Päivän menu: maha täyteen maaleja

Sunnuntaipäivän ratoksi Sastamolo Kings ja Team Atria Seinäjoelta järjestivät sellaiset maalikarkelot, että heikompaa hirvitti. Atria toki tunnetaan joukkueena, jonka pelatessa maaliverkot soi sekä kotona, että vieraissa. Mm. ensimmäisessä sarjaottelussa parisen viikkoa takaperin joukkue haki Vaasasta pisteet lukemin 12-11. Kotijoukkueen osalta positiivinen asia oli tietysti, että tämä ottelu lisäsi viikonlopun pistesaldoa neljään pisteeseen, mutta pelillisiä "lapsuksia"  ja helppoja virheitä tuli luvattoman paljon Atriaa vastaan pelatussa ottelussa. Ensimmäinen erä oli kuitenkin todella ehjää peliä Kingseiltä. Juha Tammela ja Ville Mänty tekivät maaliin mieheen ja kentällisten puolustuspeli oli hyvin kasassa. Toinen erä, ja varsinkin sen alkuhetket muuttivat pelin luonteen täysin. Kemiläiset antoivat Team Atrialle siimaa luvattoman helpolla, eikä seinäjokelaisten juonikkaat hyökkääjät tarjotuista maalipaikoista erehtyneet.

Erää oli pelattu vajaa kaksi minuuttia, kun äkkiä 2-0 kotijoukkueen johto-asema oli hukattu ja peli oli tasan 2-2. Sastamolon avauspeli oli toisen erän alun ajan sanalla sanoen luokatonta. Avaava syöttö jäi liian monta kertaa puna-valkoisten lapaan, josta pallo toimitettiin hyvällä onnistumisprosentilla  maaliin.  Juha Tammela kuittasi tasoituksen nopeasti vei joukkueensa 3-2 johtoon. Musta erä kuitenkin sai kohta jatkoa, sillä minuutin päästä tilanne oli taas vieraille 3-4 ajassa 22.57 ja merkkejä hurlumhei lukemista alkoi näkyä. Toisessakin erässä Sastamolon pelissä oli samoja hyviä piirteitä mitä oli avauserässäkin. Maalipaikkoja luotiin ja maalipaikat käytettiin myös hyvin hyväksi. Ilman erän alkuun tulleita henkilökohtaisia virheitä peli olisi voitu jo ratkaista toisessa erässä. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, ettei Team Atriankaan puolustuspeli ole kiskoillaan jos maaleja omiin tulee melkein ottelussa kuin ottelussa kaksinumeroinen määrä. Toisessa erässä tehtiin yhteensä vaatimattomat yhdeksän maalia ja Tervahallin runsaslukuisalla yleisöllä riitti hurrattavaa. Sastamolo lähti pukukoppiin 6-5 taukojohdossa . Atria teki vielä erän viimeisellä sekunnilla erittäin tärkeän kavennusosuman ja näin jännitystä jäi vielä kolmanteen erään. Kolmannessa erässä molempien joukkueiden maalitehtailu jatkui. Atria kiri aikaan 45.36 pelin tasoihin ja meni hetkeä myöhemmin 8-7 johtoon, tekijänä Markku Neva-Keturi, jonka veivit Sastamolo-puolustus muuten piti hyvin kurissa.

Tämän jälkeen pelin suurimmat käännekohdat järjesti Ville Mänty osin erotuomareiden avustuksella. Ensin mies teki tärkeän 8-8 tasoitusosuman, jonka jälkeen Juha Tammela siirsi Sastamolon 9-8 johtoon hienolla nostolla maalin kattoon. Sastamolo joutui alivoimatilanteeseen, kun erää oli jäljellä 6 minuuttia. Ensin sai J.Tammela jäähyn korkeasta mailasta ja minuutti tästä Ville Mänty kyseenalaisen jäähyn vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. 3-5 alivoiman Sastamolo taisteli urheasti, mutta kun jälkimmäistä jäähyä oli jäljellä 10 sekuntia rankaisi Ville Loukasmäki pitkän alivoimapelaamisen uuvuttamaa Sastamolon nelikkoa ja tilanne oli 9-9, kun 3. erää oli pelattu 17.10. Äsken tuomareiden julman tuomion kohteena ollut Ville Mänty teki miehen työn oli tärkeä lenkki ottelun ratkaiseessa voittomaalissa, kun pelikello näytti aikaa 58.58. Mänty toi pallon kulmasta ja kuljetti sitä pitkin päätyä ja antoi upean selkäydin syötön maalin takatolpalle Jaakko Korhoselle, joka latasi pallon maaliin ja Tervahalli repesi voitonjuhlaan. Loppuerän Atria yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Varsin yleisöön menevä ottelu, mutta pelillisesti kahdesta viimeisestä erästä Sastamololta jäi vielä paljon petrattavaa seuraaviin koitoksiin. Ylivoima oli kummatkin viikonlopun ottelut huomioon ottaen varsin luokatonta. Yksi YV-maali 20 minuutin ylivoimapelaamisen jälkeen ei ole häävi suoritus. Yksi tärkeä tekijä oli tehojen uupumiseen oli pelintekijä Jiri Holpaisen puuttuminen, mutta ylivoimaan on keksittävä kuitenkin uusia lääkkeitä. Sunnuntain parhaat kotijoukkueesta olivat hattutempun pyöräyttänyt Juha Tammela ja vahvan ottelun pelannut Ville Mänty (1+2).