Launtai-iltaa pitkän kaavan mukaan

Sastamolo Kings-RSB-Team 3-4 rl. (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)    [ottelukuvat]

Voidaanko jännempää ottelusarjaa enää leipoa, voidaanko herkumpia playoffeja enää paikalliskatsojille tarjota? Sastamolo Kings ja Rovaniemen Salibandy Team järjestivät niin kotikatsomoille, sekä netin liveseuraajille ottelusarjan, jota tullaan muistelemaan vielä pitkään kaikenkansan saunapalavereissa ja illanistujaisissa. Ottelut olivat hienoja hetkiä pelaajille ja toivon mukaan liiton päättäjille on mennyt tästä ottelusarjasta edes pieni tunnelmapala talteen, sillä keskimäärin 200 katsojaa per ottelu ja hurja meininki halleissa kertovat sen, että tilausta playoffpeleille takuulla on!

Keskiviikkona vierasvoiton jälkeen Sastamolo pääsi näyttämään kulmahampaiden purevuutta kotikentälleen Tervahallille, johon tunnelma oli viritetty äärimmilleen rumpuryhmän tahdittaessa 230 silmäparin hienoa kannustusta. Pelikuva oli kääntynyt keskiviikosta selvemmin oransseissa pelanneelle RSB-Teamille, mutta kaikesta näki ettei Sastamolo tule luovuttamaan toisen ottelun voittoa ainakaan ilmaiseksi. RSB tuli läpi ottelun likimain päätylaudasta kiinni ja Sastamolo yritti selvitä omalta alueelta harppuunahyökkäyksiin kohti oranssien maalia. Pallonhallinta oli ottelussa pääosin vierailla, mutta Sastamolo jatkoi ensimmäisen ottelun kaltaista organisoitua ja hyvin tilkittyä karvauspeliä, josta ei juurikaan vieraille löytynyt tilaa maalipaikkoihin.

Ottelun tasaisuutta ja maalin peliä korostaa se, että jokaisessa erässä pisteet jaettiin lukemin 1-1 Sastamolon mennessä joka kerran johtoon. Sastamololla sai ottelun ratkaisuavaimet käsiinsä ylivoimatilanteilla, mutta peräti seitsemän ylivoimakertaa ja tuloksena nolla maalia kertovat sen, että sarjan paras ylivoimajoukkue jollain tapaa jäätyi pelin ratkaisuhetkillä. Päätöserässä joukkueella oli mahdollisuus 5-3 ylivoimallakin kahden minuutin edestä, mutta paria kovan luokan maalipaikkaa lukuunottamatta tämäkin ylivoima tuhriutui tehottomuuteen.

Ottelun erikoisin episodi nähtiin päätöserän puolivälin paikkeilla, kun erotuomari Jukka Vesikko päätti poistaa Sastamoloa sekä Rovaniemellä, että kotihallissa hienosti kannustaneen rumpuryhmän hallista.

Rumpuryhmän suunnalta tuli perätysten kaksi peliä häiritsevää vihellystä ja tähän tilanteeseen Vesikko oikeutetusti puuttui. Usean paikallaolijan mielestä tilanteessa meni kuitenkin ns. lapsi pesuveden mukana, kun Vesikko tietyllä tapaa itse sabotoi paikallista urheilu- ja kannatuskulttuuria poistamalla pääsylipun edestä joukkuettaan kannattaneen faniporukan katsomosta, jättäen samalla katsomossa toimineet järjestyksenvalvojat sivustakatsojan rooliin.

Tämänkin ottelun päätöserän maalipaikkoja Sastamolon on helppo jossitella. Jari Poikela oli puolittain läpiajossa, Janne Korvela myöskin aivan erän viime sekunneilla, mutta tuloksetta. Tosiasia on kuitenkin se, että suurimman urotyön ja mahdollisuuden taistella voitosta takasi Sastamolon uhrautuva puolustuspelaaminen ja hyvä reagointipeli omalla alueella. Tämän lisäksi maalivahti Janne Niemelä oli ottelussa juuri niin suuressa roolissa, kuin tällaisessa ottelussa tulee maalivahdin ollakin.

Ottelun ratkaistiin 60 minuutin peliajan ja 10 minuutin jatkoajan jälkeen rankkareilla. Rangaistuslaukaukset vei vierailijat, kun näiden leiristä osui kaksi ampujaa ja kotijoukkueen onnistujaksi jäi ainoastaan Mikko Mettovaara.