesta avauserässä, mutta viimeisen erän piristyminen toi joukkueelle kuitenkin pisteen - pisteen, jossa eittämättä oli tappion sivumaku.

Kotijoukkueen leirissä korostettiin peliin lähdettäessä avauserän merkitystä, mutta niin vain oli tuttu tarina hitaasti kiihtyvästä kemiläisestä edelleen voimissaan. Kingsin peli oli avauserässä pahasti sekaisin ja 0-1 johto oli erätauolla murheista pienin. Pallon liikuttelu oli hidasta, puolustajien ja hyökkääjien aivoitukset eivät tuntuneet millään kohtaavan ja näin ollen tilanteiden rakentelu tyssäsi hyvissä ajoin ennen vieraiden maalille pääsyä.

Toisessa erässä nähtiin pikkaisen pirteämpi kotijoukkue, mutta konttrolli hyökkäämisen ja puolustamisen suhteen unohtui moneen otteeseen ja HaHe pääsi useisiin pahan näköisiin vastaiskuihin. Sastamolon maalilla torjunut Forsman pelasti näistä tilanteista muutaman ja moni yritys kaatui haukiputaalaisten suppean hyökkäyskaluston käsittelyssä kokoon ilman Forsmanin torjuntoja pallojen viuhuessa ohi maalin. Sastamolo sai toisessa erässä ajoittain hyvääkin painetta HaHe-puolustajiin ja paikkoja maalintekoon oli jo huomattavasti enemmän kuin avauserässä. Kingsin ainokaisesta erässä vastasi Samuli Metsävainio Jaakko Kvistin tarjoillessa sentterille pallon tyhjän maalin eteen.

HaHe johti ottelua kahden erän jälkeen 1-2. Molemmat osumat oli Sastamololta huolimatonta pallollista pelaamista. Kun avauserässä Juuso Pohjonen oli rokottanut Kingsejä oman alueen pallonmenetyksestä, niin samaan tyyliin pääsi ex-ToPV Mikko Isokangas rankaisemaan entistä naapuriseuraansa. Ajassa 23.06 Kings pääsi kääntämään pelin omasta päästä kohti HaHe-maalia, mutta holtiton hyökkäykseenlähtö ja harhasyöttö suoraan punapaidan lapaan tarjosi paikan Isokankaalle, joka siipaisi pallon rystyltä ohi Forsmanin.

Viimeiseen erään kotijoukkue lähti voittamaan peliä, sillä pelinkuva toisessa erässä kertoi että ottelu oli vielä hyvinkin käännettävissä. Kotijoukkueen pelillinen ilme oli kolmannes erässä selkeästi kohdallaan ja irtopalloista taisteltiin nyt sillä mielellä, että sitkeästi kampoihin laittanut HaHe kaatuisi. Sastamolo sai erään lentävän lähdön, kun Tero Tikkala löysi taskuun parkkeeranneen Jaakko Kvistin heti ensimmäisessä vaihdossa, ja Kvist siipaisi pallon taka-alanurkkaan. Kolmas erä oli pelillisesti Kingsin, mutta sarjanousijalle täytyy nostaa hattu loppuun saakka pelaamisesta. Sastamolo meni ottelussa johtoon ajassa 47.14 Tero Tikkalan maalatessa rangaistuslaukauksesta. Haukipudaslaiset kuittasivat johtoaseman kuusi minuuttia myöhemmin, kun Sastamolo oli taas pikkaisen huolimaton keskialueella. Pallonmenetys ja siitä seurannut punapaitojen vastahyökkäys ja peli tasan 3-3. Kotijoukkue sai pahaan saumaan 2 minuuttisen Samuli Metsävainion kopautettua puolustusalueella HaHe-pelaajaa mailaan, kun pelikellossa oli 54.57. Valkopaitojen AV-pelaaminen on tällä kaudella ollut hyvässä kuosissa. Sitä se oli nytkin ja kermana kakun päälle nähtiin alivoimamaali runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi. Kotijoukkueen päivän paras pelaaja Jaakko Kvist (2+1) yllätti liki 120 minuuttia virheettömästi pelanneen Juha-Matti Alatalon puolesta kentästä lähteneellä kanttivedolla ja Sastamolo oli vahvasti kiinni voitossa.

Sastamolo oli noussut painitermein sillasta jo kahteen otteeseen, perinteikästä painiseuraa Heittoa vastaan, mutta niin vain näyttivät punapaidat sisupussin elkeitä tulemalla pelissä vielä tasoihin ajassa 57.10. Asialla tällä kertaa HaHe-hyökkäyksen terävin kärki, kun Kimmo Suonperä löysi takatolpalle vapaaksi unohtuneen Juuso Pohjosen ja viime kaudella Divaria Kelyssä pelannut hyökkääjä nosti joukkueensa tasoihin. Sastamolo haki voittoa ottelusta vielä viime minuuteilla ja jatkoajalla, mutta aivan huippupaikoille kumpikaan joukkue ei ottelussa enää päässyt.

Kotijoukkue pelasi ottelussa nousujohteisesti avauserän ollessa todellista taaperrusta. Päätöserässä henki haisi ja pelaamisessa oli voittamisen ilmettä, mutta rakenteellisesti kolmaskaan erä ei ollut vahvinta Kingsiä. Ottelusta oli hakusessa täydet kaksi pistettä ja tasapeli ei juurikaan kotijoukkueelle maistunut.

Valmentaja J. Kvistin kommentit ottelusta:

- Kyllähän tämä edellistä Haukiputaan kohtaamista paljolti mukaili. Meidän kaikki tekeminen oli sellaista puolittaista, eikä peli-ilme ollut missään nimessä sellaista, millä me voitaisiin tässä sarjassa pärjätä. Kolmanteen erään saatiin onneksi energiat kasattua kahteen viisikkoon ja siten saatiin pelastettua ottelusta edes piste. Pelin lopputuloksesta ja kahdesta johtoaseman menettämisestä voidaan tietysti keskustella, mutta fakta on se, että kyllä tällaiset pelit pitäisi pystyä voittamaan ilman jälkispekulaatioitakin.

- Hävityltä pisteeltä tämä kieltämättä maistuu.